Kuinka paljon sokerisia ruokia teillä syödään

  • Viestiketjun aloittaja Omppo
  • Ensimmäinen viesti
Omppo
Kuinka paljon teidän noin 1.5v lapset syö sokerilla maustettuja ruokia, siis tarkoitan jogurttia, hilloa, marjojen kanssa sokeria ym. Meillä menee noita joka päivä, puuroa ei suostu syömään jos siinä ei ole jotain makeeta päällä (marjoja ja sokeria) ja välipalalla syö usein jogurtin. Ja tuo harmittaa!
 
Miskan äiskä
Meillä syödään aamupuuron kanssa puolikas purkki vauvasosetta. Iltapäivällä poika syö välipalaksi joko purkillisen vauvasosetta maustamattoman jogurtin kanssa tai sitten sekoitan tavalliseen jogurtiin maustamatontajogurttia ja syö sitä. Välillä syö myös kiiisseliä, jossa on tietty sokeria jonkun verran. Iltapalaksi annan viiliä joko marjojen kanssa tai kanelin kanssa, joka on kuulemma terveellistä. Eli ei nyt kovin paljoa tule sokeria päivän aikana syötyä, kun rusinoiden ostaminen lopetettiin. Ja pojalla ikää 1v3kk.
 
Meillä lapsi (1 vuoden ikänen) saa jogurttia päivittäin(päivässä ehkä yhteesä 2 dl), sitten keskimäärin yhen pienen makean esim.keksin päivässä. Kyllähän sen pitää energiaa saaha :saint: Niin oon itteä rauhotellu, jos on ollu huono omatunto siitä, että lapsi saa liikaa makiaa.. Mutta pitää muistaa että myös terveellistä, perunoita, viljaa, maitoa, kasviksia jne.. Ja pitäis aina muistaa iltasin pesettää ne hampaat :ashamed: Ja vaikka aina huuhtoa suu vedellä makean syönnin jälkeen. Tai antaa juustopala suuhun, se neutralisoi suuta :)
 
Mami-76
\
Alkuperäinen kirjoittaja 15.11.2005 klo 12:02 mää kirjoitti:
Meillä lapsi (1 vuoden ikänen) saa jogurttia päivittäin(päivässä ehkä yhteesä 2 dl), sitten keskimäärin yhen pienen makean esim.keksin päivässä. Kyllähän sen pitää energiaa saaha :saint: Niin oon itteä rauhotellu, jos on ollu huono omatunto siitä, että lapsi saa liikaa makiaa.. Mutta pitää muistaa että myös terveellistä, perunoita, viljaa, maitoa, kasviksia jne.. Ja pitäis aina muistaa iltasin pesettää ne hampaat :ashamed: Ja vaikka aina huuhtoa suu vedellä makean syönnin jälkeen. Tai antaa juustopala suuhun, se neutralisoi suuta :)
Hui kauhistus!!
Taitaa äiti itsekin pitää makeasta, kun pitää selitellä tuolla energian saannilla.. Eiköhän lapsi energiaa saa perus ruuasta, hedelmistä yms aivan tarpeeksi.
Meillä tyttö 1,5 syö yleensä maustamatonta viiliä piltti-hedelmäsoseella, kaurapuuro makeutetaan joko samoilla soseilla tai mustikoilla tai mummon tekemällä omenahilloa jota ei juuri makeutettu ja hyvää on! Keksiä saa ainoastaan jos meillä on kahvikylässä vieraita tai ollaan itse kylässä. Mehut ei edes kelpaa, maito ja vesi ainoastaan, olen kyllä kokeillut.
Eiköhän hän vielä kerkeä niitä makeita syömään ihan tarpeeksi, mielestäni lapsen jokapäiväinen makean syönti on haitallista ja kaiken lisäksi täysin turhaa. Sama pätee aikuisiinkin.
 


Ei tartte "mää"kärsiä huonosta omasta tunnosta,vaikka lapsesi syökin joskus keksiä tms.Muistaa vaan,että kohtuus kaikessa.Jos lapset syövät monipuolisesti ja terveellisesti,niin ei sitä jokaista kaloria tartte lasten välipaloista laskea.Ymmärrän,ettei lasta saa liiaksi makeaan totuttaa,mutta kyllä tavalliset jugurtit ovat tosi hyvä energianantaja pikku vesseleille.Sillä tohukkaan lapset tarvitsevat sitä polttoainetta.Tottakai hedelmät ja vihannekset ovat tietenkin parasta,mutta ei tartte liian tiukka olla....monipuolisuutta myös lasten ruokiin ja välipaloihin.
Sitten on asia erikseen nämä suklaavanukkaat ja suklaamurot ym.Ne sais lailla kieltää,sillä niitä ei yksikään kasvava lapsi tarvitse.
 
