kirjat erilleen puolisosta ja soskusta rahaa

  • Viestiketjun aloittaja "santtu"
  • Ensimmäinen viesti
"santtu"
Puolisot jatkaa silti yhdessä olemista,eivätkä hae edes asumuseroa. Lisäksi otetaan kelan tuet vastaan; yh-lisät ja asumistuki. Voiko tällaisesta leikistä kärähtää? Soitteleeko viranomaiset maistraattiin ja tarkistaa, onko asumuseroa haettu vai etuuksienko takia vain kirjat erilleen?
 
"vieras"
Mä en ymmärrä ihmisiä jotka eivät halua parantaa elämän laatuaan laillisin keinoin, kuten töitä tekemällä vaan tarvii vedättää yhteiskuntaa jotta päästään sieltä missä aita on matalin.
 
kottari
Loistavat tulevaisuuden suunnitelmat heillä.

Eiköhän tollaisille ole tarpeeksi rangaistusta tyhmästä päästä.

Vaikeaahan tollassia käräyttää,jos kirjat toisella muualla (toisin ois jos laittais postiin kirjat),kun saahan kukin majailla missä tykkää.
 
"vieras"
No jos laittaa kirjat erilleen, niin silloin tekee muuttoilmoituksen tietysti maistraattiin. Ei voi siitä tarkistaa. Asumusero on asumusero, ei se ole mitään muuta nykyisin, kuin sitä että asuu erillään. Ei sitä haeta.
 
"vieras"
Kyllä yh-korotuksen ja asumistuen saa ilman sen kummempaa selvittelyä. Mä en vaan ymmärrä miksi nähdä moinen vaiva vaan (korkeintaan) parin satasen takia? Kun täytyyhän sen toisen jossain majailla? Mihin sen kirjat laitetaan? Vanhempiensa kotiin? Ystävälle? Toimeentulotukea jos hakee niin seula on tiukempi.
 
"vieras"
mites sosku sitten eroaa kelasta tuossa, miten ne sitä "seuloo"
Koska sossun kautta saatu toimeentulotuki on viimeisijainen tuenmuoto. Se tarkoittaa, että KAIKKI muut tuet ja keinot saada peruselatus on tehty jo. Eli kaikki kelan tuet mihin on oikeutettu pitää olla haettuna jne ja jos silti ei saa sitä minimiä, niin saa sitten toimeentulotukea. Sossuhan sitten tästä syystä tosiaan tarkistaa kaiken. Muistaakseni ne kyllä edellyttää et avioeroa haetaan et saa sieltä toimeentulotukea JOS siis syyksi erilleen muutolle esitetään välien rikkoutuminen.
 
"vieras"
[QUOTE="santtu";25942237]Entä kun ei haeta eroa ollenkaan?
Jos mies asuu töiden takia eripaikkakunnalla niin vaimoko voi hakea etuuksia silloinkin koska osoitteet on erit?[/QUOTE]
Jos ilmoittaa, että on asumuserossa, niin saa tuet. Toki se on silloin huijausta. Sossu tuskin tutkii yhtää tiukempaan mitään. Ehkä jos joku naapuri käräyttää, niin saattaa tulla stoppi sille, mutta jos mies oikeasti asuu välillä muualla, niin miten sitäkään todistaa. Kai sitä eroa tekevätkin saavat saman katon alla nukkua.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";25942307] Muistaakseni ne kyllä edellyttää et avioeroa haetaan et saa sieltä toimeentulotukea JOS siis syyksi erilleen muutolle esitetään välien rikkoutuminen.[/QUOTE]
No eivät varmasti edellytä. Kyllä puolisoilla pitää olla mahdollisuus muuttaa erilleenilman ettäheti eroa haetaan.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";25942317]No eivät varmasti edellytä. Kyllä puolisoilla pitää olla mahdollisuus muuttaa erilleenilman ettäheti eroa haetaan.[/QUOTE]

Aviopuolisot on toisiinsa nähden elatusvelvollisia. Voidaan katsoa, että erilleen muutosta huolimatta, jos eroa ei kuitenkaan haeta, on heidän välinen elatusvelvollisuus vielä voimassa. Eron jälkeenhän sitä ei enää ole. Kuten jo sanoin, toimeentulotuki on viimesijainen ja kaikki muut tulonhankintakeinot tulee olla käytettynä. Aviopuolison elatusvelvollisuus on yksi niistä. Edelleen, kelasta saa toki yh-korotuksen ja asumistuen. Loppujen lopuksi se kuitenkin varmasti riippuu siitä virkailijasta joka sossussa sun hakemusta käsittelee, vaikka hetkeksi saisikin tukea sieltä ilman et hakee eroa, kuinka kauan te arvelette et sitä saa ilman eron hakemista? Ei ne kovin monelle kuukaudelle eteenpäin sitä päätöstä tee.
 
