Korvien putkittaminen

Kertokaahan ihmiset kokemuksia korvien putkittamisesta. Onko ollut hyötyä? Entä haittaa? Miten korvien suojaaminen jatkossa, esim. saunassa käynnit yms.
Googlen kautta en löytänyt oikein tuoreita tietoja, joten täältä kyselen. :) Yleensä täällä aina tiedetään. Ihan kaikki kokemukset on tervetulleita.
Poika nyt kaksi ja 5 korvatulehdusta ollut vuoden sisään ja putkia siis harkitaan.
 
"-p-"
Meillä loppui sairastaminen kuin seinään heti putkien laiton jälkeen. Meillä poika käy kylvyssä korvia suojaamatta, kun ei päätä laiteta veden alle. Jos suihkuun menee, niin käytetään silikonikorvatulppia. Suosittelen ehdottomasti putkitusta!
 
Miuski harmailee
Meillä kakkosella on ollut kahdet putket ja kuopuksellakin yhdet. Kakkosella tulehduksia tuli putkista huolimatta silloin tällöin, mutta putket toimittivat tehtävänsä ja märkä poistui korvista putkien avulla. Ab-kuuri tietysti tarvittiin, mutta lapsi ei muuten ollut kipeä. Toiset putket laitettiin, kun vanhojen poistuttua kivuliaat tulehdukset alkoivat heti. Toisten putkien aikaan ei tulehduksia enää tullut eikä niiden jälkeenkään. Kuopus putkitettiin ja hänellä riitti ne yhdet tuubit.

Me saatiin semmoinen ohje, että korvat pitää suojata, jos ollaan paineistetun veden kanssa tekemisissä l. käytännössä uimahallissa. Silikonitulpat ja otsapanta tällöin. Ja hyvin kestivät korvissa molemmilla :) Jos on paljon tulehduksia ja jatkuvasti ab-kuureja niin suosittelen putkia!
 
"nenna"
Meillä laitettiin pienemmälle putket viikkoa ennen 1-vuotissynttäreitä. Sairastaminen loppui siihen, ennen sitä oli ehtinyt viiden kuukauden aikana syödä 7 ab-kuuria.

Kotona suihkussa ja saunassa/kylvyssä ei käytetä tulppia korvissa. Uimahallissa tai kylpylässä on laitettu silikonitulpat, kun siellä sukellellaan ihan kunnolla.
 
kjfdgnlkfgh
Meillä oli 6 tulehdusta ja liimakorva, myös kitarisat olivat suuret, veikka lääkäri ei oireiden perusteella mainnannut sitä uskoa !! Sekin poistettiin.
Putket auttoivat paljon, joskin pari tulehdusta on senkin jälkeen ollut. Mutta todella harvassa (tulehduksissa ei sitten välttämättä ole vuotoa putkista, vaikka jotkut niin väittävät)

Suuren suuri apu on ollut myös oikealla ruokavaliolla. Allergia voi myös aiheuttaa tulehduksia, maito jne pois.
 
zsdhbfdffv
Niin ja ap:n tilanteessa pitäisi todellakin jo putkittaa, ettei kuulo heikkene!

..meillä käytetään putkien kanssa tulppia myös kotona kylvyssä. Ikinä ei tiedä miten sinne ammeeseen kupsahtaa ja korviin menee sitten vettä.
 
3-vuotiaalla pojalla on nyt toiset putket korvissa liimakorvan ja sen aiheuttaminen tulehduksien takia. Ekat kun lähti pois, alkoi tulehduskierre uudelleen flunssakauden alettua. Tokalla putkituskerralla tilanne toisen korvan tärykalvon kohdalla oli jo aika kriittinen, ei nimittäin reagoinut eli ei liikkunut --> mahdollinen kuulovaurio. Putkituksen jälkitarkastastuksen yhteydessä korvat olivat kuitenkin lähteneet paranemaan ja tilanne normalisoitui. Eli suosittelen putkitusta.
 
suosittelen
Meillä neidille laitettiin putket reilu kuukausi sitten. Tosi helppo homma ja mitään ei sen toimenpiteen jälkeen huomannu,että ois edes tehty.
Ensimmäinen nuha ilman tulehdusta oli. Aina ennen heti korvat tulehtuneet.
Meille ohjeet annettiin niin,et suojata pitää uimahallissa,jos kovin sukeltelee,muuten ei.
 
Kiitos vastauksista ja ainakin minulle jäi noiden kokemuksien pohjalta postiivinen tunne putkittamisesta. Toki sen ymmärränkin, ettei kaikilla toimi, mutta suurimmalla osalla varmasti. :) Lisääkin kokemuksia saa kertoa.
 
"äippä80"
Meidän tyttö sairasti taukoamatta korvatulehduksia ensimmäisenä päiväkotisyksynä, joten putkitukseen päädyttiin. Operaatio on nopea ja helpon oloinen, tehtiin yksityisellä. Sairastelukierre katkesi kuin seinään:) Monta kuukautta myöhemmin vielä yksi tulehdus kyllä oli mutta nyt reilun vuoden tyttö on ollut täysin terve. Kävimme viime siikolla tarkastuttamassa korvat ja putket ovat pysyneet paikallaan jo 1,5 vuotta!:)

Meillä kehotettiin suojaamaan lähinnä, jos on tarkoitus sukeltaa. Ei olla käytännössä siis suojattu mitenkään.
 
Meillä kuopuksen korvat putkitettiin 9kk iässä ja tulehduskierre päättyi siihen.
Sen jälkeen ei ole ollut yhtään korvatulehdusta ja poika on nyt 2,5v. Taitavat putket olla vielä korvissakin, en ole ainakaan nähnyt että olisivat tulleet ulos.

Itselle sain toiseen korvaan putken puolisen vuotta sitten. Hyvältä vaikuttaa tämäkin..

Suihkussa ja saunassa ei olla suojattu, uimassa tulpat korvaan ja panta pään ympärille. Itse käytän uintikorvatulppia ja -lakkia. Sukelltamista ei suositella.
 
Meillä autto. Tyttärellä oli viis korvatulehdusta viime syksyn/talven aikaan. Aina lääkekuuri vei tulehduksen korvasta ja pari viikkoa meni hyvin ja sitten oli taas korvatulehtunu. Meillä loppu tyttärellä tulehdukset siihen, kun putket laitettiin korviin.
 

Yhteistyössä