Kuinka paljon..

Meillä parin viikon päästä neiti 7kk ja päivällä tissillä 2-3 kertaa ja yöllä 2-3 kertaa. Yösyömiset koitan kyllä lopettaa ku kyllähän 6kk pitäs jo jaksaa nukkua koko yö..? Uskon että on vaan tapa tullu.. Ei voi hoitoonkaan oikein yöksi viedä kun herää yöllä maidolle ja pullosta ei juo :/ eli äitiä tarvitaan. Onko ketään kuka on lpettanu yösyöttämiset tän ikäselle? miten onnistu?? :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Marica86:
Yösyömiset koitan kyllä lopettaa ku kyllähän 6kk pitäs jo jaksaa nukkua koko yö..?
Vähän riippuu vauvasta ja myös siitä, miten hän syö päivällä. Yleensäkin alle vuoden ikäisen "täysi yö" on keskimäärin viisi tuntia. Toiset sitten nukkuvat 8-12 tuntia, mutta se on enemmän poikkeus kuin sääntö.

Samalla tavalla kun lapset oppivat kävelemään ja puhumaan eri-ikäisinä, he myös oppivat nukkumaan herättämättä vanhempiaan eri-ikäisinä. Naapurin vauvasta ei kannata vetää johtopäätöstä koskemaan omaa vauvaa...

 
Alkuperäinen kirjoittaja Marica86:
Meillä parin viikon päästä neiti 7kk ja päivällä tissillä 2-3 kertaa ja yöllä 2-3 kertaa. Yösyömiset koitan kyllä lopettaa ku kyllähän 6kk pitäs jo jaksaa nukkua koko yö..? Uskon että on vaan tapa tullu.. Ei voi hoitoonkaan oikein yöksi viedä kun herää yöllä maidolle ja pullosta ei juo :/ eli äitiä tarvitaan. Onko ketään kuka on lpettanu yösyöttämiset tän ikäselle? miten onnistu?? :)
Kiva, et muillakin on vauvoja jotka juo päivisin vähemmän maitoo.. Millanen ruokailu teidän neidillä on? Meillä on pojulla aamupuuro+sosetta, päiväruoka,välipala ja iltapuuro + sosetta. Neuvolassa sanovat et noin 7 kertaa vuorokaudessa tän ikäiset vauvat olis rinnalla. Ei vissiin pidä jokaisessa ihan paikkaansa.

 
Meillä aamupuuro, lounas, päivällinen ja iltapuuro. Välillä voi lounas tai päivällinen jäädä pois, riippuen miten nukkuu mut sit otetaan välipalaa jos tarvis. Rinnalla ollaan aina ennen unia. Mites teillä hörpitään maitoa? :)
 
Meillä siis menee suunnilleen näin; kun heräillään, poju sitä ennen tissittelee, sitten aamupuuro ja pian sen jälkeen unille, herättyä juo maitoa, sitten päiväruoka, seuraavaksi välipala ja sit onkin jo iltapuuro, jonka jälkeen on rinnalla pari kertaa. Saattaa myös juoda maitoo välipalan ja iltapuuron välissä. Mut tosiaan tarjoan kyllä useamminkin päivässä rintaa vaan ku ei juo niin ei.. Eli mitäpä sitä väkisinkään tuputtamaan! Sit toisaalta maito vois maistua enemmän jos jotenki tekis eri tavalla ruokien tarjoilun suhteen mut kohtahan sitä pitää kuitenkin totutella kahteen lämpimään ruokaan ja sen sellasiin, niin en tosiaankaan rupee vähentämään kiinteitä ruokia. Äh, vaikeita nää ruokailu-asiat :eek:
 
Alkuperäinen kirjoittaja mar-ii:
Sit toisaalta maito vois maistua enemmän jos jotenki tekis eri tavalla ruokien tarjoilun suhteen mut kohtahan sitä pitää kuitenkin totutella kahteen lämpimään ruokaan ja sen sellasiin, niin en tosiaankaan rupee vähentämään kiinteitä ruokia. Äh, vaikeita nää ruokailu-asiat :eek:

Niin, jos taas ajattelee, että maito olisi vauvan pääruokaa (kuten suositellaan 1v asti) ja muu ruoka makuannoksina, niin muun ruuan määrää voisi olla helpompi vähentää. Vaikka neuvolan jakamissa lappusissa kaikissa lukeekin miten lastenruokateollisuus on ajatellut ruokailurytmin vauvoille, niin ei sen tarvitse niin mennä, jos ja kun vauvaa imetetään. Mutta tähänhän ei ole olemassa oikeaa vastausta :)

Jos sinua ei haittaa se, että vauva voi vieroittua ennen vuoden ikää, niin ei sitten kannata korjata sellaista, joka ei ole rikki :) Jos taas toivoisit imetyksen jatkuvan 1v synttäreihin saakka ja miksei ylikin ja huomaat vauvasi nyt jo vähentävän rinnan imemistä kiinteiden kustannuksella, niin silloin voisi olla hyvä tehdä asialle jotain. Päätös on sinun - teitpä niin tai näin, mitään vahinkoa et vauvallesi aiheuta kuitenkaan.

 
Aivan milka, oikeassa olet :) Toiveena ja haavena oli/on alusta asti ollut että imetän, jos mahdollista niin pitkään ja näinkin pitkälle ollaan tissitelty. Ja kiinteää ruokaahan sitä loppujen lopuks sitten syödään eli jos poju nyt päättää vähentää tissittelyä niin mennään sit hänen tahtonsa mukaan :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja mar-ii:
Ja kiinteää ruokaahan sitä loppujen lopuks sitten syödään eli jos poju nyt päättää vähentää tissittelyä niin mennään sit hänen tahtonsa mukaan :D
Niin, tarkennan vielä, että alle yksivuotias lapsi ei osaa tehdä tietoista päätöstä siitä, että nyt saa rinnan imeminen riittää. Enemmän kyse on siitä, että hän voi ajautua (vanhempien tietoisella tai tiedostamattomalla päätöksellä ) tilanteeseen, jossa masu täyttyy muulla ravinnolla, eikä äidinmaidolle ja rinnanimemiselle enää ole "tilaa".

Koska (äidin)maidon on tarkoitus olla pääruokaa vuoden ikään saakka, pitää äidinmaito sitten korvata äidinmaidonkorvikkeella. Tähän saat lisäohjeita neuvolasta, jos tilanne tulee ajankohtaiseksi.

 

Yhteistyössä