kookosmaito

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kokki3
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
K

kokki3

Vieras
hei vastatkaa äkkii kuuluuko ton kokosmaidon olla kiinteää vai onko säilykepurkkiin päässyt joku pöpö? Päivämäärän mukaan olisi vielä vuosi käyttöaikaa. Merkki on Santa Maria. En oo ennen käyttänyt. Voiko lisätä kastikkeeseen kerman sijasta?
 
Riippuu ihan siitä merkistä. Jotkut kookosmaidot on sellaisia, että niissä on sitä kiinteetä ainesta ja sit semmosta "vettä". Ne, jotka on tasapaksua maitoa, sisältävät jotain emulgointiainetta. Musta parasta kookosta on silti semmonen kuiva kookos, joka liotetaan kiehuvaan veteen...
 
niissä merkeissä, joita minä olen käyttänyt, lukee erikseen se teksti, että tuote on kokkareista. ja muistaakseni lukee vieläpä niin, että jääkaapissa säilytetty menee ihan paakkuun..
 
Kookosmaitojen koostumus vaihtelee, toisiin on lisätty vettä , joihinkin enemmän joihinkin vähemmän.

Thaikeittiössä kookosmaito laitetaan ensin kuumenemaan ja keitetään reilusti poreillen muutama minuutti, että se kypsyy ja vesi haihtuu. Sitten lisätään currytahna ja mausteet ja sitten kanat tai lihat ja viimeiseksi vihannekset. Thait ihmettelivät kun lorautin kookosmaidon ruokaan vasta viimeiseksi suomalaisen kerman tapaan. Kuulemma alkaa pierettämään eikä maistu yhtä hyvältä.
 

Yhteistyössä