Kokemuksia Römer (Britax) Kidfix turvavyöistuimesta


Onko kellään kokemuksia tosta turvavyöistuimesta käytännössä ? Nimenomaan tämä isofix kiinnitteinen versio on mietinnän alla uudeksi istuimeksi. Meillä on vanhimmalla vanha versio eli Römer Kid vm.-04 joka on hiukan eri mallinen istuin kuin tämä nykyinen uusi versio. Tuo istuinhan oli aikoinaan testivoittaja.

Lähinnä mietityttää se kuinka tuon isofixin kanssa toimitaan jos onkin auto jossa ei ole isofix kiinnitysmahdollisuutta (meidän toisessa autossa ei nimittäin ole isofixejä). Eli voiko tuota käyttää ilman isofix kiinnitystä ja kuinka helposti se mahtaisi onnistua ?

Saa kertoa kokemuksia myös perusversiosta eli Römer Kid plus istuimesta (eli sama istuin ilman isofixia).
 
Meillä ei vielä ole totta istuinta, mutta ollaan hankkimassa ennen kesää. Kyllä tota istuinta voi käyttää myös ilman isofix-kiinnitystä, silloin ne kiinnistysraudat on vaan sisälle työnnettyinä ja penkki ei ole mitenkään muuten kiinni autossa kuin turvaväillä lapsen kanssa. Isofixin kanssa istuin pysyy paikoillaan myös silloin jos tulee kolari silloin kun istuimessa ei ole istujaa. Muulloin noin istuimet olisi hyvä kiinnittää turvavöillä tyhjinä ollessaan, niin ei käy köpelösti.
 
Römer Kidfix ja Cybex Solution X-Fix ovat ainakin istumia , joissa molemmissa kiinnikkeet menevät istuimen sisään, kun niitä ei käytetä. Meillä Cybex Solution X ilman Isofixiä, mutta seuraavalle tulee tuo Solution X-Fix. Minusta Cybexin istuimessa on huomattavasti parempi sivu- ja päänsuoja kuin Römerissä, mikä muuten on varmasti hyvä istuin.
 
Meillä on se ilman isofixiä kun autossa ei ole isofixiä niin en ala siitä ominaisuudesta maksamaankaan. Erittäin hyvä istuin, mutta osta se plus-versio, eikä mopoversiota, plus-versiossa on paremmat tuet ja pidemmälle matkalle.

Meillä on nyt jo 2 tuollaista, jossa istuvat 2 v 8 kk ja 5,5 vuotiaat tytöt. Hyvin viihtyvät, on asialliset istuimet, jos nukahtaa, pää ei repsahda jne.
 

Yhteistyössä