koulukypsyystestit

Kyselen nyt mieheni puolesta, hänen 7v (syksyllä koulunsa ehkä aloittava) poikansa on ollut koulukypsyystesteissä, on kovin levoton, ja vilkas, ja kova leikkimään, itse sanoo ettei tykkää yhtään tehtävistä,eikä halua kouluun, koska siellä ei saa leikkiä. Plus paaaljon muuta.

Mutta kun mieheni ja lapsen äidin välillä ei ole keskusteluyhteyttä, ja äiti on ainoastaan puhunut sen vähänkin, psykologisista testeistä, eikä tiedä kuulemma enempää, testit on tehty n. 2vkoa sitten, ja kuulemma tulokset tulee postissa.

Osaatteko sanoa yhtään, kauanko noissa tuloksissa yleensä kestää? Ja millaiset testit mahtaa olla kyseessä?

Laitoin saman viestin tuonne koululais-osioon, mutta myös tänne, pikaista vastausta odotellen.
 
Koulukypsyystesti ei ole mikään virallinen termi tai yleinen käytäntö niin on vaikea vastata juuri teidän tapaukseenne. Eskarilaisia testataan erilaisin menetelmin ja eri ihmisten toimesta(neuvolan terkkari, neuvolan psykologi, erityislastenatrhanope, muu päivähoidon työntekijä, yms) Riippuu kunnan käytännöistä. Jos jostakusta on erityistä huolta voidaan hänet ohjata esim. kesvatus- ja perheneuvolaan tarkempiin psykologisiin tutkimuksiin jossa määritellään onko ikätasonsa mukaan kehittynyt. Jos miehellä on yhteishuoltajuus on hänellä oikeus tietää kuka on testannut ja miten sen lisäkis että tulokset tulevat.
 

Yhteistyössä