kuinka pitkään voi olla sairaslomalla ennenkun se vaikuttaa palkkaan?

  • Viestiketjun aloittaja kuparisydän
  • Ensimmäinen viesti
kuparisydän
en ole koskaan ollut sairaslomalla, enkä tiedä näitä käytäntöjä, saanko edes normaalia palkkaa jos olen sairaslomalla ja toimitan lääkärintodistuksen työnantajalle...?
satutin käteni ja voi olla, että nyt on aika pitkä sairasloma edessä ja hirvittää taloudellinen pärjääminen..
 
linkki
Täällä muutenkin lisää

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055


Sairausajan palkka
Työntekijällä, joka on sairauden tai tapaturman vuoksi estynyt tekemästä työtään, on oikeus sairausajan palkkaan. Jos työsuhde on jatkunut vähintään kuukauden, työntekijällä on oikeus saada esteen ajalta täysi palkkansa sairastumispäivää seuranneen yhdeksännen arkipäivän loppuun, enintään kuitenkin siihen saakka, kun hänen oikeutensa sairausvakuutuslain (364/1963) mukaiseen päivärahaan alkaa. Alle kuukauden jatkuneissa työsuhteissa työntekijällä on vastaavasti oikeus saada 50 prosenttia palkastaan.

Työntekijällä ei ole oikeutta sairausajan palkkaan, jos hän on aiheuttanut työkyvyttömyytensä tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella. Työntekijän on pyydettäessä esitettävä työnantajalle luotettava selvitys työkyvyttömyydestään.

Maksettuaan työntekijälle sairausajan palkan työnantajalla on vastaavalta ajalta oikeus saada työntekijälle sairausvakuutuslain tai tapaturmavakuutuslain (608/1948) mukaan kuuluva päiväraha, enintään kuitenkin maksamaansa palkkaa vastaava määrä.

 

Yhteistyössä