Kirurgit poistivat jo sisäelimiä – sitten mies alkoi itkeä ja rimpuilla - Elinluovutusleikkaus sai ällistyttävän käänteen Yhdysvalloissa

vierailija
Kirurgit poistivat jo sisäelimiä – sitten mies alkoi itkeä ja rimpuilla
"Elinluovutusleikkaus sai ällistyttävän käänteen Yhdysvalloissa, kun aivokuolleeksi julistettu mies heräsi yllättäen kesken kaiken.

Sydänkohtauksen saanut ja aivokuolleeksi julistettu mies heräsi kesken elinten talteenoton Kentuckyssä, Yhdysvalloissa, kertoo esimerkiksi The Guardian. Mies oli antanut luvan elinluovutukseen kuolemantapauksen varalta.

Hooverin sisko Donna Rhorer kertoo NPR:n mukaan, että ennen elinluovutusoperaatiota Hooverille järjestettiin muistotilaisuus, jonka aikana Rhorer huomasi Hooverin avanneen silmänsä. Vaikutti siltä, että Hoover seurasi läheistensä liikkeitä.

– Meille kerrottiin, että kyseessä olivat vain refleksit, että se oli normaalia. Keitä me olemme kyseenalaistamaan terveydenhuoltojärjestelmää?

Myöhemmin Hoover vietiin elinluovutusleikkaukseen. Noin tunti operaation alusta lääkäri tuli ulos leikkaussalista ja kertoi, ettei Hoover ”ollut valmis”.

– Hän heräsi, Donna Rhorer sanoo.

Rhorer sai tietää leikkauksen karmaisevista yksityiskohdista vasta tämän vuoden tammikuussa. Silloin Kentuckyn elinluovutusyhdistyksen (Koda) entinen työntekijä otti häneen yhteyttä ja kertoi tapahtumista.

Työntekijä lähetti myös kirjeen valiokunnalle, joka järjesti asiasta kuulemisen syyskuussa.

Kirjeessä kerrotaan, kuinka Hoover alkoi rimpuilla leikkauspöydällä. Hän alkoi myös itkeä.

– Hän yritti saada ilmaistua olevansa elossa, mutta se sivuutettiin. Lopulta toimenpide keskeytettiin, koska hän osoitti liikaa elonmerkkejä, Rhorer sanoo.

Rhorer kertoo sosiaalisen median tileillään sekä muun muassa Daily Mail -lehdessä, että hänen veljensä on kolme vuotta tapauksen jälkeen yhä elossa."


Onkohan rimpuilu ja itkeminen ym. "refleksit" ylestäkin elinluovutustilanteissa, koska niitä ei ensin tahdottu huomioida elonmerkkeinä? Elinten leikkely ilmeisen intensiivistä hommaa niitä tekeville kirurgeille, ja saattaa suuret rahatkin jenkeissä pyöriä touhussa, joten mitä sitä keskeyttämään pieneen pyöriskelyyn ja parkumiseen 🙄
 

Yhteistyössä