Kuinka monta paria kenkiä teillä on lapsille per kausi?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Non compos mentis
Ei ole kuin crocs-tyyppiset kumpparit. Ne on jotenkin lämpimämmät kuin tavalliset ja ehdottomasti kevyemmät. Kenkiä on yleensä kolmet per kausi, noin suunnilleen.
 
"Anna"
Panostetaan niin määrään kuin laatuunkin; tällä hetkellä kummallakin on noin seitsemät kengät. Kesäisin kun tarvitsee niin vaihtelevasti eri kenkiä.

On karvattomat ja karvalliset kumpparit, kyllä.
 
"alkup."
Meillä on tytölle nyt kesään Superfitin sandaalit, feikkicrocsit vesileikkeihin sekä Vansin kangastossut. Syksyksi kumisaappaat ja nahkaiset tennarit, pitäiskö hankkia vielä esim. gore-lenkkarit syksyyn? Talveksi ajattelin Vikingin Goreja ja Tepsuja.
 
Laatuun niissä kengissä millä kävellään paljon.

Liikaa kenkiä :) Superfitit,karvalliset ja karvattomat kumpparit, vansin tennarit, addun stan smithit, parit ballerinat, crocksit, Addun keltaiset "tipikengät", ja jotku niken ja muut merkittömät lenkkarit, parit kolmet sandaalit, yhet juhlavat nahkakengät.
Myönnän, mulla on kenkäaddiktio :) kaiken lisäksi tytön jalka kasvaa sellaista vauhtia, että huh huh!

Ostan saappaat yleensä alesta tai jos löytyy käytettyjä hyviä. Esim. Noi reima. Vuorelliset makso alessa 9 e. Ostin talvella talteen ja kevät loskassa olivat tosi hyvät! Kaapissa on pari numeroa eteenpäin saappaita. Haalittu talteen kauniit ja halvat.'
 
Viimeksi muokattu:
meillä on kesäisin kumisaappaat, lenkkarit ja sandaalit ja croksitkin näkyy olevan. en nyt osaa sanoa mihin panostan. varmaan siihen että kenkä on hyvän tuntuinen käyttää ja hintaa kyllä katson, kovin paljon en ala kentästä maksamaan, varsinkaan, kun se ei kuitenkaan mahdu kuin sen yhden kesän. no kumisaappaat on nokian mustat saappaat, koska ne kestää.
 
....
Meillä ei ole koskaan ollut vuorellisia kumisaappaita, talvisin emme ole koskaan kumppareita käyttäneet. Meillä on Eccon coretec talvikengät ja Kavat merkkiset talvikengät. Kummatkin pitävät kosteutta. Kenkiä meillä on aika paljon, mieheni on kova ostamaan kenkiä. On laadukkaita jalalle hyviä kenkiä ja sitten merkkikenkiä joiden laadusta en mene takuuseen. Lacoste ja Hilfiger. Convers on ainakin pienelle huono kenkä jalkaa ajatellen vaikka kivan näköinen onkin. Päiväkotikäyttöön on per kausi 3 paria kenkiä ja sitten on kauppa yms kenkiä erikseen.
 
meillä-
Meillä on nyt kesäksi Vikingin sandaalit, Superfitin sandaalit, croksit, parit lenkkarit ja kumpparit.

Syksyksi sitten tulee olemaan parit goretex kengät, lenkkarit sekä kumpparit.

Talvella on varmaankin Kuomat sekä Vikingin goretexit ja ehkäpä talvikumpparit.

Eli juhla/hienostelukenkiä ei meidän pojalla oikeastaan ole!
 
nnnmmm
Meillä on kolme lasta ja yleensä talvella on kahdet kengät per muksu. Yhdet talvikengät ja karvakumpparit. Jos kengät on goret, niin ollaan menty vaan yksillä kengillä. Ei oo varaa ostaa jokaiselle lapselle kaksia talvikenkiä. Syksyllä lenkkarit ja kumpparit. Kesällä sandaalit, lenkkarit,jotku kangastossut,ballerinat,feikkicrocsit ja kumpparit.
 
"hih"
Poika lähti kävelemään alkukeväästä kymmenkuisena, silloin pärjättiin yksillä kengillä, kun ei vielä ulkona paljoa kävellyt. Keväämmällä pärjättiin niinikään yksillä, mutta nyt kesällä on kahdet lenkkarit ja yhdet sandaalit. Syksyksi kumpparit ja lenkkarit on jo valmiina (3 paria), talveksi vuorelliset saappaat ja varmaan Kuomat tai vastaavat jotka herra minäite saa itse jalkaan. :)
 
"vieras"
Kolmet suurinpiirtein pienillä lapsilla.

