Kuinka paljon unta 8-9kk?

Elikkäs, semmoinen tuli mieleen, kun ennen poika nukkunut 2krt 2tuntia päivässä päikkäeitä, mutta nyt on max. tunnin ja hyvällä tuurilla toinen tunti myöhemmin päivällä. Sekään ei joka päivä välillä on pakko lähteä ajelulle tai kävelemään, jotta poika nukahtaisi, on siis väsynyt, mutta ei vaan suostu nukahtamaan sänkyyn... :/

Kuinka siis muilla nukutaan päiväunia?
 
Hei vaan! Ajattelin että oletko kokeillut nukkuisiko ulkona vaunuissa paremmin? Meillä on vasta 7kk vanha pimu mutta huomaan että ulkona vaunuissa nukkuu paaaaaljon paremmin kuin sisällä johon en saa oikein milloinkaan nukkumaan. Ja helpolla pukemisen kanssa vielä pääsee kun pukee hatun ja käsineet ja jonkun lämpimän pusakan ja pistää makuupussiin. Pysyy hyvin lämpimänä mutta on nopsa ja helppo pukea ulos laitettavaksi. Kokeile ainakin ulkona nukuttaa. Meillä tosin on 5v isoveli joka pienempänä ei oikeastaan ikinä nukkunut ulkona, aina vaan pinniksessä vauvasta asti joten vauvat ovat hyvin erinlaisia..
 
Mellä tyttö kohta 10kk ja yksillä päikkäreillä menty reilut kuukausi.unten pituus 1-2 tuntia .iltaisin 6 aikaan jo olisi valmis yö-unille ja silloin kehitettävä kekseliäisyyttä jotta pysyisi hereillä puoli kahdeksaan asti ainakin.yöt nukkuu noin 8-8 .eli yöllä kyllä uni maistuu.ennen nukkui rattaissa mutta nyt suosiolla sängyssä nukkuu nuo unet.rattaissa oli vaan katkonaista unta.
 
meillä 8,5kk nukkuu 10 tunnin yöunia ja päivisin 1-2tuntia. iltaisin joskus 15min torkut. ulkona nukkuu parhaiten koska saa olla rauhassa sisällä kun tuo isoveli on ääntelemässä. nukkuu kyllä sisälläkin jos velipoika ei ole kotosalla. parhaiten meilläkin nukkuis omassa sängyssään kun saa pyöriä unissaan. vaunuissa alkaa viimeistään 2 tunnin jälkeen ahdistamaan.

usein on meilläkin vaikeuksia nukahtaa. silloin usein myös ruokakaan ei maistu. sitten annan kiukutella jotta väsyy siihen. rankkaahan tuo on mutta minkäs teet jos toinen ei nukahda. kantoliina pelastaa joskus meillä. ootko kokeillut? joskus onnistun syliinkin nukuttamaan kantoliina-asennossa niin siitä saa helposti siirrettyä sänkyyn.
 
Meillä alkoi vähentyä päiväunet tytöllä myös tuossa 8-9kk iässä. (Nyt 10kk) Nykyisin nukkuu yhdet n. kahden tunnin päiväunet näihin aikoihin ja välillä ottaa pikku unet (n. puoli tuntia) vielä illemmalla. Vaunuissa nukkuminen jäi meillä puolen vuoden ikäisenä. Nykyisin nukkuu vaunuissa jos vaunut on liikkeellä.
 
Hei!

Meillä myös unisysteemit muuttuneet viime aikoina paljon tytöllä pian 9kk. Pari kuukautta sitten päikkäreitä oli vielä kolmet. Sitten unikoulun myötä karsittiin yhdet. Aluksi nukuttiin kaksi kertaa kaksi tuntia, sitten kaksi kertaa puolitoista ja nyt ensin 1 1/2-2 (11.30-13.30) ja sitten illalla n. 30 min. (17.30-18) Veikkaan, että iltaunet jäävät pian pois, sen verran hankalaa nukahtaminen joskus on. Aamut on sellaisia, että parin tunnin valvomisen jälkeen tytön on pakko päästä ulos tai johonkin liikenteeseen, muuten menee hermo. Jos ei jostain syystä päästä lähtemään, täytyy laittaa unille aikaisemmin. Yöt nukkuu kuin unelma n. klo 21-7.30.

Omassa sängyssä kaikki unet. Vaunuissa ei todellakaan, jos vaikka välillä pitää hetkeksi herätä seisoskelemaan ja ihmettelemään ja ehkä siirtyä jälkopäähän nukkumaan.
 

Yhteistyössä