Kinkku pois uunista - mitäs sitten?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ekaa kertaa paistopuuhissa
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
E

ekaa kertaa paistopuuhissa

Vieras
Eli,otin kinkun uunista. Pitääks siihen laittaa nyt folio päälle (pitääkö paistopussi avata vai koko jutun päälle folio?)?? Kauan sen pitää antaa jäähtyä ennen kun kuorruttaa?
 
Tapoja on monia. Me otetaan heti nahka pois (ja pussi! mutta me ei semmosta käytetä),sitten kuorrutus ja kuumaan (200 astetta) uuniin hetkeksi. Sitten vähän sivusta maistetaan ja jätetään jäähtymään,foliota rennosti päälle. Aamulla maistetaan uudelleen ja sen jälkeen säilytetään jääkaapissa.
 
Riippuu siitä, minkälainen kinkku sulla on. Mutta meillä se kuoritaan, otetaan siis rasvat ja nahat pois. Sitten se sivellään sinapilla ja korppujauhotetaan ja laitetaan vielä pariin sataan asteeseen noin 15 minuutiksi. Niin siihen tulee kaunis pinta. Sitten jäähdytys ja folioon.
 

Yhteistyössä