Koska lääkäriin?

  • Viestiketjun aloittaja "huolissaan"
  • Ensimmäinen viesti
"huolissaan"
Kyseessä flunssainen 2 vuotias. Räkää ei valu, mutta yskä on kova ja haukkuva. hengitys rohisee, vinkuu ja kumisee niin että hyvin pystyy kuulemaan kun hengittää. On todella tukkoinen ja välillä itkee kun ei saa kunnolla henkeä. Kuumetta on päälle 39. Odottaisitteko aamuun vai veisittekö yöllä päivystykseen? Ollaan ennenkin käyty hengittelemässä ventolinea ja aina se lääkäriin lähtö on arpomista koska täällä tuntuu ettei lääkärit ota tosissaan ja haukkuja vaan tulee tai sitten eivät kunnolla tutki. Höyryhengitelty ollaan monesti päivässä ja hunaja vettä juo. Särkylääkettä saanut ja yskänlääkettä.

Vai pitäisikö odottaa vielä pari päivää?

Mutta muita äitejä joille lääkäriin meno tuntuu vaikealta huonojen kokemusten takia?
 
"Lissu"
Haukkuva yskä viittaa kurkunpääntulehdukseen. Mikä ei ole vaarallista, paitsi jos hengitys menee vaikeaksi, sitten pitää mennä lääkäriin. Eli kuvailemassasi tilanteessa menisin kyllä lääkäriin jo tänään.
 
kuulostaa
tosiaan samalta kuin kurkunpääntulehdus. Esikoisella oli joskus. Jos hengitys on vaikeaa ja esim hartiat nousee hengittäessä, niin kannattaa käyttää lääkärissä. Meillä sai joskus adrenaliinia ja kortisonia ja auttoi kyllä heti. Korkea kuume kuuluu tautiin. Kuuma pahentaa oloa, eli höyryä en suosittele, vaan kohtauksen tullessa lapsi huovan mutkassa sylissä pakkaseen ja olo helpottaa.
 
[QUOTE="huolissaan";22782707]Kyseessä flunssainen 2 vuotias. Räkää ei valu, mutta yskä on kova ja haukkuva. hengitys rohisee, vinkuu ja kumisee niin että hyvin pystyy kuulemaan kun hengittää. On todella tukkoinen ja välillä itkee kun ei saa kunnolla henkeä. Kuumetta on päälle 39. Odottaisitteko aamuun vai veisittekö yöllä päivystykseen? Ollaan ennenkin käyty hengittelemässä ventolinea ja aina se lääkäriin lähtö on arpomista koska täällä tuntuu ettei lääkärit ota tosissaan ja haukkuja vaan tulee tai sitten eivät kunnolla tutki. Höyryhengitelty ollaan monesti päivässä ja hunaja vettä juo. Särkylääkettä saanut ja yskänlääkettä.

Vai pitäisikö odottaa vielä pari päivää?

Mutta muita äitejä joille lääkäriin meno tuntuu vaikealta huonojen kokemusten takia?[/QUOTE]

Neuvottiinko teitä menemään viileeseen ilmaan? Meille sanottiin että esim. parvekkeelle hetkeks istumaan niin kylmä auttaa siihen yskään..
 
"huolissaan"
Täytyy kokeilla miten reagoi tohon viileeseen. Laitoin makuuhuoneeseen pyykit kuivumaan jos sillä lisäisi ilman kosteutta.

Mie en jotenkin usko että täällä uudella paikkakunnalla meitä sinne huolivat tähän aikaan... Entisellä paikkakunnalla olisivat ottaneet. Mutta kai se on soiteltava sinne jos ei toi olo pienellä tunnu helpottavan. viimeistään aamulla.
 

Yhteistyössä