Koska olette alkanut lukemaan lapsillenne?

  • Viestiketjun aloittaja "lukutoukka"
  • Ensimmäinen viesti
Joskus varmaan puolivuotiaan kanssa jo makoiltiin ja kateltiin kirjoista kuvia. Nyt 1v10kk jaksaa kuunnella Aino-kirjojen mittaisia lyhyitä kertomuksia. Tällä hetkellä tyttö on erityisen innostunut loruista ja runoista. Aion jatkaa lukemista lapselle niin kauan kuin se vain haluaa kuunnella. Itselleni luettiin iltasatu ala-asteen loppuun saakka.

Pidän lukemista lapsen kanssa todella tärkeänä. Lukeminen parantaa sanavarastoa sekä kehittää mielikuvitusta. Ja kirjojen lukeminen on ihana, rauhallinen hetki lapsen kanssa. Suosittelen! :)
 
Pikkuvauvasta asti on luettu ja loruteltu kirjoista, koko ajan on enemmän ja enemmän kiinnostunut ja kuulolla ja nyt osaa jo itse hakea hyllystä kirjoja ja selailla niitä. Aiotaan lukea niin kauan kuin lapsi haluaa kuunnella. :) Lapsi nyt 1v4kk :)
 
Kermakakku
Alle puolivuotiaana on aloitettu iltasadut ja muu lukeminen. Pojalle luettiin melkein 9-vuotiaaksi (lopuksi Pottereita), pienelle luetaan edelleen vaikka on 7 ja osannut yli puoli vuotta lukea.
 
"vieras"
Esikoiselle luin varmaan puolivuotiaana, kakkonen on joutunut kuuntelemaan kotiin tulostaan saakka ja kolmonen sitten taas varmaan puolivuotiaasta. 7 v:lle luetaan yhä, isompikin kuuntelee väliin.
 
Kaikille on luettu ihan vauvasta asti. Aivan eri asia onkin sitten se keskittymiskyvyn määrä yksilöittäin. Esimerkiksi nuorin ei pysty vieläkään kunnolla keskittymään satuihin, vaan saattaa pompata ylös, hakea lelut ja alkaa leikkimään. Tai muistaa jonkun "mehevän jutun" ja alkaa kertomaan sitä samaan aikaan. Saattaa kuunnellakin samalla tehdessä kaikkea muuta, esimerkiksi käskee jatkamaan jos keskeytän luvun vähäksi aikaa metelin yltyessä. Vanhin on viimeaikoina jättänyt sadun kuuntelut, koska on alkanut lukea Pottereita, mutta ekaluokkalainen kuuntelee mielellään jokailtaisen satunsa. :) Jatkan kunnes kyllästyy ja kirjat voi kasvaa kuulijoiden mukana.
 
Kyllähän lapselle on luettu vauvasta alkaen, mutta tyyli on vaihdellut kovasti. Ihan pienenä (alle 1vee-alle 2vee) oikeastaan yksipuolista jutustelua ei sallittu vaan mulla oli innokas selittäjä ja katselija samassa. Alle 1veenä piti tutkia kirjoja ja kuvia lähinnä. Nyt on 4vee ja vieläkään ei paljon suostu kuuntelemaan kuvattomia juttuja. No nyt kelpaa välillä myös satuCD:t. Mutta vuoden aikana on tapahtunut paljon rauhoittumista ja nyt kuuntelisi monta kunnasta peräkkäin - lukija uuvahtaa eka. Mutta tarkka se on siitä, mitä kirjaa luetaan. Kaikki ei kelpaa.
 

Yhteistyössä