Kokemuksia tassuhoidosta?

Hei,
voisitteko kertoa kokemuksia tassuhoidosta?

Poika on nyt 8 kk, olisi tarkoitus lopultakin saada hänet nukahtamaan omaan sänkyyn ja olemaan tissittä yön yli. Poika on iltaisin aina nukahtanut syliin pienen kitinän kanssa ja menee 20-30 min. ennen kuin hänet saa laskettua sänkyyn. Muuten ei haittaisi, vaan kun poika alkaa painaa jo sen verran paljon, että käy voimille tuo sylinukutus. Yöllä pikkuinen herää kahdesti ja otan tissille heti, nukahtaa siihen. Joskus vähän koitettiin, että suostuisiko nukahtamaan omaan sänkyyn, mutta raasu vain huutaa ihan paniikissa, kun ei osaa nukahtaa sängylle.
 
meillä poika nyt 10kk ja 8kuukautisena lopetettiin yö syöttö. kaksi viikkoa joka yö huudettiin mutta ei muuta kun tuttia suuhun ja takasin poika makuulleen. se on hermoja raastavaa :headwall: mutta nyt saadaan kaikki nukkua ja äiti ja poika ovat tyytyväisiä =)
 
Meillä ois sama edessä...illalla olen saanut pojan nukkuun sillain että syötän ensin ja röyhtäytän, sit piän hetken sylissä ja laulan unilaulua. Laitan pojan sänkyyn ja uninallen kainaloon. Jos tulee itku tai alkaa liikaa hutkiin ja tamppaan käsillä niin otan pariksi sekunniksi syliin ja heti takas sänkyyn rauhallisesti kyljelleen niin että käsi jää masun päälle. Poika ei tykkää mistään silittelystä eli tää kädellä kevyesti painaminen on hänen juttu.

Ikää on nyt 7.5 kk ja heti kun on ens viikolla tehty viikon mummolareissu niin koitan tehä saman yölläkin. Tsemppiä sulle, toi iltanukahtaminen kävi ihan mukavasti, saa nähä miten yövieroitus sitten menee...
 
Meillä kaikilla mennyt yöt tässä iässä (9kk) tissi-suussa nukkumiseksi/nukuttamiseksi ja äidin yöunet huonoiksi. Kolme vanhinta on "huudatettu" 12kk iässä eli imetys lopetettu kokonaan, kolme yötä paijattu kun yöllä itkeneet ja sen jälkeen nukkuneet yöt läpensä omassa sängyssä.
Nyt kuopuksen vieroitin yösyönneistä ilman itkua, pistin yöpaidan päälleni ja annoin nukkua ihan kyljessä. yö meni ilman tissiä. seuraavana yönä nukutin viereen imetyksen jälkeen ja siirsin nukkuvana omaan sänkyyn. kolmantena yönä hräsi sängyssään kerran , mutta kevyt taputtelu pyllylle toi unen.
 
hei Riiviöiden äiti,olisin kiinnostumut siitä

kun olet lopettanut imetyksen kokonaan ja "huudattanut" lapsia pari yötä, miten teidän päivät silloin sujuivat? Oliko lapsi koko päivän ihan väsynyt vai oliko päivärytmi normaali?
 
Joskus alkuvuodesta vastasin sun aloittamaan ketjuun maitomääristä muistaakseni? Meinaan että taisin silloin jo tilittää, miten meillä yösyötöt lopetettiin... Kuitenkin, meillä siis lopetettiin tassuttelulla ja hyvin sujui ja sujunut edelleen.

Meillä oli kyllä se tilanne, että tyttö nukahti omaan sänkyyn muutenkin. Öisin oli syöty pari kertaa ja aina nukahti tissille nopeasti. Joulun vierailuilla yösyömiset menivät sekaisin, kun tungin tissiä suuhun vähän joka ininään, eikä siitä enää päästy normaalirytmiin.

Lopetus tehtiin niin, että isä hoiti kaksi ekaa yötä. Tavoitteena oli noudattaa noita tassuttelusääntöjä tiiviisti, mutta ekana yönä oli mennyt melkoiseksi sylittelyksi. Eli tyttö huusi kyllä parikin tuntia putkeen ja sai aina silloin olla sylissä. Kuitenkin tehtiin niin, että aina kun rauhoittui, laitettiin omaan sänkyyn, tassuteltiin tarvittaessa jne. Toisena yönä mieheni kertoi laskeneensa rauhoittuneen tytön ehkä 50 kertaa omaan sänkyyn (veikkaan että 20 on lähempänä totuutta ;) ) eikä tänä toisena yönä enää kovin huudettukaan. Tyttö oli aina nukahtanut itse, mutta herännyt taas pian uudelleen. Minä hoidin kolmannen yön ja se meni jo erittäin hienosti. Aika kultaa muistot, mutta heräsin ehkä pari kertaa tassuttelemaan. Tämän episodin jälkeen yöt ovat menneet pääosin hyvin. On ollut aivan täysiä öitä, vaikka useimmiten 1-2 kertaa käydään lyhyesti tassuttamassa. Tytöllä on nyt selkeitä eroahdistusoireita päivisin, mutta öisin on riittänyt, että käy sängyn vieressä näytillä.

Vieroitusöiden jälkeen pidettiin meillä normaali päivä- ja päiväunirytmi, vaikka tyttö väsynyt olikin.

Tsemppiä tassutteluun!
 

Yhteistyössä