kertokaapa millainen rytmi on teillä vauva 2kk

  • Viestiketjun aloittaja hegy86
  • Ensimmäinen viesti
me herätään yleensä kasin aikoihin viimeistään, riippuu vähän ollaanko miten väsyneitä. Aamupesut hoidellaan ensin. Muutama tunti menee kun syödään ja leikitään ja mä vähän siivoilen... aamupäivän aikana käydään vaunulenkillä tai jos on kaupungilla asioita, niin sitten mennään linja-autolla sinne. Parin tunnin välein vauva syö, ja välillä ottaa kymmenen minuutin torkut. Isi tulee neljän aikoihin kotiin, sillon vauva vähän leikkii isin kanssa, kun on ollut vähän ikävä...viiden-kuuden maissa käydään taas vaunulenkillä. Sitten leikitään ja kasin jälkeen vauva menee kylpyyn ja vaihdetaan yöpukuun, sitten yritetään laittaa hänet nukkumaan. Vähän vaihtelevalla menestyksellä, joskus nukahtaa heti ja joskus puolen yön aikaan :ashamed: Syömään herää kahden ja kuuden aikoihin yleensä.
 
täällä herätään 8 jälkeen. syödään ja ihmetellään. sitten 10 aikaan alkaa itkeä unta, joten lähdetään vaunulenkille. toisinaan nukutus onnistuu, toisinaan taas ei ;)
päikkärit kestävät n.2h ja sit taas syödään ja touhutaan jotain. sitten iltapäivä onkin risaisempi. isi tulee puoli 4 kotiin. jos lähetään autolla jonnekin niin toiset päikkärit onnistuvat. muuten on oikeastaan koko iltapäivän hereillä ja kiukkuinen, kun uni ei tule päivällä omassa sängyssä. välillä kyllä koitetaan köllötellä, mutta huonolla menestyksellä :headwall:
yöunille mennään täällä siinä klo.21 tienoilla. nykyisin nukahtaa aika hyvin illalla. herää syömään n.3 aikaan yöllä ja sit 5 ja 7.
mitenkähän sais tuota aamuyön syönti väliä hiukan pidemmäksi? aika saattaa vaan auttaa. onneksi yöt nukkuu kuin enkeli ja sit päivällä ja illalla on itkuinen :'(
siis ikää tuli tänään 11vko mittariin.. anteeksi, kun kaikki tulee pienellä. tyttö sylissä, joka |O
 
No täällä on suurinpiirtein seuraavanlainen rytmi:

Klo 06 - 08 välillä herätään ja sen jälkeen noin 1 - 1,5 tuntia on hereillä kunnes 08 - 10 välillä tasan 45 minuutin unet, ja taas valvotaan 1 - 1,5 tuntia ja klo 11 - 12 välillä aloittaa taas 45 minuutin unet yleensä ja taas herättyään 1,5 valvomista ja sitten 12.30 - 14.00 välillä aloittaa pitkät unet, jotka kestää 2 tuntia ja sitten loppuilta onkin sekalaista, yleensä yhdet tunnin unet vetäsee vielä ja sitten iltakätinää ja tankkausta ja uni tulee klo 21 mennessä ja yleensä eka syöttö vasta 03 ja sitten 05-06 välillä 2. syöttö. Noi aamuyöt tosiaan voi syödä ja heräillä enemmänkin. Mitenkähän ne sais vielä rauhoitettua. Ja noi aamu-unet, jotka tulee heräämisestä tunnin päästä, olis kiva saada liitettyä yöuniin. Kai se rytmi siitä iän myötä löytyy, ei olla pakotettu mihinkään. Ruokailussa ei mitään rytmiä, annan tissiä, kun on nälkäinen eli aika usein :) Tyttö on jo 6 kiloinen ja 62 senttinen.