"santtu"
http://www.laki24.fi/pepe-puolisovaratelatus-elatusvelvollisuus.html

Ekassa kappaleessa sanotaan että puolisolla on elatusvelvollisuus asumis- ym oloista riippumatta YHTEISEEN (?) talouteen. mitä tarkoittaa,kun eka sanotaan että asumisoloista riippumatta ja sitten puhutaan kuitenkin yhteisestä taloudesta.
 
Musta tässä menee nyt vähän sekaisin, ollaanko avoliitossa vai avioliitossa. "Puoliso" kun tarkottaa kelalla ja sossulla samassa osoitteessa asuvaa eri sukupuolen edustajaa. Todennäköisesti avioliiton rikkoutumista joutuu erikseen selvittämään pitkällä aikavälillä, jos muutetaan erilleen, muttei haeta eroa. Avoliittohan rikkoutuu pelkästään sillä, että muutetaan eri osotteisiin.
 
"vieras"
[QUOTE="santtu";25942374]http://www.laki24.fi/pepe-puolisovaratelatus-elatusvelvollisuus.html

Ekassa kappaleessa sanotaan että puolisolla on elatusvelvollisuus asumis- ym oloista riippumatta YHTEISEEN (?) talouteen. mitä tarkoittaa,kun eka sanotaan että asumisoloista riippumatta ja sitten puhutaan kuitenkin yhteisestä taloudesta.[/QUOTE]

No tästä tekstinpätkästä saa kyllä sen käsityksen että vain avioron jälkeen elatusvelvollisuus loppuu, eli vaikka asuisitte erillään, puolisolla on elatusvelvollisuus:
"Puolisolle suoritettavan elatusavun määrä ja sen suorittamistapa voidaan vahvistaa sopimuksella tai tuomioistuimen päätöksellä. Jos puoliso laiminlyö elatusvelvollisuutensa tai jos puolisot asuvat erillään, tuomioistuin voi velvoittaa puolison maksamaan elatusapua toiselle puolisolle. Avioeron jälkeen kummankin puolison tulee pääsääntöisesti vastata elatuksestaan itse."
 
"naapuri"
[QUOTE="santtu";25942136]Puolisot jatkaa silti yhdessä olemista,eivätkä hae edes asumuseroa. Lisäksi otetaan kelan tuet vastaan; yh-lisät ja asumistuki. Voiko tällaisesta leikistä kärähtää? Soitteleeko viranomaiset maistraattiin ja tarkistaa, onko asumuseroa haettu vai etuuksienko takia vain kirjat erilleen?[/QUOTE]

Mistä sä teidät että näin tapahtuu, vai onko tää taas niitä naapureiden ihka omia päätelmiä? Tiedätkö sä noiden ihmisten tuet? Mitä sä ylipäätään tiedät koko asiasta? Oikeesti!

Ja juu, mene ilmoittamaan ihan varmuuden vuoksi
:D
 
"vieras"
[QUOTE="santtu";25942374]http://www.laki24.fi/pepe-puolisovaratelatus-elatusvelvollisuus.html

Ekassa kappaleessa sanotaan että puolisolla on elatusvelvollisuus asumis- ym oloista riippumatta YHTEISEEN (?) talouteen. mitä tarkoittaa,kun eka sanotaan että asumisoloista riippumatta ja sitten puhutaan kuitenkin yhteisestä taloudesta.[/QUOTE]

Ei tuossa ole mitään epäselvää. Teillä on yhteinen talous, vaikka asuisitte eri osoitteissa, niin kauan kun olette avioliitossa. Eihän avioliitto siitä rikkoudu jos toinen muuttaa muualle (vaikka juuri työn vuoksi). Avioliitto on voimassa niin kauan kunnes se oikeuden tuomion kautta puretaan. Elatusvelvollisuus lakkaa sinä päivänä kun hakemus avioerosta on otettu oikeuteen käsittelyyn.
 
"vieras"
Niin ja unohdin kysyä et miksi tästä vielä keskustellaan kun aloituksessa kysyttiin yh-korotuksesta ja asumistuesta ja ne saadaan kelasta joka kyllä myöntään ne heti kun näkee et väestörekisteristä et muutto on tapahtunut.
 
Yksi joka tekee niin
Me olemme avopari ja teemme juuri noin. Näin pienissä tuloissa se 200 eur on merkittävä summa. Emme tulisi taloudellisesti toimeen, jos asuisimme yhdessä virallisesti.

Täällä naapurit eivät edes tiedä, keitä minkäkin oven takana asuu, joten kukaan ei tosiaankaan voisi käräyttää.
 
"eronnut"
Jos pariskunta laitta eron vetämään, se ei ole heti selvä. Tuossa on harkinta aika ja sinä aikana ei ole elatusvelvollinen. Noin se menee käytännössä, mutta jos pari ei laita eropapereita vetämään niin silloin on elatusvelvollinen. Tässäkin kyllä tulee vastaan mitenkä kukin sossu asian katsoo, eroja toiminnan suhteen on varmana.
 

Yhteistyössä