Kipeä 10kk

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Sellaista kyselisin joltakuilta viisaammalta tai kokeneemmalta, että pitäisikö 10kk viedä lääkäriin, kun hänellä oli eilen illalla lämpöä 38,2 ja illalla otetun panadolin jälkeen aamulla 37,6?

On aika väsyneen ja kiukkuisen oloinen ja nukkuu enemmän kuin normaaliaamuina, mutta silloin kun ei ole nukahtamaisillaan leikkii iloisesti.

Olen yrittänyt neuvolaan ja terveysneuvontaan soittaa, mutta varattua piipittävät jatkuvasti. You people are my last hope. :)
 
Hyvä, jos jaksaa leikkiä kuitenkin. Kannattaa nyt antaa tarvittaessa sitä lääkettä ja seurailla kotona. Jos tuo kuume nyt ei enää nouse, eipä siinä varmaan hätää. Syliä ja nestettä :)
 
milla
Itse en välttämättä menisi lääkäriin mutta jos lapsen olo pahenisi niin sitten kyllä! mutta jos lapsi on vasta noin pieni niin olisihan se ihan hyvä käydä tarkistamassa lääkärissä jos sattuisi olemaan jotain vakavampaakin.
 
Vauvarokko, eli 3 päivän kuume.

6kk-2v ikäiselle lapselle nousee korkea, jopa 39 asteen kuume, kestää 3 päivää, jonka jälkeen laskee ja ylävartalon alueelle tulee pieniä näppyjä. Vaaraton tosiaan, eikä kuume välttämättä laske millään.

Kylmää käärettä pään päälle nukkumaan mennessa, vähäinen vaatetus ja riittävä nesteen saaminen on tärkeää, niinkuin muissakin kuumetaudeissa. Kannattaa rauhassa seurailla kotona, 38 ei kuitenkaan ole vielä hirvittävän paljon kuumetta.
 
hoitaja
Ei tarvitse vielä lääkäriin lähteä jos yleisvointi ok. Eli jaksaa kuitenkin jkn verran leikkiä eikä tuo kuume vielä ole edes mitenkään korkea ja kestänytkin vasta päivän. Seurailet nesteiden ottoa että niitä menee riittävästi ja tarpeen mukaan kuumelääkettä oloa helpottamaan. Jos tulee hengitysvaikeuksia, tai alkaa runsaasti oksentamaan tai muuten yleisvointi laskee niin sitten yhteyttä lääkäriin.
 

Yhteistyössä