Kuinka paljon TEILLÄ heitetään ruokaa roskiin?

  • Viestiketjun aloittaja Äiti
  • Ensimmäinen viesti
Leivän känttyrät talliin, osa rehuista kanille, jotain pientä koiralle, loput kanalaan.

Roskiin ei mene periaatteessa mitään, jos ei satu kaapista joskus löytymään jotain sellaista, mikä elää jo omaa elämäänsä.
 
Meillä menee biojätteeseen mm. kahvinporot, perunankuoret, kananmunan kuoret, mahd. kanan luut. Koira syö muuten kaiken, mikä kelpaa suunnilleenkaan syötäväksi, esim. omenoiden karat ja kuoret, ruoan tähteet, kurkun kannat ym.
 
vieras
Hyvin vähän, olin ennen täysin avuton keittiössä JA tuhlasin mutta opetellut tekemään itse kaiken ja säästeliäästi. Joskus esim. noron iskiessä koko perheeseen meni ruokia vanhaksi, tai kun mökkireissulle lähtiessä unohtui kaapin siivous. Lasten ruoan jämät menee roskiin, meillä koiralla eri ruokavalio. ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita:
Ei yhtään. Meillä on tällanen kotikompostori:
Ihana :D :D Meilläkin aiemmin hoiti koira kompostin töitä ja oikeastaan mitään ei tarvinnut heittää roskiin. Nykyään valitettavasti joskus täytetään roskista. Pitäisi osata suunnitella ostokset niin, ettei jää syömättä. Pari päivä vanha leipä ei oikein kelpaa kellekään. Ja välillä aterialta jää sellainen puolikkaan henkilön annos yli.
 
Ooh la laa
Tosi harvoin, yritän käyttää kaikki jämätkin. Joskus leipää joudun heittämään pihalle linnuille ja oraville. Muuten kaikki pienet lounaiden ja päivällisten rippeet kyllä lämmitän. Ja vaikka olisi siis ihan vähänkin vain jäljellä, niin säästän ja joko jatkojalostan tai sitten lämmitän sellaisenaan. Ja nyt just syön tässä litran jogurtipurkin rippeitä repimällä purkin auki ja kaapimalla seinämiin jääneet jogurtit. :)
 

Yhteistyössä