Kp 31/28, hcg74. Voiko olla normaali raskaus?

Kohdunulkoisen kokeneena menin verikokeisiin varmistamaan hcg:n.

Aika matala tuntui olevan. Ultrasivat varalta. Limakalvo paksuuntunut (12mm) lisäksi outo juttu nimittäin eivät muka nähneet keltarauhasta ultrassa. Lääkäri sanoi että voi olla ihan normaalia että ei näy.

Uusi ultra 9.1... ihmoittavaa olla epätietoisuudessa. :/
 
Aika hedelmöityksestä Aika viimeisistä kuukautisista HCG:n määrä

1 viikko 3 viikkoa 0-5
2 viikkoa 4 viikkoa 3-426
3 viikkoa 5 viikkoa 18-7340
4 viikkoa 6 viikkoa 1080-56500
5-6 viikkoa 7-8 viikkoa 7650-229000
6-9 viikkoa 8-11 viikkoa 25700-288000
8-11 viikkoa 10-13 viikkoa 13000-253000
17-24 viikkoa 2. kolmannes 4060-65400
>25 viikkoa 3. kolmannes 3640-117000

Tälläinen löytyi googlettamalla eli siis hcg-arvot voi vaihdella tosi paljon. Sullahan kuitenkin tosi alussa nyt raskaus, joten varmaankin lähiviikot kertoo onko raskaus oikeassa paikassa. Eli siis menossa tuo 4-5 viikkoa kuukautisista, jolloin tuo sinun arvo ihan hyvin siihen sopii. Muuten en osaa auttaa :/ Mulla kohdunulkoinen raskaus, joka aluksi oli 'normaali' keskenmeno. Joten tavallaan tämä asia minuakin koskettaa toivottavasti lähitulevaisuudessa =)
 
Kiitos kun vastasit.

Mulla tuossa kohdunulkoisessa ei ollut oikeastaan mitään raskausoireita. Plussan sain silloin testiin kp 23/21(28) tuohon aikaan jostain syystä tosi lysyet kierrot. Kävin neuvolassa tekemässä uuden testin kp 33/21 ja samana iltana alkoi ruskea vuoto. Seuraavana maanantaina kävin ottamassa s-hcg:n ja se oli vain 71. Sanottiin että spontaani km.

Menin kuitenkin varalta ultraan ja siellä todettiin kohtutyhjäksi ja ohut limakalvo n 8mm. Lääkäri edellen sitä mieltä että normaali km. En jostain syystä uskonut häntä, tuntui että kaikki ei ole ok. No otatin uudestaan s-hcg:n ja se oli noussut 134. Jossain siis on raskaumateriaalia. Tilannetta seurattiin ja hcg nousi edelleen. Sain sitten solumyrkky piikin joka poisti raskausmateriaalin munajohtimesta.

Sinäänsä kamala kokemus niin nyt pelottaa onko kaikki ok.

Tosin nyt kyllä samoja oireita kun esikoisesta, mutta pitää vielä odotella että asia varmistuu :)

Onnea sinulle, toivon että saat pian pähkäillä hcg arvojen kanssa ja pieni löytyy oikeasta paikasta =)

Saanko kysyä miten sinä selvisit ku:sta?
 
Hei vielä =)

