kuinka lääke lapselle joka oksentaa sen pois?

  • Viestiketjun aloittaja nuru
  • Ensimmäinen viesti
nuru
VINKKIÄ KIITOS!
Poju sai nestemmäisen lääkekuurin ja nyt ongelmana se että kun laitetaan niin oksentaa pois!!!!Mihin #&%?$!* sotken sen että ei maistu pahalle???
Penisiliinistä on kyse!
 
Oksentaako vai sylkeekö?

Jos sylkee niin huomasin, että meillä ainakin lapsi maistoi lääkkeen mistä tahansa mihin sen sotki. Silloin oli vielä vaikeampi miettiä, että oliko saanut tarvittavan määrän ja kenties piti pakko syöttää purkillinen jugurttia tai lasillinen mehua....

Niinpä otimme kaksi aikuista kiinni lapsesta. Ruuttasimme lääkkeen ruiskulla niin syvälle nieluun että suurin osa meni alas. Siis väkisin annoimme. Silti lapsi saattoi sylkeä osan pois. Laitoin lapselle koururuokalapun ja imin lääkkeen uudelleen ruuttaan. Ei mitään kivaa pakko syöttämistä. Tietysti aina tarjosin lapselle ensin mahdollisuutta ottaa lääke "suosiolla". Eikä lasta satutettu, pidettiin vaan kiinni.

Opin myös pian pyytämään lääkäriä määräämään hieman tarvittavaa määrää enemmän lääkettä ja kerroin, että on vaikeuksia saada lääkettä anettua.

OLEN niin onnellinen kun nuorimmaiseni ottaa kiltisti "tipat" ja pyytää joskus lisääkin!!

 
Meillä on kolme lasta ja jokainen on ollut erilainen lääkkeiden suhteen. Jos lapsi oksentaa lääkkeen, voi olla että on allerginen sille. Eli jos saat ensin lääkkeen menemään ja sitten lapsi oksentaa, niin kannattaa pyytää toista lääkettä. Jos taas sylkee, niin mekin annoimme väkisin lopulta. Konstina lapsi lattialle makaamaan, lääke suuhun ja nenästä kiinni. Aluksi tuntui itsestä tosi pahalle, mutta se oli vain hetken ja lapsi sairasteli tosi paljon, lääkkeet oli pakko antaa. Joskus kun oli aivan mahdotonta, saimme lääkkeen piikkinä peppuun lääkäriasemalla. Se oli aika hankalaa, joten edellinen oli kätevämpää kotona. Ja onneksi lapsi on jo koululainen ja ollut perusterve jo vuosia...muuten kyllä tempperamenttia riittää...
 
Meillä loppui just lääkekuuri. Sain annettua nestemmäisen lääkkeen hyvin kuin laitoin lusikkaan lääkeen lisäksi vadelmia tai mustikoita. Ilman noita marjoja lääkkeen ottamisesta ei olisi tullut mitään. Nyt homma sujui todella hienosti. =)
 
Miisa
Meillä lapset on melko pienestä osanneet ottaa itse ruiskuun vedetyn lääkkeen. Leikkivät ensin veden tai mehun kera ja siten oppivat oman nopeuden ruiskun männän painamiseen. Ja tietysti mukana on ollut Muumimamman kuuluisat sanat : " Hyvän makuiset lääkkeet ei tehoa..."
 
sairaanhoitaja äiti
hei. Meille ei muksuille ole penisiliini mennyt alas millään, suosiolla ollaan vaihdettu se toiseen. Sama reaktio eli oksentaneet pois. Voit muuten itse maistaa, on muuten pahaa.
 

Yhteistyössä