Koiran sisäsiisteyskasvatuksesta..

Kauanko meni että oppi sisäsiistiksi?Entä kauanko meni että ymmärsi pissiä sanomalehdelle?
Meillä siis tuo vajaa 8 viikkoinen labbis,kakkaa kyllä paperille mutta pissii minne sattuu.Nostan sen aina huomatessani sanomalehdelle.
Ulkona käydään aina ku herää(tosin herra kerkee lirittää aina eteisen lattial),on syöny ja leikkiny.Tekee kummatkin tarpeensa aina sinnekkin.
Enkä siis todellakaan oleta että olisi vielä mitenkään sisäsiisti,kyselin vaan uteliaisuuttani ja mielenkiinnosta.
 
meidän terrieri oppi sisäsiistiksi 13 viikkoisena mikä oli minusta hieno saavutus =) pissit oli aina jossain ihan muualla kuin paperilla,kakat sentään oikeassa paikassa.oppi sillä kun käytin ulkona ihan puolen tunnin välein ja aina kun teki jotain ulos niin sai hurjat kehut ja namin palkaksi.äkkiä sitten oppi itse menee ulko-ovelle seisoo kun hätä tuli =) mielenosoituslammikoita ja kasoja tosin vieläkin toisinaan tulee.pystyy pidättämään nyt jopa 13 tuntia =) ikää koiralla 10kk =)
 
Minun reilu 5 kuukautinen pentu oppi vasta aivan hiljattain sisäsiistiksi. Vanhempi koiruuteni oppi täysin siistiksi jo kymmenviikkoisena. Kovin on siis yksilöllistä.

Nuoremmalla käytin sanomalehetä ja yllättävän hyvin kakat sieltä aina löytyikin, mutta pissaa oli vähän joka puolella..
Vanhemmalla koiralla en käyttänyt pentuaikana sanomalehtiä laisinkaan.

Muista kehua kun pentu tekee hädän ulos ja ole sen kanssa pihalla jonkin aikaa, ennenkuin menet takaisin sisälle sen kanssa, ettei koira opi turhaan ns. pidättäjäksi. Eli mitäs sitä suotta ulos tekemään asioita, kun sen jälkeen kiikutetaan takaisin sisälle heti. ;)
 
Meille tuli sekarotuinen narttupentu vajaan 8 viikon iässä, ja kasvattaja oli opettanut sanomalehdelle ja uloskin pentu pissasi heti, kun sinne mentiin. Sisälle kakkaaminen loppui pennun ollessa 11 viikon ikäinen. Nyt tuo koiruli on 15 viikkoinen ja eilen pissasi kaksi kertaa sisälle. Tänäänkin pissasi kerran, vaikka edellisesta ulkonakäynnistä oli vain 1,5 tuntia. Yöllä tuo ei ole pissannut pariin viikkoon ja aamulla nousen n. klo 6 viemään koiran heti ulos.

Luulen, että sisäsiistiksi alkaa tässä ihan lähiaikoina.
 
Meillä on 11 viikkoinen labradorinnoutaja. Sisällä tekee paperin päälle tarpeensa. Paitsi joskus rajun leikin jälkeen pissa on tullut muualle. Silloin kun pentu on kakalle menossa, melkein aina keretään viemään ulos. Mutta usein pissa tulee niin nopeesti, että paperille tekee. On kuitenkin välillä alkanut pidätteleen pissaa. Kyllä tässä jonkun aikaa vielä tulee menemään, että sisäsiistiksi oppii. (en tainnut edes vastata ap:n kysymykseen... :snotty: )
 
Meillä pentu osasi pienestä pitäen mennä paperille ja kaikki matotkin oli lattialla pennun kotiutumisesta lähtien. Yksi paperi oli lattialla. Ja osasi myös alusta asti tehdä pissit ja kakat ulos.
Sisäsiisteys tapahtui "vasta" joskus 7kk ikäisenä, kun pidettiin papereita liian pitkään lattioilla (käveli paperin ohitse ja teki ohimennessä pissit, vaikkei varsinaista pissihätää ollutkaan).
 

Yhteistyössä