Kiinteiden aloituksesta kysymys

Pottu ja porkkana taidettiin aloittaa ennen ku ensimmäistä hedelmää maistettiin. Viikko/pari oltiin noita kasviksia syöty. Mut jotkuthan saattaa aloittaa hedelmällä jos ei vaan noi kasvikset uppoo. suositushan ois että kasvikset ensin, ettei lapsi liian nopeesti totu makeaan, mutta jos niitä rinnakkain opettelee niin en minä nyt usko että se viikosta parista kiinni on se tottuminen.
 
me aloitettiin päärynällä ja seuraavaksi tuli luumu ja sitten bataatti :) Hyvin voit aloittaa hedelmillä,se on vanhaa uskoa että lapsi tottuis jotenkin makeaan. Äidinmaito on jo itsessään todella makeaa, ei se hedelmän makeus sitä vauvaa nirsoksi tee. Ehkä kyse ennemminkin on uuteen makuun totuttelussa joka voi viedä jopa 15 maistelukertaa, eli ei kannata heti luulla ettei vauvalle vaan kelpaa :)

Yhtä lajia kokeiltiin muutama päivä kun oli allergioita ja sitten usein kävikin jo ilmi sopiko vai ei.
 
Meillä alotettiin perunalla ja porkkanalla, sen jälkeen tuli bataatti ja kukkakaali, banaania ollaan myös maisteltu ja puuron kanssa mango tai aprikoosi pilttiä.

Mamacita- : miten oot antanu päärynän tai "valmistanu" sen?
 
alotettiin perunalla ja muutama pv sitä syötyä otettiin porkkana mukaan. sitten siitä viikko, niin maissi. ja tästä viikko, niin luumu ja päärynä samalla viikolla. näillä mentiinkin sitten aika monta viikkoa, kunnes aloin rohkeemmin kokeilla, kun söikin sitten jo enemmän päivän aikana.

on vähän lapsestakin kiinni tuo makeaan tottuminen. meillä poika kohta 9kk ja saanut kiinteitä 3,5kk iästä. Noin puolen vuoden iässä sai jo päivittäin kasvisten lisäksi hedelmääkin välipalaksi, mutta aina vaan hylkii makeimpia soseita. esim. mössätty banaani ei uppoa, ilmeisesti liian makeaa. kun taas omena ja päärynä menee tosi hyvin.

ja kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa kokeilla uusia juttuja aamulla...:) nimittäin jos reagoi niihin jotenkin, niin huuto ajoittuu iltaan ja saa lapsi saa itsekin levollisemman yön.
 

Yhteistyössä