Majava85
Kaikessahan taitaa nykyään olla pieniä määriä sokeria. Meillä ei anneta kovin usein makeita (paitsi hedelmäsosetta tai jugurttia), mutta viikonloppuna sai pieniä kakun murusia, mehua ja kermavaahtoa ihan isänpäivän kunniaksi. Nyt on innostunut kovasti rusinoista, mutta syö niitä pieniä määriä.

Tyttäreni on ihan hulluna makkaroihin ja nakkeihin, tiedän ettei niitä saa paljon antaa. Mutta pari pientä palasta annan aina kun on jotain makkaraa. Hän on niin söpö kun menee jääkaapille osoittelemaan ja sanoo: "tyttää tyttää".
 
Meillä syödään melkein päivittäin kauramuroja, niissä ei ole niin paljon sokeria eikä suolaa kuin esim tavallisissa riisimuroissa... mutta muuten ei sitten pahemmin sokerisia ruokia syödä.. jugurtista kun ei neiti juuri pidä, viiliä joskus. Hillona esim puurossa vauvan soseita ja ja nyt esim sokeritonta vadelmakeittoa... välipalana yleensä oikeita hedelmiä... puuroon en ole koskaan sokeria laittanut..
 
Mii
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.11.2005 klo 14:27 Omppo kirjoitti:
Ai niin, ja kaikkiin muroihinkin on lisätty sokeria, vai onko joku löytänyt jotain muroja joissa ei olisi lisättyä sokeria?
On sellainen TalkMuru -muro, joka on täysjyväviljaa, hyvin vähän suolaa ja ei lisättyä sokeria. Löytyy ainakin Prisman ja S-Marketin hyllyiltä. Maistuu meillä maidon kanssa tai vähän soseilla tms. maustettuna. Noitahan monet antaa ihan vauvoille sormiruokina.
 
pihlanmamma
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.11.2005 klo 01:12 murmeliina kirjoitti:
Vastikään markkinoille tuli murot, jotka on sokerittomia ja muistaakseni suolattomiakin. En vaan muista merkkiä. Ison marketin hyllyä kun selaa, niin varmaan löytyy. Tosi kalliita tietysti ovat. :\|
Nuo murot ovat Nestlen Shredded wheet-muroja, hyviä ovat!
 
Elovehnällä on kanssa sellaisia tyynymäisiä kauramuroja. Tyttö tykkää napsia niitä sellaisenaankin, karkkia kun ei anneta. Tosi vähän on suolaa ja sokeria ei muistaakseni lainkaan. (?) Makeaa saa vain kylässä tai kotona harvoin.
 
irmeli67
Elovenan kauramuroissa on kyllä sokeria, 15g/100g, tosin se on hyvin vähän verrattuna moniin muihin ja niissä on sentään paljon kuitua, mitä esim. riisimuroissa on tuskin lainkaan...

Te, jotka annatte sosetta puuron kanssa, antakaa ihmeessä niitä sokeroimattomia: esim. Muksu-päärynäsose on hyvää ja muistaakseni Semperilläkin on jo monta sokeroimatonta sosetta!

Keksinä olen antanut Elovenan kaura-vaniljakeksejä. Niissä vähän sokeria verrattuna muihin ja taasen paljon kuitua. Kannattaa vertailla niitä ainesosalistoja...

Ja vinkki vielä: luontaistuotekaupasta saa kotimaisia vadelmanmakuisia XYLIBON-pastilleja, täysksylitoli vieläpä! Sopivan pieniä ja sulavat hyvin suussa!
 
kamalaa tosiaan tuo sokerin vetäminen! Eiköhän tässäkin asiassa kohtuus kaikessa ole hyvä neuvo. Lapsi oppii makealle jo äidinmaidossa. Lisäksi makean tarve on yksilöllistä. kun minä olin lapsi äitini ei antanut juuri koskaan "hyväskää" koska joku vanha hammaslääkäri emäntä oli sanonut jotta" hän ei osta karkkeja kuin jouluna eikä aina silloinkaan". No yllätys... hänkin on nyt jo kuollu. Ei siis selvinny hengis vaikka ei mitää makeaa pannu suuhunsa.... On jotenkin jääny tylsästi mieleen se ettei juuri joskaan saanut karkkeja, se asia on tosin korjaantunut aikuisena. Hampaat ovat ehjät enkä ole ylipainoinen. Naapurin tyttö sai aina jotain nameja enkä ole huomannu jotta olis jotenkin epäonnistunut. Omat lapseni kyllä herkuttelevat aika usein verrattuna näihin edellä kirjoittaneisiin, mutta en sitä ehdi murehtimaan. Liikkuvaisia lapsia ovat ja hampaat suhteellisen hyväs kunnos.


 

Yhteistyössä