Koska pois pinnasängystä?

  • Viestiketjun aloittaja ÄIPPÄ69
  • Ensimmäinen viesti
ÄIPPÄ69
hei! Olisin kysellyt että koska olette siirtäneet lapsenne pois pinnasängystä varsinaiseen lastensänkyyn nukkumaan. Lapsemme nyt 1,5 vuotta eikä tahdo pysyä millään pinnasängyssään; mietin vain sitä että millä sit saisin hänet pysymään millään laidattomassa sängyssä...
 
Meillä kolme ensimmäistä ovat siirtyneet pinnasängystä tavalliseen sänkyyn hieman yli 1,5 vuotiaina, ennen pikkusisaruksen syntymää. Alkuun vahdin sängyn vieressä, ettei sieltä tulla pois, mutta tosi nopeasti oppivat olemaan itsekseen.

Kuopus on nyt sen 1,5vuotta ja nukkuu vielä pinnasängyssä, ja ei ole kiirettä muualle siirtyäkään. Tulee kyllä sieltäkin halutessaan itse pois, joten sen kannalta ei ole sängyn mallilla merkitystä... :whistle:
 
taustalta
Älä nyt aivan laidatonta osta, osta sellainen lastensänky, jossa on matalat laidat. Meillä on 1 v:stä asti nukkunut päivänokosia isomman sängyssä, eikä ole ollut mitään ongelmia ollut.
 
dagu
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.02.2005 klo 00:06 taustalta kirjoitti:
Älä nyt aivan laidatonta osta, osta sellainen lastensänky, jossa on matalat laidat. Meillä on 1 v:stä asti nukkunut päivänokosia isomman sängyssä, eikä ole ollut mitään ongelmia ollut.
kyllä meillä vaan ihan laidattomiin siirryttiin pinnasängystä ja hyvin on menny! siis tytöt oli 1v3kk uusiin sänkyihinsä pääsivät! :wave: =)
 
Meillä esikoinen oli n. 2,5 vuotias, kun pikkusisko syntyi. Siirtyi silloin juniorisänkyyn ja hyvin meni. Toki vaati totuttelua ja iltaisin nukuttamisseuraa.

Keskimmäinen siirtyi pois pinnasängystä jo 1,5 vuotiaana, kun kuopus syntyi. Mutta ei meillä pienen neidinkään kanssa sen kummempia rituaaleja siihen vaadittu. Ainoastaan päikkärit jäi pois... hmm :/ .

Kuopus (nyt 1v5kk) saa vielä kaikessa rauhassa nukkua pinnasängyssä, kun ei ole pikkusisaruksia tilauksessa eikä pääse omin avuin kiipeilemään pois.

Meillä kyllä nuo isommat muksut vaativat yhä tietynlaista "nukuttamista" - muuten riehuvat sängyissään vaikka kellon ympäri. Nykyisin onneksi tiukka käsky (muutaman kerran) riittää rauhoituskeinoksi. Meillä iltasatu sängyssä vierekkäin maaten on alusta saakka kuulunut iltarutiineihin ja rutiineistahan on vaikea irrottautua.
 
Tremam
Meillä tyttö siirtyi muuton yhteydessä omman "laidattomaan" sänkyyn ja ikää oli silloin 1.5 vuotta. Hyvin vaihto tapahtui... muutamana iltana hän pomppi pois sängystä, mutta vihdoin tajusi että nyt nukutaan ja tää on mun uusi sänky. Ja nyt tyttö on kaksi ja on aivan tohkeissaan omasta sängystä... Eipä ollut kummoisempia ongelmia meillä sängyn suhteen.
 
