Kokemuksia matkasta Tanskaan Legolandiin?

  • Viestiketjun aloittaja neljän äiti
  • Ensimmäinen viesti
neljän äiti
Ollaan puhuttu että lähdettäis ens kesänä Legolandiin, laivalla Ruotsiin ja autolla Tanskaan. Missä olis edullista ja mukavaa ison perheen yöpyä? Kokemuksia otan mielelläni vastaan :)
 
"vieras"
Kaksi reissua tehty, toisessa oltiin yötä scandic hotellissa noin 50 km ennen legolandia, ihan ok. Mutta jälkimmäisellä oltiin legolandin lähellä olevalla karavaanari alueella tosi siistit ja kivat mökit ja muutenkin viihtyisä paikka ja sitten kun jälkikasvu halusi myös lalandiaan niin kaikki oli siinä vieressä.
 
"poikia3"
Minkä kokoinen on iso perhe?

Me olemme olleet Billundin leirintäalueella mökissä, jossa kaikki mukavuudet - 500 metrin kävelymatka Legolandiin ja itse leirintäalueella palveluita vaikka kuinka paljon. Mökit ovat kompakteja 25 neliön mökkejä, joissa 2 pientä makuuhuonetta, toisessa parisänky ja toisessa kerrossänky ja yksi erillinen sänky. Oleskelutila/keittiössä oli 2 nojatuolia ja ruokapöytä tuolineen. Oli wc ja suihku, terassilla puutarhakalusteet. Alueella eläimiä, mönkijäajelua, tarzanrata jne. Pojat tykkäsivät tästä kovasti, samoin minä.

Toissa kesänä käytiin uudestaan, ja läheltä ei enää majoitusta saatu, yövyttiin Koldingin-kaupungissa hotellissa. Majoitus oli kyllä mökkikylään, mutta olivat tuplabookanneet, ja saatiin 2 hotellihuonetta. Tuo mökkialue näytti kamalalta, Kolding sinänsä oli kiva kaupunki, mutta hotellissa ei ollut niin mukava yöpyä ja matka kesti Legolandiin tuolta tunnin.
 
"poikia3"
Tuli mieleen, että tuolla Lalandiassa on isoja mökkejä, ovat kalliita, mutta niihin majoittuu myös todella iso perhe. Jos pääsee sesongin ulkopuolella heillä on myös hyviä tarjouksia. Lalandialla on myös hyviä palveluita, joista osa kuuluu siihen majoituksen hintaan, esim. kylpylä kuulunee hintaan, joten se tietysti sitä tasapainottaa. Kannattaa tsekata Lalandia.dk, ja tuo tosiaan on ihan lähellä Legolandia myös. Mökeiltä varmaan max 1 kilometri perille.
 
kannattaa mennä
Legolandissa käytiin viime kesänä ja se oli todella mahtava paikka. Paljon hyviä huvipuistolaitteita pienillekin lapsille. Legomaa oli hienon näköinen juttu. Legokaupassakin on vaikka mitä kivaa, paitsi tosi tyyristä siellä oli. Meillä tosin oli tekemistä pysyä lapsen perässä, kun hän juoksi laitteesta toiseen ja ihmisiä oli alueella tosi tuhottoman paljon.
 
"Jojohama"
Me olimme Legolandissa 1,5 vuotta sitten. ITse yövyimme Hovborgin majatalossa. Se sijaitsee noin 20 kilsan päässä Legolandista, joten matkan ajoi vartissa. Silloin oli tosi kuuma ja toi majatalo oli mukavan vilpoinen kuumallakin.

Matkalla pysähdyimme Ruotsin Vimmerbyssa Astrid Lindgrenin maailmassa. Suosittelen, katkoi hyvin Ruotsin lävitse ajamisen ja oli muutenkin hieno paikka. Samoin toinen hyvä pysähdyspaikka on Tanskassa Egeskovin linna. Linna on lähellä Odensea ja sen pihalla on tosi iso leikkipaikka lapsille monine kiipeilytelineineen. Siellä saa jälkikasvu hyvin kulutettua turhat energiat pois.

Legoland on kiva paikka monenikäisille lapsille ja myös vanhemmillekin. Meidän poika on aloittanut uuden kinumisen Legolandiin, kun kuuli, että sinne avattiin viime kesänä Star Wars-maailma.
 
"poikia3"
Ekalla kertaa me oltiin juhannuksen aikaan tuolla, ja silloin perjantaina huvipuisto oli tosi tyhjä. Lasten kanssa ehti kiertää vaikka missä. Lauantaina väkeä oli jo paljon enemmän.

Mutta toissa kesänä kun menimme heinäkuussa, väkeä oli valtavasti, eli minäkin suosittelisin menemään esim. silloin kesäkuussa, jos se on vain mahdollista. Paikasta voi nauttia silloin huomattavasti enemmän. Eikä tarvitse olla suurinpiirtein jäljityslaitetta lapsissa.
 
"vieras"
Oltiin viime kesänä ja suosittelen ehdottomasti menemään kesäkuussa, jos haluaa suurimmilta ruuhkilta välttyä.;)
Me yövyttiin n. kilsan päässä Legolandista, tehtiin 2 pvän reissu, Legolandissa oltiin kolmena päivänä ja suosittelenkin varaamaan useamman päivän että ehtii nähdä/kokea kaiken!:)
Hintava paikka mutta meidän 8-vuotiaalle sellainen elämys että siitä lystistä mielellään maksoikin!!
 
neljän äiti
Meillä lapset 9v,5v,3v ja 8kk kesällä ja mukaan tulee myös 11v sukulaispoika. Ja me kaksi aikuista tietysti. Kiitos vinkeistä, tuo mökkiyöpyminen kiinnostaa enemmin kun hotelli, minkähän hintaista on suunnilleen siinä Legolandin lähellä mökissä? Kesäkuun lopulla varmaan mennään. Autolla mennään Ruotsin läpi, varmaan Ruotsissa yövytään ja tuo Vimmerby kiinnostaa. Tanskassa myös kiinnostaisi käydä siellä Atlannin rannalla, onko siellä mitään ihmeellistä eli kannattaako käydä?
 

Yhteistyössä