t. nuppis
 
Meillä herätään 11-13 välillä =) ja syödään heti tissiä. Sen jälkeen tehdään aamutoimet ja vähän jutustellaan. Sitten onkin taas kiljuva nälkä ->syödään. Siinä poika sitten nukahtaakin jo päivä unille. Nukkuu noin 1-2. Kun herää vaipat vaihdetaan ja syödään. Sitten onkin 2 tuntia hereillä ja sit taas tissiä ja päikkäreille. Ja nämä päikkärit saattavatkin kestää jopa 4 tuntia. Välillä sattaa imasta tissiä.(ei aukase silmiä). Sit onki jo iltajuttujen aika kylpemistä, iskän kanssa höpöttelyä ja iltatankkaamista. Saattaa torkahella illallakin sen puol tuntia sitterissä. Alkaa yöunille noin 22-00. Ja herää syömään n. 5maissa ja sit puol 9. Ja ylös noustaan taas 11-13 välillä. :LOL: Näin meillä.. ja on muuten pulska poika. Ikä oli punninnu kotona i oli saanu 7kiloo. Ens viikolla 2kk neuvola ni saa nähä mitä vaaka näyttää :eek:
 
meillä eilen tuli 2 kk täyteen. 19.00 mennään kylpyyn ja ollaan sielä puolisen tuntia. sitten syödään. ja oleillaan. ja syödään. sitten poika mennään laskemaan sänkyyn ja nukuttamaan 21.00. yllä herää kaksi kertaa syömään. yleensä 02.00 ja 05.00 aikoihin. aamulla herää 08.00. valvoo siinä 1,5h ja laitan vaunuihin parvekkeelle aamu-unille. loppupäivä on sekavaa. mutta nukkuu kahdet tai kolmet unet. yhteensä noin 6 tuntia päivän aikana. ja yöllä 11 tuntia. tää rytmi riittää minulle hyvin. poika kuitenkin niin pieni vielä. kunhan voi hyvin. pojan mitat 5,5 kg ja 59 cm.
 
pollerolle
Aamulla herätään 8-9.Sitten ekat puolen tunnin/tunnin päikkärit(sitterissä tai leikkimatolla)10 maissa.Toiset 3-5 tunnin unet ulkona 12.30-13 aikaan.Sitten vielä illalla kuuden maissa puolen tunnin/tunnin pienet tirsat.Yöunille klo.21.Yöllä syö 1.30 ja 4.30.Sitten aamulla saattaa syödä vielä 6-7 aikaan.Päivisin syö noin kolmen tunnin välein.Täysimetän ja vauva on nyt kaksi ja puoli kuukautta vanha.
 
rytmi... mikä se on??? tuossahan tuo koko ajan jotan höpöttää eikä millään suostu nukkumaan. aamulla sitten meneekin helposti puolille päivin nukkuessa, siinä 7-9 välillä vaipanvaihto ja tissiä, yöllä jossain välissä myös tissiä mut en oo katsonu kelloa. päivät menee välillä melkein kokonaan nukkuessa, välillä melkein valvoessa parilla puolen tunnin - tunnin tirsoilla. vaihtelevaa on! ois kiva saada jostain rytmistä kiinni.
 
2,5kk poika:herätään joskus kahentoista kieppeillä :ashamed: sit n.1,5-2h:n päästä alkaa päikkäreille(paitsi nyt parina pvä:nä ei oo päikkärit maistunu ku puhkes eka hammas jo!) sit herää neljän viiden maissa,sit touhuillaan mitä nyt ikinä keksitään ja syöpötellään taas tietenki ja sit n.kympin aikaan menee nukkuun ja herää aamukuudelta syömään jonka jälkeen nukutaan siis sinne kahteentoista :whistle:
 
heippa

Tilasin itse just kirjan Opi kuuntelemaan vauvaasi ( Kirj. Tracey Hogg ), jota eräs äiti suositteli, kun hänen omalla pojallaan oli ollut herkkäunisuuta päivisin. Omalla 7 viikkosellani on yö-ja aamurytmit kohillaan, alkaa siis olemaan sellaista että tietää miten homma toimii, mutta siitä eteenpäin päivä-ja iltapäivä, alkuilta ovat aina yhtä arpomista, kun unet ovat puolentunnin luokkaa ja väsyttää jne.ei ole siis löytynyt vielä mitään rytmiä. Tuosta kirjasta on kuulemma apua paljon. Ainakin Hesan kirjastoista löytyy, kun just itse varasin yhden.

tsemppiä!
 
