Koita tajuta, että lakkoillaan Kokoomuksen leikkausten takia

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ei saa leikata, ei saa ottaa lisää velkaa, ei saa heikentää työehtoja, ei saa sanella ehtoja, ei saa lakkoilla, ei saa korottaa veroja, ei saa äänestää väärin, ei saa elvyttää, ei saa laulaa Rannanjärvestä, ei saa laulaa Maikin…
 
  • Tykkää
Reactions: AivanSama
vierailija
SDP, vihreät ja vasemmistoliitto jättivät välikysymyksen ”työmarkkinakaaoksesta”

”Hallitus toimii ärjyen, komentaen ja käskien” – SDP, vasemmistoliitto ja vihreät jättivät välikysymyksen työmarkkinatilanteesta

"Kolmen oppositiopuolueen mielestä hallitus ei ole käynyt aitoja neuvotteluja työmarkkinajärjestön kanssa. Keskusta ja Liike nyt eivät ole mukana välikysymyksessä.

SDP, vasemmistoliitto ja vihreät ovat jättäneet välikysymyksen kiristyneestä työmarkkinatilanteesta. Oppositiopuolueet katsovat, että hallitus on aiheuttanut toimillaan työmarkkinakaaoksen.

Puolueet vaativat, että hallitus ojentaa sovinnon kättä ja arvioi uudelleen toimintaansa. Niiden mielestä hallitus ei ole käynyt aitoja neuvotteluja työmarkkinajärjestöjen kanssa.

– Hallituksen on käynnistettävä aidot neuvottelut, vaati välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja, SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman tiedotustilaisuudessa eduskunnassa perjantaina.

Lindtmanin mukaan suomalaista työelämää on rakennettu vuosikymmeniä yhteistyöllä.

– Orpon oikeistohallitus on lyhyessä irtautunut sopimisen ja yhteistyön kulttuurista. Hallitus toimii kuten luutnantti Lammio: ärjyen, komentaen ja käskien.

SDP uhkasi jo alkuviikosta tekevänsä välikysymyksen, mikäli hallitus ei tule palkansaajajärjestöjä vastaan.

Työmarkkinajärjestöt vastustavat työtaistelutoimillaan hallituksen kaavailemia työmarkkinoihin liittyviä lakimuutoksia ja sosiaaliturvan heikennyksiä.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo sanoi, että vaihtoehtoja hallituksen toimille olisi.

– Oikeistohallitus on valinnut kaikista pohjoismaista ja ehkä myös muualta pelkästään keinoja, joilla työntekijöiden asema heikkenee ja yritysten ja omistajien asema vahvistuu."


Kepu esittää sovittelijaa, mutta on Sipilän kauden tapaan täysin oikeiston komentotalouden takana, jossa hallitus ja oligarkit eli EK, SY, KKK ja Etla päättävät työläisten työmarkkinakysymykst mm. palkat ja työehdot. No kepun kannatuksesta huomaa ettei kansa mene halpaan.
 
vierailija
Nyt kun tuo ay-liike epädemokraattisesti, laittomasti ja yleishaitallisesti on ryhtynyt lakkoilemaan, niin on oikea hetki panna ay-liike verolle ja poistaa työntekijöiltä ay-liikkeen jäsenmaksujen verovähennysoikeus. Loimaan kassaan maksetut työttömyysvakuutusmaksut saa edelleen vähentää verotuksessa.
Loimaan kassa on perustettu syömään työntekijöiden järjestäytyneisyyttä. Siirryin taannoin kassasta liiton jäseneksi. Vastavalmistuneena sitä ei ollut tajunnut, mistä ytk:ssa oli kyse. Onneksi asia tuli esiin ja perehdyttyäni kassan tarkoitukseen vaihdoin liittoon.
 
vierailija
HS:

