koliikki?

pikkunen on nyt kuuden viikon ikäinen ja "itkuraivarit" alkoi n. kaks viikkoa sitten. korvikkeeseen siirryttiin viikon ikäisenä, silloin aloitettiin nutrilonilla, jolla mentiin seuraavat kolme viikkoa. Huomattiin että vauvan kakka ei tullut enää normaalisti ja rupesi olemaan enemmän itkuisempi ja vaihdettiin tutteliin. Nyt syöminen on hirveetä taistelua, itkee samalla kun syö ja vääntelehtii selkä kaaressa. Röyhtäytän muutaman kerran aina syönnin aikana ja sen jälkeen. Oksentelua on ollu vähän enemmän,joskus tulee ihan kaareessa hurjia määriä, joskus taas pikkusen suunpielestä valuu.(voisko johtuu sit tosta korvikkeesta?) Itkua on pitkin päivää, suunnilleen puolet ajasta kun on hereillä, mutta iltasin pahenee. rauhoittuu hetkiksi syliin ja liikkuminenkin auttaa jonkun verran. vatsalteen rauhoittuu myös mutta vasta sitten ku on itketty jo jonkun aikaa. Kokeiltiin koliikki-keinua mut siitä ei tunnu olevan apua yhtään.
Parin päivän ajan ollaan annettu mallasuutetta vatsan pehmittämiseks ja se on kyl vähän auttanu et sentään saadan ainaki yhet kakat päivässä väännettyy.. kivuliaasti, mut kuitenkin. cuplatonii ja maitohappobakteereita saa joka päivä mut d-tipat on jätetty pois nyt joksku aikaa ku se ainaki pahens vatsanväänteitä.
Turhauttaa kun ei tiedä mikä pikkusta vaivaa ja päivät kuluuki sit itkien kilpaa lapsen kaa.

olisko jotain vinkkejä,miten vois helpottaa lapsen oloa edes vähän?
 
Viimeksi muokattu:
Moikka!

Olen 22-vuotias, ja juuri lähihoitajan perusopnnot käyneenä voin kertoa koliikista jonkin verran:

Koliikki on voimakas vatsakipu joka ilmenee kohtauksittain. Alkaa yleensä parin viikon iässä ja paranee noin kolmen kuukauden ikään mennessä. Kivut alkavat aterian jälkeen ja ovat pahimmillaan yleensä iltaisin. Vauva ilmaisee pahaa oloaan luonnollisesti itkemällä.

HOITO:
Koliikkiin ei ole varsinaista hoitoa, mutta vauvan oloa voi helpottaa monin tavoin: vatsaa ei kannata täyttää liikaa kerralla, suositeltava on imettää yhdestä rinnasta kerrallaan ja myöhemmin toisesta rinnasta, pulloruokinnassa kannattaa käyttää koliikkituttipulloa, jolloin vauva ei pääse nielemään ilmaa aterioinnin aikana, pystyasennossa syöttäminen vähentää ilman nielemistä, vauva tulee röyhtäyttää huolellisesti aterioinnin päätteksi, maitohappobakteeritipat ja Dimetikoni-tipat hajoittavat ilmakuplat suolistossa ja lääkeet ovat vaarattomia vauvoille.


Muista pitää huolta myös itsestäsi!
 
MEillä tuo tutteli sai aikaan huudot ja sen jälkeen kokeilimme nutrilonia mikä teki kauheat ilmavaivat.. Nyt testasimme Nanin Ha1 jauhekorviketta ja toimii paremmin! suosittelen kokeilemaan ja tuo ha1 on vielä tosi hellä vatsalle. Mutta oletkos lukenut refluksista nuo oireet kuulostaisi vähän siltä tuo kaarella juonti ja siinä smalla vaikerointi ja kaaressa oksentaminen?
 

Yhteistyössä