Kissanhiekasta..

Pliis joku auttakee!!

Mulla menee hermo kun ei millään löydä hyvää kissanhiekkaa!!

Meillä ihan hiekka hiekat, mitä on nyt kokeiltu haisee heti pahalle ja puupohjaset kyllä pitää hajun mutta sit kun se hajoaa niin sitä kulkeutuu kissojen tassuissa joka helvatan paikkaan!! :headwall:

Jos joku osais neuvoa jotain hyvää (miel. kohtuu edullista) kissanhiekkaa ja mistä sitä saa.

Kiitos!!!
 
kissuli
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.07.2005 klo 13:20 Vieraileva tähti kirjoitti:
meillä jo monta vuotta käytetty "kotimaista kissanhiekkaa"Ruskea paperipussi,lukee mustalla!Tarkempaa nimeä en muista,saa ainakin prismoista ja siwoista.
Meillä kanssa hyväksi todettu,ja useampi vuosi käytetty1Pussissa muistaakseni n.8l ja hinta n.5eeroa
 
Sae
Kannattaa suosiolla mennä eläinkauppaan. Lähes kaikki kaupan hiekat haisevat järkyttävälle, kulkeutuvat tassuissa tai linttaantuvat lattiaan savimöhjöksi. Tosin hiekan hajuhaittoja saa pienemmäksi myös laadukkaalla ruualla.
 
Meillä on käytetty viimeiset 9 vuotta eläinkaupasta saatavaa Ever Clean hiekkaa. Sitä ei tarvitse periaatteessa koskaan vaihtaa kokonaan, kunhan ottaa paakut pois ja lisää uutta tilalle. Ei haise. On kyllä hintavaa, mutta toisaalta yksi laatikko kestää n. 3kk.
 
Anska
itsellä ei kissaa mutta eläinkaupan myyjänä ollessani asiakkaat kehu Tidy catsiä. ja muutenkii mikrohiekka-hiekat on hyviä, ne imee hajut ja tarpeet. tarttee poistaa vaan paakut ja näin hiekka on riittoisaa!
 
Mikrohiekasta tulee hyvät paakut, mutta jos kissan vessa on samassa tilassa kuin suihku, niin kannattaa huomioida että se tassuista kulkeutunut hiekka jämähtää kosteaan lattiaan kuin sementti!
Jos pelletit tuntuivat muuten kivoilta mutta jauhe kulki tassuissa, niin miksipä et sijoittaisi pelleteille tarkoitettuun hiekkalaatikkoon jossa on ritiläpohja. Ritilän läpi se kastunut ja jauheeksi mennyt peletti putoaa alemman pohjan päälle. Sieltä vaan kippaat sen vessanpönttöön tms. ja kakat kerätään suoraan päältä. Ei jää murut tasuihin ja helppoakin vielä! ;)
 
ei mikrohiekka ainakaan meillä kosteaan lattiaan jämähdä, jos sitä joskus ripsahtaa kostealle lattille, niin kyllä sen ihan hyvin saa lastalla vedettyä läjäksi ja vessapaperilla noukittua pois. Meilla on kyllä laatikon edessä muovinen "ruohomatto", johon suurin osa hiekasta jää.
 
Meillä hiekka on ikuinen ongelma! Olen vielä pihi etten raaskis ostaa eläinkaupasta...ja ruokakaupasta saa samalla reissulla.
Euroshopper on halpaa mutta haisee tosi pian, ja meillä 2kissaa. Olen kokeillu Topi Cattia,mutta eih... nyt hakenut varta vasten muutaman kerras Sparista omaa Spar-hiekkaa, ei haise niin pian, mutta menee savimönjäksi ja tiukassa on. Pirkalta löytyy erilaisia, mutta ei hyviä, menee mönjäksi ja yksi tuoksuu muttei ime pissaa...
Eksyin kerran eläinkauppaan ja sielä oli oranssi laatikko tuoksuvaa hiekkaa,sisälsi baking sodaa, koostumukseltaan pientä verrattuna hiekkoihin. Mutta se oli hyvää ja riittoisaa,olikohan 10l/16e...valitettavasti kulketui jonkun verran tassuissa.
Meillä vielä sellanen onkelma että ku on tyttö-ja poikakissa,leikatut. Niin tyttö kakkaa lattialle, astian viereen, jopa silloin vaikka olis vasta vaihettu hiekka,ja varsinkin jos poika on käynyt ensin!!! Ennen pissaskin, mutta se jäi,onneks... Eikä tyttö peitä jätöksiään jos meneekin astiaan, vaan tulee eteiseen ja raivokkaasti kuopii mattoa...
ELÄINTUNTIJOITA PAIKALLA?
 
triinu
meillä on kaksi kollikissaa ja hyväksi havaittu hiekkaa SaniCat. Saapi eläinkaupasta ja 30l säkki maksaa noin 13-15 euroa. Meillä tämä säkii kestää noin kuukauden ja puputkin käyttävät samaa hiekkaa =) Ei ole paakkuntuvaa ja meillä ainakin on riittänyt, jos hiekat vaihtaa kokonaan kerran viikossa (kikareet keräillään päivittäin) Itse tykkäisin käyttää jotain paakkuntuvaa hiekkaa, mutta meidän isommalla kissaherralla on sellaiset pissalahjat, että kun hän käväsi kerran laatikolla oli koko laatikko yksi iso paakku :LOL: ja eipä ollut tietoakaan paakkuntuvan hiekan riittoisuudesta :D
 
diiduli
sellanen on kun biocats saa eläinkaupasta, ei mikään hirmukallis, mutta hyvää ja paakkuuntuvaa, sitten juurikin toi sanicat paakkuuntumaton mutta ihan hyvää kans...sitten ihan normikaupasta cassiusta,se on paakkuuntuvaa ja meillä todettu ainakin hyväksi...jos et ihan kokopäivää anna niitten pisujen sielä laatikossa lojua niin napaa hajun tosi hyvin itseensä...
 
Me on käytettu TOPCAT:tia.Hämeenlinnasta sitä ei tietääkseni saa kuin sästökareilta.On edullista,15 kiloo on 7,90.
Se on paakkuntuvaa.
Ei saa sekoittaa tätä siihen topkattiin,joka mun mielestä ei ole hyvää sitten ollenkaan.
Tämä TOPCAT on paperisäkissä,siinä on kisun pään kuva.
 
Maikki -80
\
Alkuperäinen kirjoittaja 20.07.2005 klo 13:20 Vieraileva tähti kirjoitti:
meillä jo monta vuotta käytetty "kotimaista kissanhiekkaa"Ruskea paperipussi,lukee mustalla!Tarkempaa nimeä en muista,saa ainakin prismoista ja siwoista.


Meki käytetään tuota, mahtaa olla Rainbow hiekkaa. Maksaa jotaki kuutisen euroa kymmenen kiloa.
 
Cordi Ultra Compact on todella hyvää, aika tyyristä tosin, 7,5 l n. 11 ?. Se on paakkuuntuvaa ja kevyesti hajustettua. Se paakkuunnuttaa pisut todella pieneen tilaan eli on todella riittoisaa. Se sitoo hajut myös todella hyvin. Tätä on saatavilla ainakin Bento Kronen koiran- ym. ruokien jälleenmyyjiltä, joita voivat olla ihan yksityishenkilöt. Pidemmän päälle se tulee myös edulliseksi. Ne hiukanjyvät on ko. hiekassa tosi pieniä.
Mielestäni puupelletit on kaikkein turhin keksintö, koska kun kisu käy pisulla, sitä kuluu (=menee hienoksi) tosi paljon. =)
 

Yhteistyössä