"Politiikka|Gallup
Yrittäjien tyytyväisyys hallituspohjaa ja Riikka Purraa kohtaan huipussaan
Yrittäjistä 60 prosenttia on tyytyväisiä hallitusohjelmaan. Tyytyväisimpiä olivat yli kymmenen henkilöä työllistävät ja teollisuudessa toimivat yrittäjät."
 
vierailija
Jasså
Hyvä kun rehdisti kerroit erehtyneesi raskaasti puoluevalinnassasi.
Tällä viikolla on superkurjat lakkosäät. Kävelin aamupäivällä jäisellä ja liukkaalla
kadulla sateenvarjoni piikkiin nojaten. Joku vastaantulija oli varustautunut viisaammin kahdella sauvalla. Tsemppiä lakkolaisille. Vakava asia, mutta kannattaa pitää yllä hyvä yhteishenkeä luova tunnelma.
Joku kirjoitti palstalla pullan rusinoista. Tykkään rusinoista pullassa ja maksalaatikossa. Eri valmistajien rusinoissa on paljon hinta- ja laatueroja.
 
vierailija
Leikataan? Paljonko palkansaajien ostovoima nyt laskee? Nyt lukuja pöytään huutelun sijaan.
Vuonna 2023 palkansaajien ostovoima oli alimmillaan 15 vuoteen, kun ostovoima laski kolmatta vuotta perätysten. Vuonna 2024 palkansaajien ostovoima kääntyy selvään kasvuun, kun palkkaverotus kevenee ja reaalipalkat nousevat inflaation hiipuessa.
Luvut ei ole totuus, lukuja voidaan vääristellä loputtomiin, jos olet koskaan yhtään tutkimusta tehnyt, niin tietäisit, että lukujen korvaaminen prosenteilla jo muuttaa tutkimuksen lopputulosta maksajan haluamaan suuntaan.
 
  • Haha
Reactions: Johnny Appleseed
vierailija
Totuus ovat teot ja millä tavalla teot on tehty. Nyt vaan kävi niin, että otetaan köyhiltä ja annetaan rikkaille. Valehdellaan kansalle törkeästi päälle ja joka mediassa. Kokoomus menee aina hallitukseen samoin kuin nyt, leikkaamaan niiltä, joilla ei ole mitään, ja rikastuttamaan pörssihallitusten jäsenten tilejä. Sipilän hallitus leikkasi myös köyhiltä kun keskustalainen johtaminen ei riittänyt vastustamaan Kokoomuksen vaatimuksia. Kokoomuksella oli silloin valtionvarainministerin salkku.
 
vierailija
Vasemmiston epä-isänmaallista ulkoparlamentaarista vaikuttamista. Seuraavaksi punakaartit ja salakähmöinen aseellinen kapina. Parantakaa ministeriöiden ja virastojen turvallisuutta!
Hei, Suomen sisällissota punaisine ja valkoisine sukusi historiikin perusteella ei ole mikään syy enää tänä päivänä äänestää oikeisto-vademmistojaottelulla missään vaaleissa. Kukaan modernissa yhteiskunnassa ei voi elää yli satavuotisten poliittisten suuntauksien mukaan. Politiikassa ei tänä päivänä puolueen jäsenet enää mene kotiovelle takomaan asukkaita kotitekoisilla pampuilla.

Juttusi kuulostaa pohjanmaalaiselta petteri orpolta. Hei, pohjanmaalla yleensä äänestetään Keskustaa.
 
vierailija
Tästä ensimmäinen sairauspäivä palkattomaksi juttua niin siitä saa kiittää vain ja ainoastaan lintsareita. Jokainen tietää työpaikallaan niitä tyyppejä, jotka nostavat palkkaa mahdollisimman vähäisin ponnisteluin.
Voisi olla parempi käräytä nyt työkaveri ja saat siitä 100 e korvauksen.
DDR:ssä ei kukaan viihtynyt, siellä tämä ehdottamasi kansalaisvakoilu oli käytössä ja ihan normiväkikin katsoi parhaakseen loikata länteen.

