Kerman värjääminen vaaleanvihreäksi?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja "noppa"
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja TriplaIsä;28778964:
Sitä värilitkua laitetaan vain muutama tippa enkä ainakaan itse ole koskaan kermavaahtoa saanut sillä veteläksi.

Samoin. Ei sitä väriä tosiaan paljon tarvi laitella että kerma mitenkään kärsis, varsinkin jos käyttää Floran vispikermaa.
 
[QUOTE="noppa";28779033]Tuossa linkissä oli heti "otsikossa" kauniin vaaleanvihreä kakku :) Jotain tuon tyyppistä väriä tavoittelen, en mitään ruohonvihreää.[/QUOTE]

Tarkoitan siis sitä kakkua, jonka päällä on valkoinen ruusu. Piti tarkentaa kun siellä näyttää olevan vähän kirkkaammankin vihreä lastenkakku.
 
[QUOTE="kotikokki";28778996]Muutama tippa elintarvikeväriä (esim. dr Öetker) ei vaan kyllä värjää kermaa käytännössä ollenkaan.[/QUOTE]

Sulla on sitten viallinen kermo :D Kyllä meillä riittää se pari tippaa juurikin tuota dr Öetkeriä värjäämään kerman :)
 
[QUOTE="vieras";28778898]Miksi vihreää kermavaahtoa? :O

Ei ehkä näytä kovin houkutelevalta.[/QUOTE]

Päinvastoin, lapsista tuollaiset värikkäät jutut näyttää just houkuttelevalta. Muistan itsekin lapsuudesta miten myrkynvihreä päärynämehukin oli niin hyvää siksi, koska se oli niin siistin väristä. Ja vaaleansiniset vaahtokarkit oli kans niin siistejä ja ja....
 
[QUOTE="noppa";28779007]:) Saako kysyä mistä ko. värin ostit ja muistatko merkkiä?[/QUOTE]

Oisko ollu just tuo Dr. Oetker ja ostopaikkana muistaakseni paikallinen K-Supermarket.
 
[QUOTE="noppa";28779033]Tuossa linkissä oli heti "otsikossa" kauniin vaaleanvihreä kakku :) Jotain tuon tyyppistä väriä tavoittelen, en mitään ruohonvihreää.[/QUOTE]

Jos tosiaan noin vaaleanvihreän värin niin muista sitten olla varovainen :)
 
[QUOTE="nam";28779148]Jos tosiaan noin vaaleanvihreän värin niin muista sitten olla varovainen :)[/QUOTE]

Jees. Onneksi se ei nyt ole niin tarkkaa, etteikö vähän tummempikin sävy kelpaisi. Mutta tosiaan mielellään vaaleanvihreä eikä ruohonvihreä. (Ja ainakaan minun mielestäni tuollaisessa hailakan vaaleanvihreässä värissä ei ole mitään luotaantyöntävää)
 
[QUOTE="noppa";28779180]Jees. Onneksi se ei nyt ole niin tarkkaa, etteikö vähän tummempikin sävy kelpaisi. Mutta tosiaan mielellään vaaleanvihreä eikä ruohonvihreä. (Ja ainakaan minun mielestäni tuollaisessa hailakan vaaleanvihreässä värissä ei ole mitään luotaantyöntävää)[/QUOTE]

Vihreä on tosi hyvä väri! Mullakin tuli idea että olisin tehnyt tytölle Helinä-keiju aiheisen kakun, olisin laittanut osaan kermaa vihreää, sitten ehkä vaaleanpunaista mutta koko homma jäi sitten tekemättä. Vihreää väriä ollaan kyllä käytetty muihin kakkuihin, ei tule ruohonvihreää ollenkaan.
 
[QUOTE="nam";28779205]Vihreä on tosi hyvä väri! Mullakin tuli idea että olisin tehnyt tytölle Helinä-keiju aiheisen kakun, olisin laittanut osaan kermaa vihreää, sitten ehkä vaaleanpunaista mutta koko homma jäi sitten tekemättä. Vihreää väriä ollaan kyllä käytetty muihin kakkuihin, ei tule ruohonvihreää ollenkaan.[/QUOTE]

Hyvä juttu! Ei sillä, etteikö tähän minun keksimääni teemaan sopisi ruohonvihreä mutta pidän itse enemmän pastellisävyistä joten pyrin vaaleanvihreään -ja sitä vasten koristeet erottuvat mukavasti
 
Minä olen myös värjänneet kermaa useita kertoja juurikin de tökeröä väreillä ja tosiaan ennemmin saa olla varovainen että laittaa liikaa, kuin etteikö värjäytyisi. Väri vielä syvenee kermassa ajan myötä ja esim. aamulla vaaleanvihreällä kermalla pursotettu autoratakakku oli iltapäivällä tarjoiltaessa melkoisen ärtsyn vihreä.
 