Mulla tilanne on edelleen päällä, eli tein kotona positiivisen raskaustestin syyskuun alussa, ehdin käymään kerran neuvolassakin ennenkuin alkoi vuotamaan. Silloin viikkoja oli jo 9-10, ja menin sitten ultraan, jossa todettiin limakalvon paksuuntuminen, muttei muuta. Kohdun ulkopuolella lääkäri ei nähnyt mitään ylimääräistä ja myös kun viikkoja piti olla jo noin paljon, ei voisi olla ku kyseessä. Hcg:tä ei mitattu tuolloin. Parin viikon kuluttua alkoi uudestaan runsaampi vuoto ja oikealla puolella alamahakipu, joka kuitenkin oli siedettävissä särkylääkkeiden kanssa. Soitin kyllä neuvolaan+polille asian tiimoilta, mutta ohje oli seurailla tilannetta ja jos oikein runsasta vuotoa/voimakasta kipua tulee, niin sitten näytille. Multa otettiin crp ja tehtiin pissasta raskaustesti, kun oli kulunut 3 viikkoa keskenmenon alkamisesta, testi positiivinen ja crp hieman koholla. Kävin myös tk:ssa lääkärissä, mutta ultra oli varattuna, joten sitä ei voitukaan käyttää. Seuraavalla viikolla eli km:n 4 viikkoa kivut oli taas tosi kovat, joten menin sitten polin päivystykseen. Siellä todettiin hematooma kohdun ulkopuolella ja otettiin ekan kerran hcg-arvo. Se oli päälle 200, tarkkaa arvoa en muista. Hemoglobiini oli myös laskenut 139-->99. Sen jälkeen tilannetta on seurattu polilla, hcg oli 2 viikkoa sitten jo laskenut 18, viime maanantain arvoa en kysynyt, kun muita kokeita ei otettu. Hb on noussut vain 104, vaikka oon rautatabletteja syönyt siis tuolta marraskuun puolivälistä asti. Nyt onneksi vuoto on vihdoin loppumassa, tiistaina tulee 10 viikkoa sen alkamisesta. Välillä oli jo päiviä etten vuotanut lainkaan, mutta eilinen siivousurakka tieten sai hematooman painamaan kohtua sen verran, että hieman rusehtavaa on taas vuotanut. Mulla se verenpurkauma oli tullut ilmeisesti munanjohtimesta, eli tuuriakin oli mukana, kun ei mitään vakavampaa sattunut. Uudenvuoden aattona on taas ultra, toivottavasti hematooma olisi jo pienentynyt, tosin kokonaan hävitäkseen tarvitsee melko lailla aikaa, ei ollut 4 viikossa muuttunut yhtään pienemmäksi.

Toivon, että sulla on nyt kyseessä ihan normaali raskaus ja kaikki sujuu hyvin :hug: Seurailen täältä taustalta tilannettasi, käythän kertomassa sitten miten asia on =)
 
Kävin päivystyksessä tänään kun oli kipuja ja alkoi pelottamaan. Kohdussa ei vielä raskaus löydöksiä, eikä kuulema pitänyt ollakkaan. Limakalvo oli paksu.

Yllätyksekseni hcg oli noussut nyt arvo oli jo 432.

Toivottavasti tämä nyt on oikeassa paikassa.
 
hei!

Mulla myös sama tilanne et sain solumyrkkyä.

Kuinka pitkä aika sulle sanottiin että pitää laittaa stoppi yrittämiseen?
Kuukausi vai kolme?

Itse en tuota muista(varmaan menin jotenkin lukkoon kun se rupes puhumaan solumyrkyistä).
Pitää varmaan kysyä perjantaina kun lääkäri soittaa uudet raskaushormoonimäärät et miten ne on laskenu, tähän mennessä on laskeneet kuitenkin todella mallikkaasti.
Ekaksi oli reilu2000, viikko välissä, oli 900, viikko taas 125 ja nyt meen taas torstaina uudestaan.

Voi kun sais aloittaa heti yrittämisen...riskiä pelataan ja kortsuja ei muka ikinä keretä hakea kun pupuilut kutsuu :/
 
Jotkut sanovat että kolme kuukautta pitää olla taukoa, ja toiset sanoo että heti saa yrittään.

Käsittääkseni se tauko on tarkoitettu ihan sitä varten että hcg poistuu elimistöstä. Tosin kyllä se solumyrkky saattaa aiheuttaa sikiölle kehityshäiriöitä. Samaa lääkettä käytetään myös reuman hoitoon. Heillä on kanssa määritelty 3kk turvaväliksi lääkkeelle. Eli joutuvat lopettamaan sen 3kk ennen ku alkavat yrittämään lasta.

Sulla on varmasti jo hcg nollilla ja pääsette pian uuteen yritykseen.
 

Yhteistyössä