kissan totuttaminen toiseen kissaan.

  • Viestiketjun aloittaja kissu
  • Ensimmäinen viesti
kissu
Kaipailisin kokemuksia kissan (meidän tapauksessa hieman alle 1v) totuttamisesta pentukissaan. Kun meille tuli pieni kissanpentu ja nyt tuo isompi sähisee ja murisee jos pieni on näköpiirissä ja muutenkin pysyttelee joko kylppärin nurkassa tai kopissaan. Ja pienempi senkus vaan leikkii muualla kämpässä.. Molemmat narttuja..

Eli kokemuksia siitä miten pitkään on kestänyt, että tottuvat toisiinsa ja vinkkejä tutustumisen helpottamiseen?

Luulen, että täällä on myös jonkin verran kissaihmisiä kun muualta ei tunnu vastausta saavan..
 
Normaalia että sähisee ja muriseekin, yhdellä tuttavalla meinasi usko mennä ku jo kolmatta viikkoa vanhempi narttu kissa ihan pennulle vihoitteli ja ei meinannu millään hyväksyä. Kyllä niistä sit tuli kaverit :heart:
 
Marja
toiset kissat tottuvat toisiinsa nopeammin kuin toiset. Narttukissat meillä ovat olleet mielestäni negatiivisempia uusia tulokkaita kohtaan.
Meillä keskimäärin mennyt 3-7 päivään, kun uudet tulokkaat on otettu leikkeihin mukaan. Samalla ruokakupille ovat saattaneet päästä jo tulostaan seuraavana päivänä, mutta sähinää kyllä on piisannut...
 
esmeralda
Kissoja on ollut useampi ja myös yhtäaikaa on ollut joten jotain näistä tiedänkin.
No vanha kissa on paikan omistaja ja pomo, joten hänen tulisi määrätä ja näyttää kaapin paikka. Juttu olisi mennyt oikein niin että ensin pentu tuodaan taloon ja laitetaan johonkin esim makkariin ja ovi kiinni. Vanha kissa saisi haistella tulokkaan hajua ja tutustua sillä lailla ja sitten pentu esim kantokoppiin ja näkösälle, mutta niin ettei fyysistä kontaktia synny. Ja niin että vanha tuntee olevansa turvassa omassa kodissaan. Jotta arvoasteikko pysyy niin laitapa se pentu nyt esim kantokoppiin tai muuhun vastaavaan jotta vanha saa olla omassa ympäristössään. Ja anna paljon huomiota vanhalle. Vaikka se pentu onkin niiiin ihana ja tekisi mieli vain leikkiä sen kanssa niin se on tosi suuri kolaus vanhan itsetunnolle kun tulee kilpailija.
(vrt että miehesi toisi kotiin uuden leikkisän tyttöystävän jonka kanssa vain leikkisi. Kyllä säkin sähisisit tyttöystävälle ja pysyisit omissa oloissasi mieluummin).

Ja eri ruokakupit aluksi kunnes kissat ovat ystävystyneet. Ja eri hiekkalaatikotkin olisi hyvä olla sillä kissathan merkkaa pissallaan reviiriään ja eivät halua astua toisen pissaan samassa hiekkalaatikossa. Kun poistut kotoa, laita vanha kissa vapaaksi koko kotiin ja pentu esim vessaan tai muualle johon voit laittaa hiekkalaatikonkin sille. Näin vanha saa tutkia pennun hajujälkiä ja totutella asiaan rauhassa. Ei se tottuminen käy hetkessä. Voi mennä 2kuukauttakin samalla lailla, kunnes alkavat ohittaa toisensa kävellen, ilman suhinaa, kun kohtaavat. Meillä siis ollut myös tuon tapaisia ongelmia...
 

Yhteistyössä