Kuinka kaukana synnytyssairaala?

  • Viestiketjun aloittaja maarith
  • Ensimmäinen viesti
maarith

alkanut pelottamaan,että kuinka sitä kerkeää laitokselle,kun viimeksi asuttiin helsingissä ja ehdin olla laitoksella 30min,kun yli 5kg painanut 4lapsi oli ulkona.koko synnytyksen kesto oli alle 3tuntia.
nyt matkaa sairaalaan 40-50min ja jos tulee noin nopeesti niin missä ihmeen vaiheessa sinne pitää jo lähteä,jottei synny autoon tai jopa kotiin?

Meillä nyt on ongelmana myös nuo edelliset lapset,että minne ne laittaa,jos synnytystä ei sovita etukäteen,kun täällä uudella paikkakunnalla meillä ei ole vielä kunnollisia tuttuja,jotka voisi katsoa lapsia synnytyksen ajan,kun haluan ehdottomasti miehen mukaan,kun on edellisilläkin kerroilla ollut siellä hyvänä tukena ja turvana.Nyt kuitenkin ihan uusi sairaala jonka "tavat" ei ole tiedossa.Täytyykin kysyä neuvolasta,että pääseekö sinne tutustumaan,kun haluan nähdä paikat ennen sinne menoa. :/
 
elin
Vähän huolestuttaa tuo matka minuakin. Aiemmat synnytykset ovat olleet nopeita (eivät kyllä ihan niin nopeita kuin ap:n) ja nyt olisi matkalla kestoa puolisen tuntia. Plus tietty lasten hoitoon järjestäminen ja se arpominen kotona, että joko tämä on nyt "sitä", että voisi mennä...
 
Meiltä matkaa synnärille 100km ja lastenhoito synnytyksen ajaksi vähän niin ja näin...jospa se jotenkin järjestyis! :whistle:
Synnytykset olleet suht nopeita ja tämä tulokas kovasti kiirehtii jo maailmaan, vaikkei viikot vielä täynnä.
Niin kauan kun viikot ei ole täynnä, menen ehdottomasti ambulanssilla ja mies perässä, mikäli pääsee.
Mut sit ku viikot on täynnä, voidaan harkita omaakin autoa...riippuu kuin kauan joutuu etsimään lapsille ensin hoitajaa! :whistle:

-Onneksi ambulanssi on keksitty. :D
 
maarith
Niin meilläkin tuo matka on sen 30min ja lähimmät hoitajat on n100km päässä.Ehkä täytyy kysyä tutuilta,että jos joku voisi tulla hetkeksi tänne hoitamaan tai sitten just että isän yli 70v täti meillä asumaan parix viikox.siinä ajassa kerkeää kyllä tulla hulluksi,kun joku vieras siivousintoilija luuraa täällä.
Täytyy kysyä myös neuvolasta,että onko niillä mitään neuvoa tilanteeseen.Vai pitääkö vaan pakata lapsetkin mukaan synnytykseen..niin että sillon,kun on lähdössä soittaa jollekkin,että tulee taksilla sairaalaan ottamaan lapset hellään huomaansa.
Onhan tää hassua miettiä näitä juttuja jo viikolla 25,mutta olishan se jotenkin rauhottavaa tietää,että homma hoidossa,kun aika tulee. :ashamed:
 
maitosuut
Matkaa 115 km ja jos ambulanssia tarvitsee, sitä saa odottaa n. 25 min kaiken päälle eli melkein 2 tuntia menee aikaa ennen kuin pääsee sairaalaan. Toinen lapseni syntyi 3 tunnissa, joten vähän jännittää miten ensi kerralla, jos pääsen vielä synnyttämään. Menen sitten yksin synnyttämään, jos lapsille ei saada muita hoitajia kuin mieheni.
 
Meiltä on matkaa synnärille reilu 90km. Meille syntyi marraskuussa neljäs lapsi. Kerettiin juuri sairaalan ovesta sisälle, kun poika syntyi sinne sairaalan aulaan...kesti 1h36min, kun poika oli maailmassa. Aiemmatkin synnytykseni olleet nopeita (4h, 2,5h ja 2h9min.) Seuraavalla kerralla taitaa olla pakko soittaa ambulanssi, ellei silloin asuta lähempänä synnäriä...
 
maarith
no nyt näyttää siltä,että ehkä tää synnytys käynnistetään sokereiden takia,jos hyvä tuuri käy.Sitten ainakin pystyis suunnittelemaan lasten hoidon,jos ei muuta. =) mutta vielä on riski kuitenkin,että vaavi päättää tulla jo ennen sitä ulos eikä halua oleilla masussa niinkään pitkään :LOL: mutta toivotaan parasta kuitenkin oli se mikä tahansa. :D
 
maarith
Niin tota 220km matkaa ei ihan nopeesti ajatekaan,mutta kannattaa sillon todellakin soittaa ambulanssi,kun ettehän te mitenkään voi keritä sairaalaan ennen vaavin ulos tuloa ellei sitä ennakoi koko synnytystä etukäteen. :/ toivotaan siis teijän synnärin olevan auki silloin ettei tartte noin pitkälle lähteä.
 

Yhteistyössä