Kissatietäjiä? Ovien raapiminen..

  • Viestiketjun aloittaja Heininen
  • Ensimmäinen viesti
Heininen
Meidän 1-vuotias kissaneitimme on aloittanut noin kuukausi sitten raivostuttavan ovien ja myös tuuletusikkunoiden raapimisen. Tassut käyvät jatkuvasti.

Ollaan yritetty monia konsteja päästä tästä eroon. Nyt on toiminut kyllä jotenkin hiuslakan suihkuttelu kissan lähellä raapiessa. Lopettaa, mutta tapa on todella inhottava ja tuskin hyväksi kissallekkaan. Lakkaa ei siis ole laitettu kissaa kohti, vaan lähelle niin että haju tuntuu.

Maalipinnat kärsivät, kuin myös meidän hermot ja yöunet. Jossain vaiheessa yötä kissalle on pakko avata ikkuna jatkuvan raapimisen takia. Kylmäkin tulee.

Kissa on tullut meille viime heinäkuussa. Valjaissa ulkona ollaan käyty muutamasti, mutta se ei oikein suju, valjasharjoituksia kyllä jatketaan. Toisinaan laitan kissan kuljetusboksiin ulos istuskelemaan vähäksi aikaa. Kissa tuntuu siitä tykkäävän, sääliksi vain käy pientä pikkuboksissa. :(

Kissa on meidän lellitty ainokainen. Leluja (hiiriä, palloja..) löytyy, raapimispuu, aina syli ja rapsutuksia tarjolla.

Voisiko tämä silti olla jotain ongelmakäyttäytymistä, esim. aktiviteetin tai kissakaverin puutteesta johtuen? Vai onko hinku ulos vain niin kova?

Apua kovasti inhottavaan vaivaan kaipaillaan!
 
miumau
Varmaan ihan vaan kevättä rinnassa! Aika outoa että noin kovasti kaipaa ulos, jos sisäkissaksi tottunut. Vai onko ollut joskus ulkokissana? Sitruunan tuoksu on myös hyvä karkoite tai sitten suihkaise vesipullolla aina kun raapimisen aloittaa. Vesi on hyvä ja turvallinen konsti, tajuaa kyllä ajan kanssa! Omat kissat olen suihkupullon kanssa opettanut, pääsevät päivisin ulos, mutta näin kesän tullen on noita ulkoiluhaluja myös öisin, tällöin pelkkä suihkupullon heilutus ja siitä lähtevä veden ääni riittää. Repivät siis rullaverhoa ja raapivat eteisenovea, mutta mammimaan painuvat takaisin kun pulloa heiluttaa!
En usko että kaveria kaipaa, varsinkin jos narttukissa kyseessä, nämä kun tuppaavat olemaan yksineläjiä. Onko kissa muuten leikattu? Voi siis kiimastakin olla kyse...
 
Heininen
Vesihomma ei toimi. Nuorempana tuo hyökkäili jalkoihin todellatodella rasittavasti, mutta kieppui raapivana karvapallona vesisuihkuista märkänäkin jaloissa.

Sitruunalla oon yrittänyt tuota pitää poissa hellan takaa, ei auta sekään. Mielissään sitruunankuorien vieressa makoili hellantakana.

Meidän ongelmakissa.. ;p

Hiuslakan haju sitä inhottaa, siksi se jotenkin toimii. :D Kuulostaa joo tosi typerältä. Päätin vaan kokeilla, kun tuo aina näyttää niin inhoavalta kun hiuksiani laitan.

Asutaan keskustassa ja tää kissa on meillä noin 10kk ollut täällä. Ei tommosia ongelmia. Ulkoillut ei ole, paitsi satunnaisesti valjaissa.

Leikattu se ei ole, on mietitty sitä, mutta pidetty kuitenkin sitten aika äärimmäisenä ratkaisuna.

Koska se kevät lähtee sieltä pikkuneidin rinnasta? :D Jatkunut on tosiaan reipas kuukausi.
 
vieras
Totta kai se ulos haluaa, kun kuulee linnun laulun jne. Jos on ulkona kerran käynytkin, vaikka satunnaisesti. Munkin kissa oli sisäkissa kunnes muutettiin maalle, ja sopeutui ulos ihan heti, kuin olisi ulos kaivannut koko elämänsä.

Leikkauttakaa se kissa, voi toimia levottomuuteen. Raapimista on yksi mun kissoista harrastanut ihan maanisesti, ja leikattu kissa oli. Jotkut kisut on vaan raapijoita.
 
miumau
Ei se varmaan lähde ellet leikkauta... Sinuna kokeilisin tota vesisuihkua uudestaan, on varmaan pahimmat pentuagressiot lähteneet. Ja niin kauan että tajuaa kuka on pomo. Leikkausta kyllä suosittelen jos vähääkään ulkoilee, sieltä niitä ihania ja houkuttelevia tuoksuja kuitenkin nenäänsä saa. Eli varmaan tulee kiimakin ja hinku ulos on kahta kauheampi!
Laitat suihkupulloon vettä ja aloitat koulutuksen, tiedän, se on inhottavaa ja turhauttavaa, mutta palkitsee ajan kanssa. Meillä ainakin toiminut, nykyään vaan ääritapauksissa joudun tuohon turvautumaan, suht hyvin uskovat sanan ei.
 
Taitaa olla tosiaan kevättä rinnassa, jos ei ole leikattu kisu.

Ovien raapiminen ja maukuminen on kyllä ärsyttävä puoli siinä, että käyttää kissaa ulkona. Meillä nimittäin kesäulkoilujen seurauksena ovien raapimista sekä satunnaisia karkaamisyrityksiä, jotka kyllä pistivät otsasuonen meillä immeisillä pullottamaan.

