Korvatulehduksessa suihkuun?

Mutta meillä ainakin korvalääkärin ohje, että toki saa mennä suihkuun ja kylpyyn. Eikä korvia tarvitse suojata. Mikäli käydään vauvauinnissa ja lapsi sukeltaa niin silloin korvat on suojattava.
 
Tietääkseni korvatulehduksen aikana ei saa vauvauinnissa sukeltaa syvälle, oli suojattu tai ei. Pintasukellus on sallittu ilman suojaustakin, tosin ei suositeltua. Mutta siis jos vahingossa menee pää veden alle, niin ei haittaa. Kyse on paineesta, joka ottaa tulehtuneisiin korviin normaalia enemmin. Vettä sinällään saa korviin mennä (eli suihku ok).

Putkitetut korvat vaativat suojauksen vedeltä. Silloinkin suihku ok, jos pystyy estämään veden menon korviin. Esim. meillä ei kastella päätä. Muutama roiskepisara ei haittaa. Kun hiukset pestään, me käytetään uimapantaa, ihan varmuuden vuoksi.
 
Näitä ohjeita tuntuu olevan yhtäpaljon kuin korvalääkäreitä. Mutta me ei olla suojattu korvia hiuksia pestessäkään. Lääkärin mukaan putki on niin pieni, ettei siitä mene vesi sisään jollei suoraan korvaan suihkuta. Eikä puhdas suihkuvesi ole edes niin vaarallista. Luonnonvesissä sitten bakteereja vilisee, eli niistä on todellista haittaa.
 
Juu, en tarkoittanutkaan, että putkitus ja tulehdus on sama asia. Ajattelin, että sulla on saattanut mennä tulehdus ja putkitus sekaisin, koska tietääkseni tulehduksessa ei suojausta tarvita vauvauinnissakaan. Mutta olin ilmeisesti väärässä. pahoittelen. :ashamed:

Meilläkin sanottiin, että ei suihkussa pantaa tarvitse. Mutta meillä tuon vajaa 2 v:n taito suihkun kanssa on vähän niin ja näin (ja itse pitää saada tehdä ). Vielä kun isompi sohii toisella suihkulla vieressä, todettiin paremmaksi suojata korvat... =)

Mutta kyllä meille sanottiin että tavallinen vesijohtovesikin aiheuttaa helposti tulehduksen, jos pääsee putkesta läpi. Ja onhan siinä helposti shampoota ym. mukana. Tosin se siis tarkoittaa kunnolla veden menemistä korviin, ei muutamaa pisaraa.

Mutta tosiaan, ohjeita on erilaisia. Jokainen voi sitten katsoa omalta kohdalta mikä käytännössä toimii itsellään parhaiten.
 

Yhteistyössä