Kokemuksia Joo-kodeista?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olen 16-vuotias, etsimässä ensimmäistä vuokra-asuntoa ikinä Tampereelta. Vastaan on tullut monta kertaa Joo-kotien ilmoituksia takuuvuokra pyöreät nolla ja luvataan huoletonta asumista. En kuitenkaan löytänyt minkäänlaisia arvosteluja Joo-kodeista ja asuntoilmoitukset ovat kuulostaneet liian hyvältä ollakseen totta. Nytpä siis kysynkin onko joku vuokralla Joo-kotien asunnossa ja minkälaisia kokemuksia sinulla on? Ilmeisesti Joo-kodit olleet ennen Suomen Asuntoyhtymä Oy.
 
vierailija
Ite oon ollu tosi tyytyväinen, asunnossa kaikki ollut ja toiminut niinkuin pitääkin ja asiakaspalvelu ihan 6/5, nopeaa ja ystävällistä! Voin ehdottomasti suositella oman kokemukseni perusteella :)
 
vierailija
En oo vielä asunut mutta olen muuttamassa kyseiseen joo kodit vuokra asuntoon. Asiakaspalvelusta antaisin 10+ koska asiointi asumiseen kysymyksiin ja
vuokra sopimuksen tekemiseen oli erittäin kiitettävää & helppoa, nopeaa toimintaa. Mainitsin ikkunoiden pesemisestä vuokraajalle, (kun siitä rapsastaa lasku jos ikkunat eivät ole pesty muuttaessa pois asunnosta) että en ole koskaan pessyt ikkunan ikkunaa koko elämäni aikana että onkohan tämä ongelma vuokraamisen & irtisanomisen suhteen ja vuokraaja totesi ettei siitä varmasti tule ongelmaa. Eli saa nähdä, sen näkee sitten kun joskus sieltä muuttaa pois. Tietysti toivon vain että kaikki menee hyvin.
 
vierailija
Muuten oon ollu tyytyväinen (asunto, asiakaspalvelu), mutta naapureiden takia aion muuttaa pois lähi aikoina. Suurin osa tässä kerrostalossa asuvia on rehellisesti sanottuna nuoria elämämkoululaisia, eli aika ajoin metelöintiä ja musiikin popitusta aamuyöhön sekä roskaamista... Ei tietenkään tarkota et kaikissa joo-kodeissa asuis tällästä porukkaa, mut omalle kohalle sattu tälläset naapurit, ja asun siis Nokialla tällä hetkellä
 
vierailija
Laitoin itse vuokrahakemuksen Joo-kotiin, ja voin kyllä sanoa ettei asiakaspalvelu kovin sujuvaa ole. Laitoin viestiä kahteen otteeseen näytön jälkeen, että olen kiinnostunut asunnosta ja toisella kertaa vastattiin ja pahoiteltiin ettei ensimmäistä viestiä huomattu. Eilen olisi pitänyt kirjoittaa vuokrasopimus tai ainakin saada se tarkasteltavaksi, mutta kyseistä sopimusta ei ikinä ilmestynyt sähköpostiin. Yritin soittaa asiasta niin ei vastattu eikä sähköpostiinkaan ei reagoitu. Sanoisin ettei heidän kanssaan asioiminen kovin huoletonta ole, enemmän tässä on joutunut stressaamaan saako edes koko kämppää
 
vierailija
Hidasta ja huonoa palvelua, kyseenalaiset toimintaperiaatteet ja kokemattomat työntekijät. Eivät tiedä että asiakkaista kannattaisi pitää huolta eikä heittää sivuun ja odottaa vaan että vuokramaksuja ropisee.
 
vierailija
En voi suositella, tai no jos haluaa loppusiivouksen jälkeen saada vielä yli 300€ laskun siivousfirmalta ja siitä asiasta vääntää niin mikäs siinä. Me tämä juttu kyllä voitettiin, mutta silti.
 
vierailija
Tämä yritys tekee äärimmäisiä vaivoja varastaakseen rahasi. Jos jokin laite rikkoutuu, he painostavat sinua maksamaan siitä, vaikka se olisi heidän vastuullaan vaihtaa se. Muuton jälkeen he lähettävät oman kalliin siivouspalvelunsa riippumatta siitä, onko asuntosi siivottu, eivätkä anna sinulle mahdollisuutta korjata tilannetta. Vältä tätä yritystä hinnalla millä hyvänsä! He rikkovat lakia.

Älä tue tällaisia yrityksiä: Ne ovat yksi tärkeimmistä asumiskustannusten nousun syistä. Harkitse vuokraamista yksityishenkilöiltä.
 
vierailija
Muuten oon ollu tyytyväinen (asunto, asiakaspalvelu), mutta naapureiden takia aion muuttaa pois lähi aikoina. Suurin osa tässä kerrostalossa asuvia on rehellisesti sanottuna nuoria elämämkoululaisia, eli aika ajoin metelöintiä ja musiikin popitusta aamuyöhön sekä roskaamista... Ei tietenkään tarkota et kaikissa joo-kodeissa asuis tällästä porukkaa, mut omalle kohalle sattu tälläset naapurit, ja asun siis Nokialla tällä hetkellä
Sama homma. Muutin sisään 2018, Asuntoyhtymä / Joo-kodit -osti sen 2021. Sen jälkeen kaikki meni päin itseään. Kirjoittelin kokemuksiani Suomi24 -palstalle:


Alla tiivistetysti:

Muutin 09 / 2018 Graniittirakennus Kallion omistamaan alle vuoden vanhaan uudiskohteeseen, pienkerrostaloon Kirkkonummella. Maksoin 2kk vuokravakuuden, joka oli melko iso summa. Tuolloin siellä asui 90% fiksua, työssäkäyvää, siistiä porukkaa. Kerrostalo, piha-alue, saunatilat ym. olivat siistejä, hiljaisuuden aikana hyvin satunnaisesti tapahtuneeseen mölyyn puututtiin heti.

