Korvatulehduksesta, auttakaapa joilla on enemmän kokemusta asiasta

10 kk:n ikäisellä tytöllä todettiin elämänsä ensimmäinen korvatulehdus tapaninpäivänä. Sai 7 vrk:n Amoxion kuurin, joka vei räkäisyyden, kuumeilun ja kiukkuisuuden pois. Edelleen yöt ovat kuitenkin rikkonaisia ja sillion tällöin huitoo korviaan. Miltä kuulostaa, onko korvissa edelleen jotakin tulehdusta vai kuuluuko yöheräily tähän ikään vain ? Ja jos korvissa olisi edelleen tulehdus tulisiko räkäisyyskin takaisin ? ...ei millään viitsisi mennä turhan takia terveyskeskuksen odotushuoneeseen hakemaan lisätauteja, jos tämä vaikka menisi itsestään ohi. Tietääkö kukaan voiko korvatulehdus parantua myös itsestään, onko kokemuksia ?
 
Onhan tuossa monta vaihtoehtoa. Oletteko käyneet jälkitarkastuksessa, jossa on jo tsekattu että korvat on terveet ja puhdistettu tarvittaessa? Jälkitarkastukseen mennään muutaman viikon jälkeen. Joskus voi käydä niin että se ensimmäinen kuuri ei ole tehonnutkaan, se selviää yleensä viimeistään tuossa jälkitarkastuksessa. Korvatulehduksiin käytetään kahdenlaisia lääkkeitä ja korvaan katsomalla ei voi tietää etukäteen kumman tyyppistä antibioottilääkitystä tarvitaan. Jos yöt olivat rauhallisia ennen korvatulehdusta, niin epäilisin kyllä että ettei vaan olisi korvatulehdusta...

Tämän ikäisellä myös hampaiden tulo saattaa valvottaa. Jotkut kuulemma haroo korviaankin hampaiden takia, ilmeisesti jotenkin juilii sinnekin suuntaan. Hampaat ei varmaankin kyllä aiheuta kuukauden yhtäjaksoista yölevottomuutta.

Onko ruokavaliossa ollut muutoksia tai otettu käyttö jotain uutta noin kuukauden sisään? Allergiat myös saattavat aiheuttaa yölevottomuutta.
 
Meidän poika kävi läpi vajaa kaksivuotiaasta reiluun kolmivuotiaaseen korvatulehduskierteen. Eli ensin korvatulehduksia ja sitten putket molempiin korviin, sitten aikanaan putket pois ja kunnossa. Me käytiin alusta alkaen korvalääkärillä, koska meillä on vakuutus. Ja siellä oli kyllä sellainen käytäntö, että aina jälkitarkastus. Taisi olla niin, että eka korvatulehdus selvisi "tavallisella" lääkärillä joka sanoi että jälkitarkastuksessa pitää käydä. Sen tilasin sitten kaverin suosittelemalle korvalääkärille, jonka luona käytiinkin sitten siitä eteenpäin. Nimittäin niitä korvaan katsojia on oikeasti aika monenlaisia. On niitä jotka näkee että punainen on, ja niitä jotka tietää enemmänkin asiasta. En tiedä vastasiko tämä kysymykseesi, eli en osaa sanoa voiko parantua itsestään. Mutta me tehtiin siis näin "varman päälle" kaavan mukaan.
 
Kyllä pienillä lapsilla on aina jälkitarkastus! Meillä lapsella ollut korvakierre ja nykyisin putket. Aina ei antibiootti tehoa, sillä se annetaan korvatulehduksissa vähän arviosta tietämättä mistä bakteerista on kyse. Putkikorvasta saa helposti näytteen ja tehtyä viljelyn, mutta "tavallisessa" korvassa erite jää sinne piiloon, jos ei puhkaista. Joskus meillä on syöty kolme kuuria, ennen kuin tulehdus on hävinnyt!
 
joo ei se tulehdus todellakaan aina mene yhdellä kurilla ohi.jälkitarkastus tärkeä!ja tuo amoxillin ei auttanut meillä ekassa tulehduksessa,sen jälkeen ei olla sitä edes saatu.

kokenut korvalääkäri osaa sanoa milloin on kuurin aika ja milloin ei.me kanssa käytetään aina samalla lekurilla.tosin putkien laiton jälkeen on ollutkin vaan niitä vääriä hälytyksiä onneksi

 
heippa!meillä 3lla lapsella ollut paljon korvatulehduksia,on putkea ja kitarisanpoistoa ja puhkaistua korvaa ja itekseen puhjennutta korvaa..jossakin vaiheessa antib.oli syöty niin paljon että kokeilimme ain aensin,lkrin valvonnassa,kipulääkkein muutaman päivän ja sitten taas uudestaa.taitav lkri osasi sanoa onko tulehdus menossa ohi vai tarvitseeko reseptin..monesti se meni ohi!
aina kun on ollut korvatulehdus niin pitäisi olla myös jälkitarkastus,juuri kuten joku edellä sanoi,koska aina ei oikeaa antibioottia tosiaankaan löydy-meillä kesti vuoden verra ennenkuin jatkuva tulehdus lähti,putkituksen ja kitarisanpoiston myötä..jos vielä epäilyttää niin ihmeessä lääkäriin vaan-itse olen oppinut on että on parempi mennä vaikka turhaan kuin olla menemättä...yleensä se äiti omansa tuntee,kuten meidänkin lääkäri sanoi:) :saint:
 
Meillä muuten kanssa ollut pari kolme yötä sellaisia,että poika 8kk nukkuu about klo 21-01/22-01.30 välisen ajan,jonka jälkeen aloittaa huudon. Maito n.1 dl auttaa,nukkuu sen jälkeen taas pari kolme tuntia. Eli öisin herää n.2 krt.Hampaita on 3 alhaalla kokonaan esillä,4:s pilkottaa,ja ylhäällä 2 etuhammasta on selvästi näkyvissä ja vieressä sitten ikenet punoittaa/on turvoksissa.Aiemmin kun alettiin antaa iltapuuro,niin nukkui yhtäsoittoa n.klo 21-esim 04.Jotenkin kun haluaisi eroon tuosta yösyötöstä,kun poju muutenkin jo isokokoinen.
Meillä kanssa syyskuun alussa oli korvatulehdus,saatiin Amoxion- kuuri siihen,jälkitarkastus oli n.2-3 vkon päästä kuurin lopetuksesta,jolloin korvat todettiin puhtaiksi/terveiksi. Nyt sitten myöhemmin talvella,olikohan marraskuulla pyysin lääkäriä tarkistamaan pojan korvat ihan vaan, ettei mitää oisi niissä ainakaan,niin sillä kerralla lääkäri sanoi että pojan korvat ovat "täynnä"vaikkua,puhdisti niillä tikuilla,antoi Removax- tippapullon,ja pyysi seur.aamuna tulemaan aamuvastaanotolle korvahuuhteluun.Siellä käytiin ja sama lääkäri vielä tarkisti korvat todeten ne puhtaiksi ja terveiksi.

Mietin vain että voisiko tuo yöheräily meillä johtua noista hampaista,jotka on puhkeamassa vai mikähän on? Yskä ja pieni nuha,jotka ei kokoajan vaivaa, on myös tullu pikku-ukolle nyt viime päivinä.. Yks päivä olin katsovinani,että poika haroisi vas.korvaa,mutta siis voiko korvakipukin johtua siis kun tulee hampaita?

Nooh,tulipas stoori...sekalainen sellainen :ashamed:
 

Yhteistyössä