Talvella kun ei käyty ulkona, ei ollut kissoillakaan ovenraapimishaluja.

Tuohon teidän tilanteeseen kehoittaisin vimmattua leikkimistä kissan kanssa (aktiviteetit sisätiloissa), kissakaverikin voisi auttaa.

Valjasharjoittelu kestää usein kauankin, malttia sen kanssa, jos kuitenkin päätätte ulkoilla kissan kanssa.
 
vieras
Jos mahdollista, niin hanki kissalle kaveri. Varmasti suurin osa pikkutuhoista kissoilla johtuu virikkeiden puutteesta. Eikä ihminen vaan ole kissakaveri, vaikka leikittäisi kuinka.

Onko teilä oma piha? Tee kissalle sinne pieni ulkoiluhäkki kesäksi.
 
heininen
On vaan niin hirveän tuskastuttava vaiva, kokoajan häiritsee. Itsekin vähän tuota kevättä rinnassa epäilin, mutta silti.. Hyvä kuulla muittenkin näppiksiltä se! :)

Me ollaan aina kissan lähestyessä ovea huudeltu sitä syliin ja helistetty sen leluja, mutta ei se aina auta.

Enpäs ajatellut ettpä tuollainen satunnainen valjailla ulkoiluttaminen olisi asiaa pahentanut :l no, tehty mikä tehty. Uskon kuitenkin että kisu valjailusta tykkää, vaikka maata pitkin seinän viertä se vilistääkin tuola menemään. :) Loppusyksystä valjailu alkoi onnistua jo ihan mukavasti, mutta ei me lumen aikana valjailtu olla.

Pitää varailla eläinlääkäriaikaa. Miehen loman ajaksi kuitenki sen mielelläni vasta ottaisin, ettei sitten toipilaan tarttisi yksistään olla..
 
heininen
Ajatus toisesta kissasta kyllä houkuttaisi. Tämä kissa on aika kovasti meidän, etenkin mun perään, eikä siedä yhtään jos olen muussa huoneessa, ovi kiinni. Suihkussakin mukana.
Kotoa lähtiessä se jää tönöttämään eteiseen ja on ovella aina vastassa. Kissakaverista varmaankin apua tälläseen.

Ulkoiluhäkki olis houkutteleva ajatus, mutta meillä on vain pikkanen parveke :l

Kiitos tähänastisista avuista! :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Heininen:
Leikattu se ei ole, on mietitty sitä, mutta pidetty kuitenkin sitten aika äärimmäisenä ratkaisuna.
Ihan suotta pelkäät leikkauttamista. :) Naaraskissoille kiimat ovat fyysisesti rasittavia ja voivat aiheuttaa turhia kohtutulehduksia, jotka voivat pahimmassa tapauksessa ilman hoitoa johtaa naaraan kuolemaan. Onko kissallasi ollut vielä kiimaa? Meidän leikkaamaton naaraamme, joka on kasvatuskäytössä oleva rotukissa ja siksi leikkaamaton, huutaa kiimassa päivät ja yöt ja kaiken lisäksi merkkailee asuntoamme. :$ Jos kissasi ei ole vielä saanut ensimmäistä kiimaa ja se on kiimassa vähänkään vastaava kuin oma kissamme, niin voin vakuuttaa, että mielipiteesi leikkausta kohtaan muuttuu. ;)
 
heininen
Muuttuuko tyttökissan luonne leikkauksen myötä? eikö uroksilla ainakin niin käy.

Talvella kissa mourus öisin järkyttävällä äänellä ja käveli "matalalla tepastellen". ja kurnutteli erikoisesti. Sitä kesti onneksi vain muutaman päivän, olihan se rasittava kyllä.. :)

Nyt lähdetään ongelmakissan kanssa nukkumaan. Kiitos kaikille!
 
^ Kissallasi on ollut tuolloin talvella kiima. Yleensä talvi on kiimojen kannalta rauhallisinta aikaa pimeyden takia, mutta valon lisääntyessä keväällä ja kesällä voi alkaa kiimaputki. Vuosi sitten kissallamme oli kiima kahden viikon välein eli viikon huusi ja viikon oli taukoa, sitten taas sama jatkui. Todella rasittavaa...

Meillä on leikattuina kissoina ainoastaan uroksia, mutta käsittääkseni myös naaraan luonne muuttuu leikkaamisen myötä rauhallisemmaksi. Eihän sen enää tarvitse miettiä miesten saalistamista. :D Perusluonne kuitenkin pysyy samana.
 
helinen
No toivottavasti siitä ei ainakaan ihan tylsää tule, nyt kun tää kissa on jotenki niin veikeä tapaus. Rasittava, vaikea, mutta kauheen ihana. Riehuja.

vai muovikasseja, testataaanpa!
 
vieras
Kannattaa tosiaan leikkauttaa tai ne kiimat alkaa tulemaan joka kuukausi ja sitä huutoa ei kestä erkkikään! Ei mun kissa ainakaan miksikään muuttunu leikkauksesta, yhtä leikkisä oli senkin jälkeen.
 
vieras
Kokeile uudelleen vesisuihkua. Sitä terävää suoraa suihkua, heti ja aina, kun on raapimispuuhissa, samalla sanot tiukasti Ei! Ja pitää yölläkin jaksaa nousta kieltämään kunnes oppii. Ei tapahdu muutamassa päivässä.
Ja leikkauta kissa.
Ei kuulosta ongelma kissalta, ihan normaalia toimintaa. On vain omaksunut tuon tavan. Meillä kissa raapii ovea kun haluaa ulkoa sisälle. On tajunnut että toimivin ja kuuluvin keino.
 

Yhteistyössä