Kerrostaloasukkaat - kuinka hyvin naapureiden äänet kuuluu?

  • Viestiketjun aloittaja häiritsevyys
  • Ensimmäinen viesti
häiritsevyys
1. Kuinka hyvin kuuluu, häiritseekö?

2. Onko taloissa eroja, onko toiset rakennettu paremmin äänierityksellisemmiksi?


Meidän alakertaan muutti perhe ja kuulemme jopa heidän puheen. He tietysti kuulevat myös meidän. Hieman ärsyttävää kun tietää naapureista vähän enemmän kun haluaisi ja tietää että he tietävät meistä. Talo on rakennettu 90-luvun lopulla ja ilmeisesti erittäin huono äänieristys.
 
koskaan ei kuulu mitään... vaikka tytöllämme oli koliikki, kaikki naapurit kyselivät, että eikö se teidän vauva itke koskaan kun eivät ikinä kuulleet inahdustakaan :D hyvä niin. ainoa mitä meille kuuluu on poraamiset ja tollaset äänekkäämmät jutut.
 
Meillä on talo rakennettu -75 ja aika hyvin kyllä kuuluu... puheesta ei saa selvää mutta se kuuluu, jos ei oo töllöö tai radioo päällä. Keittiössä ehkä selvimmin, koska siellä on se "ilmastointiluukkusysteemi". Se on ehkä hirveintä kun kuuluu kun naapuri käy pissalla.

Asuttiin aiemmin vuonna 1997 rakennetussa asunnossa ja siinä ei kuulunu mitään, joskus jos yläkerrassa tömisteltiin, ni se.
 
juuuu
Kyllä entisessä aika hyvin kuului. Kuuli yollä, kun naapuri veti vessan ja päivällä, kun mummo pisti Kauniit ja Rohkeat näkyviin. Nyt omakotitalo ja yöt saa nukkua ilman naapurin vessaa.70-luvun kerrostalo oli kyseessä.
 
tää
Tässä 2004 rakennetussa talossa kuuluu valitettavasti erittäin hyvin naapurien äänet. Toiselta puolelta kuuluu lapsen kiukuttelut ja keittiön kaappien kiinnilaitot ja naapurin ulko-oven kolahdukset kuuluu. Toiselta puolelta kuuluu puhetta ja pianonsoitto ym. Alakerrasta kuuluu jopa piereskelyt. Kun pääsis omakotitaloon.
 
"Mölli"
Ovien kolahdukset ja alakerran mummokerhon kokoontumisen äänet kuuluvat hyvin, vaikka on stereot vol7 tasolla. Onneksi asun yksin, niin ei ihan niiiiiin paljon häiritse vaikka omat äänet kuuluvat. varmaan yhtä hyvin.
 
Tää on 70-luvun talo ja aika kovaa saa huutaa että kuuluu sanaakaan selvästi. Suihkut jne myöskään eivät kuulu kovin hyvin. Edellinen oli valmistunu 2001 ja tiedettiin ylänaapureista ja niiden pettämisistä kaikki. Oli hiukka hyvä kuuluvuus.
 
"mmm"
Olen asunut kolmessa 70-luvun kerrostalossa ja kaikki ovat olleet erittäin hyvin äänieristettyjä. Veden laskemisetkaan eivät ole juurikaan kuuluneet, saati sitten muut äänet. Töminä tietysti normaalia ylemmistä kerroksista silloin tällöin.
 
jonna...
Meidän yläkerran naapurit möykkää kaiken päivää ja yötä. Kaksi kertaa olen soittanut poliisit, mies käynyt kerran sanomassa ja kaksi kertaa isännöitsijä lähettänyt huomautuksen. Se on yksi kaunis päivä, kun mun päässäni kilahtaa ja painelen käymään noiden idioottien ovella kertomassa, että kohta tulee lähtö. Muista naapureista ei koskaan kuulu mitään ja alapuolellamme ei ole asuntoa.
 
