Kiinteät?

Elikkäs täällä menee tytöllä porkkanaa, perunaa, bataattia ja maissia. Seuraavaksi ajattelin kokeilla parsakaalia ja kukkakaalia..mikähän olisi seuraava hyvä kasvis, kesäkurpitsako?

Hedelmistä menee vasta luumu, mango ja päärynä =) ajattelin kokeilla persikkaa ja vadelmaa seuraavana..nyt kysynkin, että onko hedelmäsoseissa jokin joka esim. kovettaa mahaa tai löystyttää? Luumu meneekin meillä ns. maha "lääkkenä" jotta kakka tulee ( vauvasta saakka ollut ongelmia kakka asian tiimoilta ).

Onko mustikka mahaa pehmittävä?
 
Olen kuullu, että mustikka pehmittäis myös vatsaa. Ja samoin oon kuullu myös ruusunmarjasta. Itsellä ei kokemusta, meillä nimittäin käytetään myös luumua tarvittaessa.

Meillä alotettiin tänään juuri parsakaali. Aiemmin ollaan syöty perunaa, porkkanaa ja kukkakaalia. Ja myös luumua ja päärynää. Seuraavaks aattelin antaa banaania. Ja maissiakin voistais maistella. Ja tuossa viikon kuluttua alotellaan puurot!
 
kesäkurpitsa on mieto kasvis. ja meidän tyttö tykkää :heart:

hedelmä-marjalinjalta allergiahoitaja suositteli mahdollisimman paljon kotimaista, eli vadelmaa, mustikkaa, enempää en muistakaan. persikka, mango ja banaani on kuulemma suosittuja soseita, mut eivät välttämättä niin hyviä (allergioiden puolesta siis). omenalla voi olla mahaa kovettava vaikutus.

kaalit ylipäänsä voi olla mahalle kiusa. kukkakaalissa on miedompi maku, ainakin meiän neitin mielestä. parsakaali oli niin yök :LOL:

hauskoja makukokeiluja :wave:
 
Meidän pojalla aikanaan mustikka pienenä annoksena (1/2 purkkia ) sai mahan kinkkanalle, mutta kun poika alkoi syödä koko purkillisen ns. jälkkärinä mustikkaa, olikin tulos jotain aivan muuta...vaippa oli joka kerta täynnä sinertävää mustikan siemenien kyllästämää tavaraa :LOL:

Ja poika rakastaa yhä edelleen parsakaalia purkista ja ikää on 1v10kk...tosin, en itse tohdi tuota kovinkaan usein ostaa, sillä se aiheuttaa maankaamean hajuisia ilmavaivoja, joskaan, ei poikaa haittaa, toteaa vain haisun tullessa, että oho..hyhhyh :LOL:
 
Meillä on ruokalistalla peruna, porkkana, kukkakaali, parsakaali, kesäkurpitsa...
Ja jälkkärinä saa luumua yleensä. Välillä annan banaania. Kokeiltu on myös purkista päärynä-mangososetta mutta siitä meni masu kyllä ihan kovaksi ja kipeekin tais olla!

Tähän mennessä vihanneksista ainoo mikä ei oikein oo sopinu, on porkkana isompina annoksina, taitaa närästää? Laitan kuitenkin välillä "mausteeksi" pikkuisen porkkanasosetta pakkasesta.

Ja kaiken teen siis ite.. Paitsi luumusoseet oon ostanu, Semperin...

Sit pitäs kokeilla bataatti ja maissi. Onkos tosta maissista minkälaisia kokemuksia?
 
Kitos vastauksista kaikille =)
Ostin kuningatar sosetta ( jossa siis vadelmaa ja mustikkaa ) ja kokeilen siinä muodossa mustikkaa..
Roona meillä bataatti ja maissi on sopinut oikein hyvin( tosin maissista ei oikein tykkää ja käytänkin sitä vain pieninä määrinä mausteena soseissa )..bataatilla aloitettiinkin koko sose kokeilut ekan kerran =) koska tyttö ollut herkkä mahainen jo ihan vauvasta saakka. suosittelen teilekkin bataattia, koska se on makea ja paljon vatsa ystävällisempi kuin peruna.

Meillä tuo peruna kovettaa mahaa, joten luumusosetta saa olla syöttämässä joka päivä 3tl =) Tosin peruna maistuu oikein mainiosti..
 

Yhteistyössä