Kokoomuslaisen ja vassarin ajattelu syrjäytymisriskissä olevasta perheestä

vierailija
Entä jos joku olisi kopioinut saman kirjoituksen kirjoittajan nimellä hommafoorumille. Miten olisi mahtanut johtava sosiaalityöntekijä reagoida, kun tutut olisivat ihmetelleet: olet alkanut kirjoitella hommafoorumilla.
Tuo juttu on ollut aivan vapaasti jaettavissa Facessa. Joku on voinut niin tehdäkin. Käytkö sinä muuten useinkin hommafoorumilla?
 
vierailija
Tuo juttu on ollut aivan vapaasti jaettavissa Facessa. Joku on voinut niin tehdäkin. Käytkö sinä muuten useinkin hommafoorumilla?
Hyvä kysymys. Ehkä Omppusetä on töissä Suomen Uutisissa.

Matias Turkkila (s. 1973 Helsinki)[1]on suomalainen toimittaja ja poliittinentoimija. Turkkila on perussuomalaistenpää-äänenkannattajanPerussuomalaisen sekä Suomen Uutiset -verkkolehden päätoimittaja. Hän on myös maahanmuuttokriittistenkeskustelijoiden Hommaforuminperustajajäsen ja entinen vetäjä. Hommaforum sai alkunsa Jussi Halla-ahon Scripta-blogin vieraskirjasta.
 
vierailija
"Kyse ei ole kantasuomalaisten lasten suojelusta, vaan ihan kaikkien lasten suojelusta Suomessa."

Ja v-tut. Nyt alkoi tuo nyyhkystoori pänniä.

Pk-seudulta ei tullut 1990-luvulta kouluista samanlaista uutisointia, kuin mitä nykyään. Koska siellä ei ollut ma-muja.

Kyse on KULTTUURISTA. Ja jotkut kulttuurit on vaan enemmän p-rseileviä kuin toiset. Kun taas toiset kulttuurit kannustavat rauhallisuuteen, paikallaistumiseen ja koulunkäyntiin enemmän kuin toiset.
No nyt vähän jo naurahdin….

Mediankäyttö eli nopeat ’tiktokvideot’ kannustavat hektiseen menoon ja keskittymiskyvyttömyyteen. Se on räjähtänyt lasten käsissä viime vuosina ja seuraukset on nähtävissä. Aivan ne kantasuomalaisen kulttuurin kasvatit peruskoulussa ovat levottomia ja rajattomia. Vuosi vuodelta ekaluokkalaisissa yhä enemmän erityistuen tarvitsijoita - ja näin myös pikkupaikkakunnilla päkaupunkiseudun ulkopuolella.
 
vierailija
Erityvissä kouluissa lahjakkudet nimenomaan hyötyvät, vaikka keskiarvoisesti menisikin huonommin.

Mutta selitähän nyt selkeästi, miksi mielestäsi maahanmuuttajat kärsivät jos joutuvat maahanmuuttajavoittoiseen ympäristöön (sinun kielelläsi huonoon kouluun), mutta suomalaislapset eivät?
Opettajat hakeutuvat kouluihin, joissa on rauhallista ja paremmat mahdollisuudet opettaa. Tämä ei liity suoranaisesti maahanmuuttajataustaisiin oppilaisiin vaan kaikkien oppilaiden sosioekonomiseen taustaan, jonka on todettu vertautuvan oppilaiden taitoihin. Ja kun paremmin tuloin varustautuneet vanhemmat vievät lapsensa koulushoppaillen tiettyyn kouluun, syntyy kierrettä, jossa huono koulu muuttuu yhä levottomammaksi ja vältellymmäksi. Niin vanhempien kuin opettajien mielissä. Kierre syvenee.

Sinun koulushoppailua kritisoimaton mallisi on sitä mieltä, että rahalla pitää pystyä ostamaan lapselle koulutus.

Minun kantani on, että Suomessa tulisi jokaisella lapsella olla tasaväkinen mahdollisuus koulutukseen. Vaikka kuten jo todettua, kodin tuomat ongelmat aiheuttavat sen, että kaikilla lapsilla ei siltikään ole samat lähtökohdat. Toiset pääsevät huomattavasti helpommalla ja eteenpäin, vaikka eivät olisi edes erityisen lahjakkaita. Ja osan potentiaali jäisi hyödyntämättä.
 

Yhteistyössä