Koiraihmiset! Onkohan koirallamme HOT SPOT?

Tiheän aluskarvan omaavan pentukoiran iholle tullut yhtäkkiä 2 isoa rupea, joiden päällä/ympärillä kuivunutta verta/mustaa rupitöhnää tms. Pesin koiran 1,5vk sitten. Kovasti koira rapsuttelee itseään; on tosin rapsutellut koko pienen ikänsä. Ruvet sijaitsevat niskassa sekä toisen korvan alapuolella.
Laitoin Betadine-liuosta niihin.

Pika-apua, kiitos!
 
"Mandi"
Paha sanoa varmaksi näkemättä. Meillä koiran Hot spotit tulevat yleensä niskan ja kaulan alueelle. Aluksi iho punottaa ja valuttaa märkäistä nestettä, koira raapii kohtia ihan hulluna. Laimennettu betadine pitäisi auttaa, meillä siitä ei ole apua ja olemmekin joutuneet laittamaan ihottuma-alueille Bacibakt-puuteria (käsikauppavalmiste apteekeissa). Mitä nopeammin toimit tässä vaiheessa niin sitä paremmin hoito yleensä auttaa.

Jos turkissa on jo rupia, kuulostaisi siltä että Hot spotit olisivat lähteneet paranemaan. Tässä kohtaa en laittaisi mitään tököttiä nahkaan vaan seurailisin tilannetta, sen varalta että Hot spotit uusiutuisivat. Meillä koira saa Hot spotteja herkimmin silloin kun on kostea ilma, suihkun ja sateen jälkeen on turkki kuivatta huolella.
 
Kiitos vastauksesta! Koiralla oli kesällä yksi rupikohta kaulassa, ja luulimme sitä ötökän puremaksi. Oli ensin pelkkä punainen verestävä läntti, johon tuli rupi. Olikohan sekin sitten jo hotspottia?
 
"anu"
Meidän noutajalla on ollu 2 kertaa hot spot ja molemmilla kerroilla iho on märkinyt, ollut punoittava. Mitään rupia ei ole tullut kuin vasta ihon kuivumisen jälkeen.
 

Yhteistyössä