Kertokaas, mihin käytän vihreät paprikat?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Jätkä
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti

Jätkä

Tunnettu jäsen
25.10.2004
37 008
46
48
Ostin perjantaina monta pussia paprikoita, niitä joissa on kolmea väriä ja aina unohdan, että eihän meillä kukaan niitä vihreitä syö. Älkää kysykökään miksi, en tiedä. :D
Mutta mihin siis tällään neljä vihreää paprikaa?
 
Pienet lohipizzat
11.01.2005 16:00
(noin 20 kpl)

Pohjataikina:
2 1/2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
6 dl vehnäjauhoja

Täyte:
250 g kylmäsavulohta
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
limettimehua
mustapippuria
2 dl vastaraastettua
parmesaania

1. Liuota vesi kädenlämpöiseen
veteen. Lisää suola, sokeri,
öljy ja tomaattipyree.
Alusta taikinaan jauhot vähän
kerrallaan. Vaivaa taikina
kimmoisaksi ja kohota sitä liinan
alla tunnin ajan.

2. Kumoa kohonnut taikina
jauhotetulle leivonta-alustalle.
Jaa taikina 20 palaan ja
pyörittele palloiksi. Taputtele
pallot litteiksi jauhotetuin käsin.

3. Levitä taikinapohjille lohiviipaleita
ja paprikasuikaleita.
Pirskottele päälle limettimehua
ja ripaus mustapippuria.
Viimeistele juustoraasteella.
Kohota vielä noin 15 minuuttia.

4. Paista pizzoja 225-asteisessa
uunissa noin 15 minuutta.
 
Laita uuninkestävään vuokaan. Paahda paprikoita (vihreitä sekä myös punaisia jos haluat) uunissa 200:ssa asteessa noin puoli tuntia. (kunnes pinta alkaa mennä ruttuun). Peitä vuoka foliolla ja anna paprikoiden jäähtyä. Kun ovat jäähtyneet niin irrota paprikoista kuori ja siemenet ja suikaloi ne ohuiksi, pitkiksi suikaleiksi. OTA KAIKKI PAPRIKOISTA IRTOAVA NESTE TALTEEN. Paprikasuikaleet säilyvät omassa nesteessään jääkaapissa pari päivää. Käytä niitä salaatteihin...

esim. Matalaan salaattiastiaan/syvälle lautaselle: Tomaattia lohkoina, mietoa sipulia ohuina suikaleina ja noita paahdettuja paprikasuikaleita, reilu ripaus suolaa, loraus oliiviöljyä sekä halutessasi valkoviinietikkaa tilkka.
 
keitä riisi,mutta ei loppun asti ja jauhelihaa,laita mausteet ja ne ainekset sekaisin ja paprikaan sisälle,laita vähän vettä puoliks ja paprikat sinne ja noin 2ll pitää niitä tehdä pikkuhilja ja sitten laita suolaa,tomattimurska ja kermavillia,eli paprikat jauhelihan kanssa kastikessa,se on venäläinen respti
 

Yhteistyössä