Kielletyt ruuat :s

Nyt iski paniikki söin tuossa hesen katkarapusalaatin, ja syötyäni tajusin että eikös katkaravut oo kiellettyjä ? :eek: raskaana siis.. Onhan ne keitetty tietenkin joskus mutta ... Jos nyt aiheutin tällä jotain niin en kestä :( kuin voin olla näin tyhmä
 
Mites noi porkkanat?
Mähän popsin niitä ku pupu konsanaan ja jostain luin, että ei saisikaan syödä. Tosin mulla on ainakin neuvolasta saatu lista TOSI tarkka ja siinä ei ole puhetta porkkanoista mitään.
 
Porkkanat? Mitä muka tavallisessa juureksessa voisi olla? Kyllä näiden kanssa saa ihan tervettä järkeä käyttää.
Vihanneksiin ja hedelmiin liitetään vain riski listeriasta, eli kaikki pitäisi huolellisesti pestä ennen syömistä.
Itse en ole jättänyt väliin juuri muuta kuin raakamaidon, ulkomaiset pakastemarjat jne, pastöroimattomat tuotteet ja raa'an kalan (ja sushien syönnin muutenkin, snif).
 
Porkkanoista ja varsinkin raasteesta voi saada yersiniabakteerin aiheuttaman ruokamyrkytyksen jos porkkanoita ei oo pesty ja raastetta säilytetty oikein. Porkkanoita vetelen kotona kaikissa muodoissa. En usko että porkkanoita pystyis syömään niin paljon että niiden A-vitamiinista olis haittaa. Näin raskaana välttelen kyllä raasteita ravintoloissa/ruokaloissa. Tietääkseni ko. bakteeri ei aiheuta keskenmenoja tai haittaa sikiölle mutta en halua kokea ruokamyrkystä raskaana. Huonosti pestyistä ja multaisista porkkanoista voi saada myös listerian, mutta ilmeisesti harvinaisempaa kuin yersinia.
 

Yhteistyössä