Koska on ok lopettaa imetys kokonaan?

  • Viestiketjun aloittaja korvike
  • Ensimmäinen viesti
korvike
Jos imetys tuo syystä tai toisesta ongelmia, koska se on hyvä lopettaa kokonaan? Onko ihan yleistä esim. lopettaa imetys kokonaan vauvan ollessa 4kk? Miten lopettaa imetys?
 
vieras..
Varmaan riippuu millaisia ongelmia imetys tuottaa ja kelle? Jos siittä kärsii niin ei kai se auta kuin lopettaa ja ihan vaan ei enää imetetä. Itse kyllä pyrkisin vähintään siihen 6kk.
 
"Veera"
[QUOTE="Veera";30397185]No jos imetys ei omeajdollosta sairauden tms vuoksi niin ei kai se auta kuin lopettaa. Lapsen kannalta olisi hyvä imettää 1-2 vuoden ikään[/QUOTE]

Mikähän sana tuo on :) piti olla ..onnistu..
 
vieras...
Imetys kannattaa lopettaa sitten jos siitä on kokonaistilanteelle enemmän haittaa kuin hyötyä. Mutta sitä ennen kannattaa toki pohtia muut mahdolliset ratkaisut. Ja jos päädytään imetyksen lopettamiseen, senkin toteutus riippuu syynä olevista ongelmista ja tarjolla olevista vaihtoehdoista (esim. osaako vauva syödä jo pullosta? onko tiedossa vauvalle sopiva turvallinen korvike vai kokeilkaanko ekaa kertaa? voiko äiti lypsää tai pumpata?), eli ilman taustatietoja on mahdoton sanoa.
 
Bdbbs
Sitten kun siltä tuntuu, niin lopettaa imetyksen. Itse suosittelen jo ennen lopetuspäätöstä testaamaan, että korvikemaito sopii varmasti ja pullosta syönti sujuu ilman ongelmia. Kannattaa lopettaa vähitellen. Kerralla jos lopettaa niin rintatulehduksen riski on isompi ja rinnat pakkautuu maitoa täyteen noin reilun viikon ajan ja se on aika tukalaa (kokemusta on). Viikon kahden aikana lisäät kokoajan korvikkeen määrää, kunnes pöäset rintamaidosta eroon. Harvennat imetyskertoja, annat sen ruuan pullosta tai tarjoat odan pullosta ja osan rinnasta, kumpi vain itsestä tuntuu helpommalta. Yöimetyksistä luopuminen vähentää maidonmäärää nopeammin. Tosin itselle ainakin yöimetys oli paljon helpompaa kuin pullosta syöttäminen, ja siks harmitti vähän liian aikaisin lopettaminen. Eli sitäkin kannattaa miettiä, miten yöt hoituu.
 
endis
Oikea aika lopettaa on silloin kun lapsi saavuttaa tarvittavan immuniteetin ja sopivat geenit ovat aktivoituneet. Mikäli osaat englantia, nappaa tästä tiedostosta https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/oneworldbirth1/MicroBirth/Microbirth_Suggested_Reading_By_Professor_Dietert.pdf kohta "Dietert RR and Dietert J.Strategies for Protecting Your Child's Immune System: Tools for Parents and Parents-To-Be. World Scientific Publishing Company, Singapore 2010"

enimmäisenä tämä http://www.worldscientific.com/worldscibooks/10.1142/7444
 
"vierasvieras"
Nykyinen suositus on imettää 1 v ikään asti, siitäkin eteenpäin jos äiti ja vauva haluavat. Monet toki lopettavat aikaisemmin. Mielestäni kannattaa kuitenkin pyrkiä tuonne yhden vuoden ikään, jos suinkin mahdollista. Imetysongelmiin on saatavilla apua, esimerkiksi www.imetys.fi ja imetystukipuhelin. Avaisitko tilannettasi vähän enemmän? Minkäikäinen vauva? Miksi olet lopettamassa imetystä?
 
Lopettaa, kun siltä tuntuu. Kannattaa totuttaa siihen pulloon siinä sivussa ja testata korvikkeita. Meillä ei esim. kelvannut kuin Tuuti. Ei kannata luovuttaa jos jokin ei kelpaa vaan testata korvikeet läpi.
Mun tyttö kun pääs loppujen lopuksi sen pullon makuun hylkäs tissin kokonaan muutamassa päivässä. Oisin voinut mielelläni imettää vielä aamuisin, mutta ei kelvannut ei.
 
Sitten kun siltä tuntuu. Ihan turha on itseään kiusata ja jatkaa imetystä jos se ei selkeästi onnistu. Toivottavasti vauvalle kelpaa pullo. Meillä ei yhdelle kelvannut pullo eikä tutti ollenkaan vaikka mikä olis ollut.
 

Yhteistyössä