Kitakielekkeen halkio

Löytyykö tältä palstalta vanhempia joiden lapsella on kitakieleke kaksiosainen? Meidän neidillä todettiin tämä aivan äskettäin (6kk!!) ja olisi mukava kuulla kokemuksia muilta joita asia koskee.

Lääkärin mukaan sen ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia ongelmia mutta olisin kiitollinen jaetuista kokemuksista. Lähinnä mietityttää puheen sujuminen.

Kiitos jo etukäteen! :flower:
 
HEI!

Uteliaisuuttani kyselen, että oliko kitakielekkeen halkion huomannnut lääkäri neuvolalääkäri/lastenlääkäri/korva-nenä-kurkkulääkäri? Entäpä onko teillä imetys/pullo ruokinta sujunut normaalisti?

Näitä kyselin sen vuoksi, että jos olisi minun lapsestani kyse niin pyytäisin esim. tuota korvalääkäriä tarkistamaan suulaen ettei siellä ole esim. piilosuulakihalkiota, jollei tätä ole jo poissuljettu...

En halua tällä viestillä pelotella millään tavalla, koska halkiot ovat korjattavissa, mutta siksi kyselin koska kaikkien lääkäreiden ammattitaito ei välttämättä riitä tuon piilosuulakihalkion havaitsemiseksi... ja tuo kitakielekkeen halkio saattaa olla viite myös piilosuulakihalkiosta... toki se voi olla myös oma itsenäinen juttunsakin...


 
Asian huomasi lastenlääkäri jolle mentiin näyttäytymään ihan muusta syystä. Minusta on pöyristyttävää ettei esim neuvolalääkäri tai synnytyssairaalan lääkäri tätä huomannut!

Lastenlääkäri kokeili kyllä suulakea ahkerasti ja sanoi että piilohalkiota ei hänen mielestään ole ja että sen riski on ihan samaa luokkaa kuin "normaaleilla kitakielesillä.

Tiedätkö paremmin, voiko piilohalkion havaita noin käsituntumalla vai tarvitaanko esim röntgentutkimusta?

Imetys ei onnistunut, ilmeisesti juuri tästä syystä. Tarvittavan kovaa imua ei löytynyt. Pullosta syö hyvin.

 
Moi!

Juttelitteko kyseisen lääkärin kanssa siitä, ettei imetys onnistunut? Voihan tuo imetyksen epäonnistuminenkin johtua taas jostain eri syystä, mutta esim. suulakihalkiolapsillahan se ei onnistu.

Noista piilohalkioista en tiedä niin paljoa. Kerran juttelin erään äidin kanssa jonka pojalla todettiin tuo piilohalkio vasta joskus 4vuotiaana, vauvan imetys ei ollut onnistunut, mutta sitä ei oltu pidetty huolestuttava. Kunnes heillä alkoi lääkärikierre muistaakseni korvaongelmien vuoksi ja sitten myöhemmin sen vuoksi kun pojan puhe oli epäselvää. Olivat käyneet monilla lääkäreillä ja heitä ei oltu otettu "tosissaan", sanottu vain, että kyllä puhe jossain vaiheessa selkenee...kunnes he "vahingossa" olivat sattuneet menemään lääkärille joka oli perehtynyt halkioihin ja hän oli yhdellä vilkaisulla suuhun pystynyt sanomaan, että pojalla on piilohalkio (ja myös kaksiosainen kitakieleke) ja monet lääkärit olivat aiemmin suuhun katsoneet eivätkä huomanneet mitään erikoista suulaessa...

Mutta tuo piilohalkiohan on käsittääkseni kovan suulaenhalkio, mutta päällä on normaali limakalvokudos, että en tiedä kuinka sen tunnustelemalla sitten tuntee jos halkio on esimerkiksi hyvin kapea ja pieni...

Itsellämme huuli-suulakihalkio lapsi, jonka olemassa olosta ei siis epäselvyyttä kun on niin näkyvä juttu ollut...

tarkoitukseni ei ole sinulle ahdistusta aiheuttaa, mutta tuo otsikko vaan osui silmiin ja uteliaisuus heräsi... noita kaksiosaisia kitakielekkeitä on varmasti täysin "harmittominakin", jotenkin ajattelisin, että pelkästään se ei aiheuttaisi tulevaisuudessa esim. puhumisen kanssa ongelmia, jos muuten asiat ok.

 

Yhteistyössä