Kouluikäiset onkin jo toista maata kulutuksen suhteen. 7veelle on varattu viidet kengät kesäksi ja alkusyksyksi ja veikkaan, että kaikki kuluvat puhki.
 
"vieras"
Kyllä mä hankkisin syksyyn jotkut vedenpitävät nilkkapituiset lenkkarit. Usein kelit on jonkun verran kosteat, eikä ainainen kumppareissa kävely ole mukavaa. Meillä on kesäksi Vikingin sandaalit, Kavatin ballerinat hienompaan menoon, jotkut vanhat lenkkarit pihakäyttöön, nahkaiset kävelykengät ja vedenpitävät välikausikengät. Nuo kävelykengät on jääneet aika vähälle käytöllä joten ilman niitäkin pärjäis, mutta kaikkia muita on käytetty. Niin joo, on meillä vielä feikkicrocsitkin, mutta ne hiertää lapsen jalasta yhden kohdan verille!
Syksyksi on sitten ne kävelykengät, gorenilkkurit ja saappaat (sekä karvavuorella että ilman)
 
"Tintti83"
Talvella oli muistaakseni yhdet laadukkaat, vedenpitävät toppakengät ja yhdet halvat varatoppakengät, sekä karvavuoriset kumpparit.

Nyt on lenkkarit, kumpparit, sandaalit ja siistimmät kävelykengät. Noilla kävelykengillä olemme juhlineetkin, joten en ole ostanut varsinaisia juhlakenkiä lainkaan.

Pojalla on ikää 1 v. 9 kk.
 
"vieras"
laatuun ehdottomasti, mutta eipä niitä määrällisestikään vähän ole...
on kesäksi balleriinaa, sandaalia, crocsia, lenkkaria, kävelykenkää, puukenkää :heart: ja siistimpää ja jokapäiväisempää... saappaat on vaan yhdet, lapset on jo aika isoja =) pienenä oli molemmat =)
 
Monet ja panostetaan sekä määrään, että laatuun, eli ostan aina 2-3 paremmanlaatuiset kengät/kausi, joita käytetään pääsääntöisesti ja sitten useamman parin muunlaisia kenkiä, jotka sopii erilaisiin asuihin. Niiden ei tarvitse olla mitään ihmeellisyyksiä, kun käytetään suhteessa harvemmin.
 
hellsbells
Pojalla on nyt täks kesäks kumpparit, sandaalit, lenkkarit ja jokku feikkicrocsit :) Nuo siis semmosia sopivankokosia.

Ja koska sukulaisilta aina saadaan mahdottomasti kaikkea pojalle, niin löytyy 3-4 epäsopivat sandaalit, parit lenkkarit, juhlakengät, kumpparit, muutamat tennarit, ... kaikki turhan panttina, jahka keksin mihin mää ne työnnän :)
 
"vieras"
Talvella lapsella oli goret, karvakumpparit ja huopikkaat. Kumpparit olivat vähiten käytössä, mutta silti kaikkia käytettiin.

Nyt lapsella on viking gore välikausilenkkarit, kangaroosin sandaali-tyyppiset kengät ja feikki crocsit. Kumpparit on edelleen karvakumpparit ja ne ovat päiväkodissa.
 
"vieras"
Mä tunnustan että en vissiin sitten pansta mihinkään:

lapsilla on viking sandaalit, viking lenkkarit ja Nokian peruskumpparit.

Molemmilla niin kapea jalka että mitään crocseja en ole halunnut ostaa. Muutenkin arveluttaa "halpojen" kenkien käyttö, niin ollaan sitten näin vähillä kengillä.
 
"netta"
Kesäksi on lenkkarit, kumpparit, crocsit, parit ballerinat (toiset mahdolliseen juhlakäyttöön), kirpparilta ostetut Kavatin kävelykengät pihahommiin (leikkimökkiraksalle, rehuntekoon yms).

Viime talvena oli Kuomat ja Vikingin Coret. Tulevana talvena luultavasti mennään suunnilleen samoilla. Sit on lisänä nuo kumpparit, joihin mahtuu villasukka tarvittaessa.
 
3 v:llä taitaa olla suunnilleen 5 paria kutakin vuodenaikaa kohti.. riippuu aina vähän, kasvaa niin nopeasti tuo jalka. Ollaan saatu serkkutytöltä saappaita yms niin niitä on ollut reilummasti.

Kesäkenkiä on tällä hetkellä vielä useammat, ja kaikki on kyllä ollu ahkerassa käytössä.

Saappaita on aina nuo molemmat vaihtoehdot, vuorettomia kun käyttää näillä kesäisilläkin sadekeleillä.
 

Yhteistyössä