kissan leikkauttaminen

Naaraan leikkaaminen on hieman suurempi operaatio kuin kollin. Leikkaus vie aikaa puolisen tuntia. Tarkan hintatason saat selville soittelemalla eläinlääkäreille (jotain 50-120 euron väliltä ) , kunnallinen on yleensä halvempi.

Naaraan, kuten kollinkin, voi nykyisin leikkauttaa jo 3-4kk ikäisestä alkaen. Mitään ensimmäistä kiimaa, tiettyä painoa tms ei siis tarvitse odotella. Nuorena steriloitu kissa toipuu nopeammin ja välttyy ikäviltä sairauksilta ja käytösongelmilta (mm. merkkauspissailu, -kakkailu, mouruaminen, karkailu jne).

Ennen leikkausta kissa pidetään ruuatta 12 tuntia ja juomatta pari tuntia (oksennusvaaran takia). Leikkauksen jälkeen muutama päivä pitää ottaa rauhallisemmin mutta yleensä toipuminen on nopeaa. Naaraan tulee käyttää sukkapukua tai kauluria joitakin päiviä leikkauksen jälkeen.
 
Leikkautin yksityisellä edellistalvena ja silloin maksoi 90e.
Sillä piti olla se "verkkopaita" muutaman päivän ettei päässy nuolemaan sitä haavaa. Meillä kisu oli muistaakseni 10kk kun se leikattiin.
 
Moikka.

Meidän tyttökissa oli 3-v kun se leikattiin. Operaatio tehtiin kesällä -05 eli reilu 2-v sitten. Hinnat on kyllä voineet nousta sen jälkeen, mutta tuo oli ihan ok.

Soittelemalla/sähköpostikyselyillä hinnat selviää, ainakin suht' hyvin paikkansa pitävät arviot.

Maksoi Nurmijärven kunnallisella 70?.

Kunnallinen tosiaan on melkein poikkeuksetta halvempi, jonot voi olla pidemmät kuin yksityisillä.

Ja tikit vaikuttaa hintaan, laitetaanko sulavat tikit niinkuin meillä vai pitääkö tikit käydä poistattamassa.

Kissa nukutetaan, sen vatsaan tehdä viilto, osa kohdusta sekä munasarjat poistetaan.
Leikkauksen jälkeen kissalle voi tulla kiiman kaltaisia oireita hormonitoiminnan "sekoamisen" takia ja jotkut tarttee jopa hormonihoitoa, mutta meillä ei tullut mitään "jälkiseurauksia".

Heräämisen jälkeen kissa voi olla tokkurainen ja oksennella/pissailla alleen, mutta se menee ohi n. vuorokaudessa. Kiipeily pitää estää, ettei tikit repeä eikä ulos saa tietenkään laskea!

Ell antaa kyllä hoito-ohjeet ainakin kysyttäessä.
 
Justiinsa tänään soittelin ja varailin meidän kissalle leikkausaikaa. Neiti nyt 6kk, leikkauksen tienoilla himpun alle 7kk. On kuulemma sopiva aika leikkauttaa, varsinkin kun neiti mourunnu jo useita viikkoja.
Nyt kiima laantumassa, eli senkin puolest hyvä leikkauttaa ennen uutta kiimaa. Kun kiiman aikanahan ei suositella leikattavan lisääntyneen verenvuoto riskin takia.
Eläinlääkäri sano, et ei mielellään ihan viel alle 6kk ikäistä leikattas, kun jotkut nartut ovat niin siroja. Et hyvä ois olla kokoa hieman enemmän, vaikkei mitään varsinaista painorajaa olekkaan.
Asutaan Vantaalla ja kisumme menee yksityiselle, tutulle lääkäriasemalle. Toimenpide on käyntimaksuineen ym.110 euroa. Kunnallisella halvempaa tietty, mut mitä sitä hyvästä eläinlääkäristä vaihtamaan =)
 

Yhteistyössä