Kertokaapas äälivölle, elikä siis mulle (leivonta-asiaa)

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

"vieras"

Vieras
Kun piirakkareseptissä käsketään laittamaan 100g sulatettua voita tai margariinia, niin paljonko se on sitä sulattamatonta jutskaa?
Yritän nyt selittää paremmin: Mulla ei ole minkäänlaista vaakaa, mutta järjellä ajatellen jos voipaketissa on 500g ja silpaisen siitä viidesosan, niin siinähän on sulattamattomana se 100g. Jos sulatan sen, niin onko siinä edelleen saman verran vai vähemmän?
 
[QUOTE="Vieras";27409374]No massa on pysyvä suure, se ei siis muutu kun aineen olomuoto muuttuu, toisinkuin tilavuus. Otat siis voipaketissa olevien viivojwn mukaan 100g ja sillä hyvä.[/QUOTE]

Kiitos. No niin, nyt järjellä ajatellenkin, näinhän se menee kuin selitit.
100g on yhä se sama 100g, oli se sitten jähmeää voita tai sulatuksen jälkeen sitä sulatettua voita. Niin siinähän muuttuu vaan se tilavuus, mikä pienenee. Voi vittu mua tyhmää :(
Noh, fysiikka ei olekaan ikinä ollut vahvin aineeni.
 

Yhteistyössä