Asuntoyhtymä / Joo-kodit hankki kerrostalon 01 / 2021, jonka jälkeen sinne alettiin asuttamaan aivan kaikenlaista porukkaa, lähinnä työtöntä elämänkoululaista ja muuta vastaavaa "roskasakkia". Samalla myös vuokravakuus-vaatimus poistui. Asuintalosta tuli lyhyessä ajassa todella epäsiisti, piha sotkettiin roskilla ja tupakantumpeilla, röökiä vedettiin rappukäytävän ulko-oven edessä, yhteiset tilat sotkettiin, hissi sotkettiin, yhteisiä tavaroita rikottiin (saunatilan pukuhuoneen penkit ym.!), rappukäytävän ulko-oven kahvaa rikottiin jatkuvasti, rappukäytävän ovea teljettiin avonaiseksi, kaikenlaiset lumilapiot ja muu vastaava irtain varastettiin / "hävisi" - jopa suihkutilojen kuivauslasta kelpasi jollekin. Asukasvaihtuvuus oli todella suurta ja häädetty jengi jätti romujaan pitkin rappukäytävää / sohvia ja televisioita lojui roska-astioiden vieressä! Jengi veti röökiä missä lystäsi, koiria kusetettiin / jopa paskotettiin aivan rappukäytävän ulko-oven viereen. Möly ja "eläminen" oli välillä kuin apinatarhassa. Irtainvarastoihin murtauduttiin vaikka ne olivat elektronisen "Iloq" älylukon takana -> sellaista avainta ei pysty itse kopioimaan missään eli häkkivarastoihin murtautujat olivat talon omia asukkaita & näiden kavereita...

Kootusti, aivan käsittämätöntä meininkiä. Toki touhu rauhoittui hieman 2022-2023, mutta siitä valittivat monet muutkin - naapuritalojen asukkaatkin. Pointtini on se, että Joo-kodit onnistui asukaspolitiikallaan pilaamaan siistin, fiksun, todella uuden uudiskohteen hyvin lyhyessä ajassa...

Kaiken tämän lisäksi asunnoissa oli talvisin jäätävän kylmä, sisälämpötila oli juuri ja juuri 19 C. Siis jo syys-lokakuulta pitkälle kevääseen, kovilla pakkasilla joskus jopa alle sen. 19 astetta betoniseinäisessä yksiössä, jossa et pääse minnekään "lämmittelemään" etkä liikkumaan, se on todella kylmä tunne - aivan erilainen kuin jossain rivitaloissa tms. Tälle(kään) asialle ei tehty mitään, vastattiin vain että 19 C on lainmukaisesti riittävä.

Valitin monista epäkohdista Joo-kodeille ja heidän vastaus minulle oli, että Joo-kotien kohdepolitiikka on tarjota asuntoja aktiivisesti myös "syrjäytymisvaarassa oleville & vähävaraisille". Eli suomeksi ihan kenelle tahansa, just joo...

Lopulta minulle riitti ja muutin pois 08 / 2023.


Joten ei - en voi missään nimessä suositella Joo-koteja kenellekään työssäkäyvälle, joka haluaa levätä 22-07 -välisenä aikana. Tai sitten asuinkohteesta kannattaa viimeisen päälle naapureilta kysellen selvittää millaista elämänkoululaista siellä asuu.

Ainoat positiiviset asiat Joo-kotien ajalta olivat: Ilmainen saunavuoro, melko nopea taloyhtiönetti (100/10 mbps) sekä hyvä, aktiivinen huoltofirma. Josta erityiskiitos! Siistivät ja korjasivat rikottuja asioita sen minkä kerkesivät. Myöskään vuokraa ei nostettu kertaakaan 2021-2023 välillä, tosin se oli jo valmiiksi todella korkea, 660e pienestä yksiöstä Kirkkonummella.
 
vierailija
Älkää vaan koskeko pitkällä tikullakaan tähän kyseiseen firmaan, sillä ette enää pääse eroon siitä! Perättömiä vesilaskuja lähetellään vielä 5 kuukautta poismuuton jälkeen, valehdellaan laskutuksesta ja vesimittauksesta, tungetaan postia meiliin, vaikka on kieltänyt sen käytön, ei vastata soittopyyntöihin ja sitten väitetään että asiakas ei ole ollut tarpeeksi aktiivinen selvittääkseen asiaa, joten sillä perusteella lasku pysyy. Laskussa tiedot tahallaan sekaisin. Osoite vanha, laskun tiedot ristiriidassa itsensä kanssa, ei anneta liitteitä tai todisteita väitetystä, puheet heidän laskutuksestaan ja todellisuudesta ei täsmää. Joko he ovat todella todella typeriä, kun luulevat tekevänsä hyvää työtä, tai sitten näitä asiakaspalvelun naikkosia joku pamppu painostaa toimimaan väärin. Asuminen Joo-talossa oli myös itsessään yhtä helvettiä alusta loppuun asti. Juurikin niin kuin tuolla edellä on kuvailtu. En suosittele kenellekään, en edes sille tuolla jonkun kommentissa aiemmin mainitulle "roskasakille". Ei kannata tukea tuollaista toimintaa olemalla tekemisissä.
 

Yhteistyössä