Alakerrasta ei kuulu mitään, yläkerrasta lähinnä lasten tömistämistä. Siitäkään en ole varma kuuluuko suoraan yläkerrasta vai runkoääninä kauempaa. Liesituulettimen kautta kuuluu puhetta, muuten ei. Yöllä kuuluu jos joku harrastaa seksiä tai käy vessassa. :D On selkeästi eroa äänieristeissä, eri lailla kuuluu asiat eri taloissa. Vanhempani asuivat joskus kerrostalossa, missä naapureita ei tiennyt olevankaan.
 
Uudehko opiskelijatalo aikoinaan (vajaat 15vuotta sitten) oli huonosti äänieristetty. Tai sitten teekkarit vain elelivät äänekkäästi. Muutto 1969 muistaakseni rakennettuun taloon toi hiljaisuuden. En koskaan kuullut ääniä kuin portaikossa, silloinkin joskus harvoin laulua. Asuntojen ovet olivat heikoin lenkki, jos sisäovi oli auki.
 
kerrostalon asukki
Ainahan kerrostalossa jotain ääniä kuuluu, mutta riippuu ihan talosta ja naapureista, miten häiritseviä ne äänet on. Ja onhan se itsestäkin kiinni, miten helposti naapureiden äänistä kimpaantuu, mua ei niinkään päiväsaikaan äänet häiritse, mutta öinen möykkääminen on ihan hirveää. Olen enimmäkseen asunut 1950-60-luvuilla rakennetuissa taloissa, niissä kyllä äänet kuuluu, vaikkei naapurit mitään mölyapinoita olisikaan. Äänet ei välttämättä päiväsaikaan kuulu häiritsevästi, mutta varsinkin yöaikaan vessassakäynnit ja normaali puheääni kuuluu kyllä, saati sitten jos laitetaan stereot huutamaan.

Nyt asun talossa joka on rakennettu muistaakseni -70 ja talo on täysin peruskorjattu pari vuotta sitten. Täällä ei kuulu naapureista yhtään mitään ääniä. Jos vessaan sattuu yhtä aikaa, saattaa hyvin hiljaa kuulua naapurin vessanpöntön vetäisy tai pesukoneen linkous, ei muuta. Ja taitaa naapurit olla aika rauhallista sorttia muutenkin.
 
kuuluu, aivan helvetin hyvin ja lujaa valitettavasti... parhaillaan kunnon sotatila täs meidän rapussa, kun nuoriso riehuu ja dokaa 24/7 ja yhdes kerrokses läheskuuro setä luukuttaa iskelmiä, viimeks puol neljältä yöllä nupit kaakkoon... vanha ja täyssaneerattu talo, mut pystysuunnassa äänet kuuluu ihan älyttömän helposti, prkl... ;)
 
"Vieras"
Asutaan keskikerroksessa, alhaalla vanhempi nainen yksin ja ylhäällä nuori pariskunta. Kyllä, kaikki kuuluu jos vähänkään kovemmin puhuu. Keittiössä varsinkin, kaikki kuuluu ihan sanasta sanaan.
Talo rakennettu 70-luvulla.
 
Rollolainen
hyvin kuuluuu äänet. meille kuuluukäuytävästä äänet, jopa normi puhe., je meiltä kuuuu äänet niin naapuriin kui käytäväänki,. Tosella ihanaa asua tällaisessa talossa, ku aina pitää miettiä mitä voit puhua ja missä kohtaa ettei muuut kuule
 
"vieras"
Tää on joskus 60-luvun lopulla rakennettu ja normaali puhe ei kyllä asunnoista kuulu, rapusta kylläkin. Sitten kun naapurin neito aloittaa lähes päivittäisen itkupotkuraivarinsa puhelimessa poikaystävänsä kanssa niin se kyllä kuuluu ja jonkun äärettömän himokkaan pariskunnan "hauskanpito" kuului myöskin, onneks se sentään loppu...
 

Yhteistyössä