Meillä poika siirtyi pinnasängystä lastensänkyyn 1 v 4 kk iässä. Eli nyt 2 kk takana ja ihan hyvin on mennyt. Päiväpeittoja ja tyynyjä jätän sängyn viereen yöksi, jos sattuu unissaan tulemaan pois. Näin on käynyt kerran. Poika nukkunut nyt omassa huoneessa pari viikkoa ja olen nauttinut ihanista yöunista vielä kun voin. La on 15.3.2005 =) =) =) .
 
meilläkin sai poju joskus puolitoista vuotoiaana oikean sänguyn. alkoi keikua pinnasängystä ja kerran tuli sieltä pää edeltä alas..
ja meillä siirtyi syuoraan laidattomaan sänkyyn. siinä oli vaan hiukan korkeampi lipasto alkuun laitana mutta parissa kuukaudessa sekin jäi pois eikä kertaakaan tippunut.
 
Meidän tyttö 1v2kk ja vielä nukkuu (tosin on jo ahdasta) pinnasängyssä. Meillä on jo valmiina isompi sänky ja pitäisi siihen pian opetella. Toisen lapsen la on 27.5 ja ei viitsisi kahta pinnasänkyä pitää. Hyvin nukahtaa omaan pinnikseen kun vain nostaa sänkyyn. Minkähänlainen rumba alkaa kun siirretään isompaan. Olishan se hyvä harjoitella hyvissä ajoin ennen kuin kakkonen syntyy ja alkaa yöheräilyt.
 
Me ostettiin sellanen pilvilinnan jatkettavasänky siinä ei kovin korkeita laitoja oo mut hyvin on poika pysyny siellä nukkumassa ikää on 1v 4 kk. välillä näyttää nukkukvan poikitainkin kun vielä just mahtuu niinkin päin.
 
Meillä tyttö 1v4kk. Saimme edullisesti jatkettavan sängyn joten ostimme sen vaikka pinnasängystä ei vielä minnekkään ole kiire. No toki äiti halusi heti ensimmäinsenä yönä koittaa miten tyttö nukkuu uudessa sängyssään. Hyvin sinne nukahti, mutta yöllä kuului vain kolina ja tyttö tipahti sieltä. Nyt on jatkettu unia vielä pinniksessä. :)
 
Meillä poika 1v 4kk ja varmaan sitten muuton jälkeen (jos se asuntokin vielä löytyisi...) siirretään lastensänkyyn ja omaan huoneeseen. Ensin toki kotiudutaan kunnolla. Eli poika olisi n. 1,5-vuotias. Mutta eipä sitä vielä tiedä miten käy. Vähän arveluttaa, kun poitsu pyörii unissaan niin, että pinnasängystä kuuluu kolinaa ku pää osuu reunoihin ja välillä nukkuu niin, että jalat pilkottaa pinnojen välistä. Että tippuu varmaan aika helposti sieltä norm. sängystä sitten... :/
 
tällä viikolla
Minuakin huolestutti, että miten 1,5 v muksu pysyisi juniorisängyssä, kun ei tahdo millään rauhottua päiväunille. Pinnasängyssä kieppui laitaa vasten yms.
Nyt sitten tuli tilanne että oli pakko vaihtaa matalareunaiseen jatkettavaan sänkyyn., Siinä on siis noin 5 cm:n reuna, ei ihan putoa. Osaa jo tulla ja mennä itse sänkyynsä, mutta putosi kyllä jo kerran, ennenkuin tekniikka oli opetettu. Sängynpeite oli pehmusteena lattialla.. no, pieniä kolhuja tulee ja menee..

Kyllä hän joka kerta tulee sängystä pois, olipa ohjelmassa sitten päiväunet tai yöunet. Mutta asettuu sinne sänkyyn sitten muutaman komentokerran jälkeen ja nukkuu ihan yhtä hyvin kuin ennenkin.
 
Rexu
Meillä mentiin pojan kanssa pinnasängystä "isojen poikien" sänkyyn 1v 6kk kun nukuttamiset muuttuivat vaikeiksi. Siitä etiäpäin nukkunut rauhallisesti omassa sängyssä eikä ole yhtään levoton ilta.
 

Yhteistyössä