kohta 1v eikä liiku

Mun tytär on parin viikon päästä 1v eikä vielä konttaa, eikä ryömi eikä ota omille jaloilleen.. Onko ihan normaalia?? istualteen hiisaa itteensä ehkä metrin jos sitäkään jos edessä on jotain mielenkiintoista...
 
ollaan käyty viimeksi 8kk neuvolassa eikä silloin oltu huolissaan.. Enkä mä tiedä kannattaako olla vieläkään kun muuten kehittyy ihan normaalisti.. Aattelin vaan että oisko muitakin samanlaisia "hitaita tapauksia" joista ois kiva kuulla..
 
Tuttavapiirissä on täysin normaaleita lapsia, jotka ovat alkaneet kävellä 15-18 kk iässä. Tytöt ovat usein harkitsevaisempia kuin pojat, ja liikkuvat siksi "hitaammin" kuin monet pojat. Onpa joidenkin tutkimusten mukaan todettu, että testeissä korkeita älykkyysosamääriä saaneet lapset ovat alkaneet kävellä hiukan keskimääräistä myöhemmin, harkitsevat mieluummin kuin syöksyvät suinpäin actioniin. Mutta varmaan kannattaa kysyä myös neuvolasta, jos asia askarruttaa.
 
Meillä neiti lähti konttaamaan vähän 1v neuvolan jälkeen. Tukea vasten taapersi n.1v3kk ensi askeleet ilman tukea otti 1v5kk ja voi sanoa että 1v6kk käveli jo hyvin. Joten vielä ei kannata huolissaan olla, lapset on erilaisia ja meilläkin on aika arka tekemään mitään uutta. Säästyttiinpähän monilta turhilta kolhuilta :LOL:
 

Yhteistyössä