Luin tuon Hoggin kirjan juuri ja ihan hyvältä vaikutti... noin teoriassa ainakin. Eri asia sitten miten ne unet saa jatkumaan puolta tuntia pidempinä, kun ei vaan nuku. Kirjan innostamana olen nyt kirjaillut päivärytmiä eilisestä asti suunnilleen (syömisiä ja nukkumisia) ja pyrkinyt saamaan selkeät 2,5h-3h ruokailuvälit, mutta jatkuva väsykitinä vaivaa ja päivät menee aika pitkälti "nukutushommissa" kun uni loppuu aina kesken ja pitää laittaa tuttia tai sylitellä vähän ennen kun taas jatkaa unia. Kunnollisia päiväunia odotellessa!!!
 
Nukkuu yöunet noin klo 21.30-8 ja syö yöllä 2-5 kertaa. Sitten aamupesut, vaipan ja vaatteiden vaihto. Aamupäivällä nukkuu 2-4 tunnin unet noin klo 9.30-13. Jos unet jää lyhyemmiksi nukkuu toiset 2-3 tunnin unet iltapäivällä. Muuten iltapäivällä nukkuu kahdet noin 45 minuutin unet. Päivällä syö unien välissä vaan aina yhden rinnallisen. Vaippaa vaihdellaan aina unien välissä tietty myös ja seurustellaan kovasti. Päiväunet nukkuu pääasiassa vaunuissa. Illalla nukkuu vielä noin klo 18-19 ja sen jälkeen tankkailee ahkerasti rinnalla yöunia varten. Noin klo 20 vaihdetaan vaippa yötä varten ja laitetaan yöpuku. Alkuyön nukkuu pinnasängyssä, mutta loppuyöstä syöttöjen tihentyessä jätän hänet yleensä viereeni nukkumaan.

Ensimmäisen lapsen kanssa ei näin selkeeä rytmiä tämän ikäisenä vielä ollut. Vauvan rytmi tuntuukin muotoutuneen isoveljen (nyt 2 v 3 kk) kuvioiden mukaan. Eli nukkuu yöunet samaan aikaan, käy ekoille päikkäreille kun lähtään isoveljen kanssa ulos jne.
 
Meillä tuntuu olevan jatkuva tiheä imutus päällä, paitsi öisin helpottaa niin, että yleensä se 3 tuntia jää vähintään kerran syöttöjen väliin. Samoin päivällä ottaa yleensä yhdet pitkät päiväunet, toisista ei sitten ole mitään takeita, pientä torkkumista saattaa olla ellei lähdetä iltapuolella vielä vaunuilemaan. Mutta voi sitä syömisen määrää! Mihin mahaan se kiskoo!!?? Onhan se toki kasvanutkin tietysti. Yöunille rupeaa vaihtelevasti, joskus on nukahtanut jo yhdeksältä, toisinaan venynyt puolenyön kieppeille jopa. Pimeässä kiiluvat virkeän vauvan silmät on saattaa olla aika pelottavat kun itsellä jo kova väsy...
 
Meillä poika on nyt 2½kk ja on ollut jo pitemmän aikaan rytmi suht tarkka.

Illalla nukahtaa klo 20-22 välillä ja herää klo 7-9 eli nukkuu sen 8-11h yössä.
Ensimmäisen heräämisen jälkeen vaihdetaan vaippa ja syödään ja sitten vetästään 2-3h tirsat perään. Sitten aamupesu ja syödään lisää. Tässä välissä seurustellaan ja leikitään ja taas nukutaan pienet unoset. Sitten syödään ja ulkoillaan. Ja taas nukutaan vähän pitemmät tirsat, nukkuu yleensä vaunuihin (max. 3h). Ja sitten syödään ja seurustellaan, kunnes on iltapesujen sekä iltavellin aika jälleen... Näillä mennään yleensä.
 

Yhteistyössä