Saikkupäivä palkattomaksi teettää työnantajille vain lisäkustannuksia:

1. Lisääntyneet palkanlaskentakulut, palkanlaskennan työkuorma käy lisäksi ylityötunneille, eli erittäin kalliiksi. Kerron miten: jokaisella palkollisella yleensä 2 saikkua syksyllä ja 1 keväällä.
2. Saikut pitenevät ja lyhyet saijut vähenevät samaan aikaan. Pitkät saikut tulevat firmalle kalliimmaksi kuin lyhyet.
 
vierailija
Vilkaisin Ilta-Sanomat vinkistäsi. Kolmen päivän teollisuuslakko on edessä.
Meillä kansalaisilla on kuluttajansuojaoikeus elämässämme. Jos hallitus muodostettiin valheellisilla vaslilupauksilla, sopimus pitää purkaa.
Hallitus vaihtoon järkevällä kokoonpanolla. Jos ei ole halua eikä kykyä neuvotella vaan lymyää verhojen takana X:ään viestejä takoen, minäkin osaisin paremmin luotsata Suomi-laivaa. Otan vain hommassa Sanna Marinilta konsulttiapua tarpeen vaatiessa.
Hallitus vaihtoon, mutta miten. On enemmistöhallitus taas kuten aina mauno koiviston keksinnön jälkeen on ollut. Ruotsissa hallitukset kaatuu. Suomessa se ei voi käydä, onko demokratiaa? Hallituspuolueetkin velvoitetaan puoluekuriin uhkailemalla ja mikä on helppoa kun eduskunnassa välikysymyksessä äänestäjät äänineen julkaistaan.
 
vierailija
Se mitä opposition pitäisi nyt tehdä, on välikysymysten runsas tekeminen. Mitä enemmän välikysymyksiä tulee niin sitä todennäköisempää on, että hallituspuolueista ruvetaan lipsumaan puoluekurista.
 
vierailija
Porvarit on aina olleet kansan riistäjiä, lue historiikit. Mutta pitikö siihen historiaan enää tänä päivänä palata.

Kaikilla Eu-mailla on enempi tai vähempi koronan jälkeinen konkurssi. Paitsi tietty Eu-nettosaajilla.
 
vierailija
Sinulle valehdellaan taas. Väitetään, ettei hallitusohjelmasta voi luopua. Kyllä voi, kun tilanne sitä vaatii, koronassa edellinen hallitus teki muutokset hallitusohjelmaan lisäbudjeteilla tyylikkäästi.
 
vierailija
– Osa apteekeista pyytää lääkäriltä sähköpostilla valtuutusta vaihtaa reseptit ei-vaihtokelpoisiin, osa vaihtaa lääkkeen ilman uutta reseptiä, osa pyytää puhelinreseptin ja osa kieltäytyy toimittamasta ei-vaihtokelpoista metformiinia tai melatoniinia ilman lääkärin tekemää uutta reseptiä, hän kertoi ja esitti huolensa lääkärien tätä kautta lisääntyneestä työmäärästä.

Fimean Eeva Leinonen lupasi apteekeille lisäohjausta asiassa, mikäli se selvityksen valmistuttua osoittautuu tarpeelliseksi.

Artikkeli on julkaistu ensimmäisenä Mediuutisissa 26.3.2024."-IL-

Luvut ei ole totuus, lukuja voidaan vääristellä loputtomiin, jos olet koskaan yhtään tutkimusta tehnyt, niin tietäisit, että lukujen korvaaminen prosenteilla jo muuttaa tutkimuksen lopputulosta maksajan haluamaan suuntaan.
 
vierailija
Sinulle valehdellaan taas. Väitetään, ettei hallitusohjelmasta voi luopua. Kyllä voi, kun tilanne sitä vaatii, koronassa edellinen hallitus teki muutokset hallitusohjelmaan lisäbudjeteilla tyylikkäästi.
Hyvä juttu ”pakosta”.
 

Yhteistyössä