[QUOTE="Vieras";28779327]Minä olen myös värjänneet kermaa useita kertoja juurikin de tökeröä väreillä ja tosiaan ennemmin saa olla varovainen että laittaa liikaa, kuin etteikö värjäytyisi. Väri vielä syvenee kermassa ajan myötä ja esim. aamulla vaaleanvihreällä kermalla pursotettu autoratakakku oli iltapäivällä tarjoiltaessa melkoisen ärtsyn vihreä.[/QUOTE]

Tämä on hyvä tietää.

Missä vaiheessa väri lisätään kermaan? Vatkaamattomaan vai lähes valmiiseen vaahtoon vai siinä välissä? Ja vaikuttaako asiaan se, minkälaista väriä käyttää?
 
Jauhevärejä saa apteekista, nestemäistä ruokakakaupoista. Kumpaakin käyttäessä pitää olla todella varovainen, ja aloittaa ihan pikkuriikkisellä värimäärällä. Nestettä voi ottaa tipan vaikka lautaselle (pullossa ei ole tippanokkaa, vaan sitä lorahtaa, siksi ei pidä edes yrittää kaataa ainetta suoraan kerman sekaan) ja sitten voi kastaa vaikka pikkulusikan vartta väriin ja sillä annostella. Jauhevärejä olen joskus annostellut ihan hammastikulla, kun kermamääräkään ei ollut suuren suuri ja halusin vaalean sävyn.
 
Semmoinen vinkki vielä, että juustokakkua tehdessä huomasin, että valkosuklaan kanssa väristä tulee jostain syystä tummempaa. Kun sekoitin nesteen tuorejuustoon, väri oli ihan hailakka, mutta kun sekoitin joukkoon vielä valkosuklaasulan, sävy muuttui hiukan ja väri tummui. Sävy säilyi yhä, kun sekoitin joukkoon kermavaahdon, toki seos vaaleni tuolloin taas hiukkasen.

Jauhemainen väri voi "irrota" kermasta vielä pursotuksen jälkeen. Vaahtoon voi tulla selkeitä, pieniä väripisteitä, kun värihiukkaset jostain syystä kertyvät yhteen. Samalla tietty ympäröivä vaahto vaalenee, kun siitä lähtee väriainetta pois.

Jos ei halua ihan tummaa värjäystulosta, nestettä kuluu niin vähän, että se ei vetelöitä kermaa, kunhan se on alun perin kunnolla vatkattu. Pastaväri on myös voimakas väriltään, ei erotu kermasta myöhemmin eikä vetelöitä vaahtoa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tír na nÓg;28779443:
SK Designer Pastel Dust Food Colour Antique White - Squires Kitchen - create bake decorate

Soft greenillä saa pastellisen heleän vihreän kerman. Skn värit on laadukkaita ja kestää ihan kuohukermaa käsitellä ilman että menee pipariksi.

Kysynpä vielä, että mahtaako vastaavaa lopputulosta saada markettien vihreällä värillä vai tuleeko väistämättä räiekämpi/kirkkaampi väri? Todellakin joka tapauksessa aion tehdä värjäämisen hyvin varovasti.
 
Nestemäiset kaupan värit on kovin vahvoja, niiden sävy itsessään on jo eri kuin noilla pastellisävyillä. vaaleaa niilläkin varmasti saa, mutta sävy on erilainen. Noissa vaaleissa väreissä saa melkein ronskisti lisätä väriä jos haluaa voimakkaan pastellin sävyn, mutta pysyy silti sellaisena hempeänä. Joitain kuvia ois koneella kun on tehty cupcakeja, täytekakkua ym. Ja pursotukset värjätty noilla..
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tír na nÓg;28782872:
Nestemäiset kaupan värit on kovin vahvoja, niiden sävy itsessään on jo eri kuin noilla pastellisävyillä. vaaleaa niilläkin varmasti saa, mutta sävy on erilainen. Noissa vaaleissa väreissä saa melkein ronskisti lisätä väriä jos haluaa voimakkaan pastellin sävyn, mutta pysyy silti sellaisena hempeänä. Joitain kuvia ois koneella kun on tehty cupcakeja, täytekakkua ym. Ja pursotukset värjätty noilla..

Ok. Tyhmä kysymys ehkä, mutta kuinka vaikeaa/helppoa on tilata englantilaisesta verkkokaupasta jossa hinnat on puntina? Kun luottokortilla maksaa, niin tarvitseeko siitä välittää?
 
Misäpäin asut. Onko teillä siellä Iloinen keittiö-kauppaa. Jos niin käy ostamassa pastaväriä.
Käytä vispikermaa mielummin kuin kuohukermaa. Kuohukerma on niin keltaista,että vääristää halutun värin ja kuohu ei muutenkaan ole pursottessa kestävä kerma.

Floravispi on tosi valkoinen,mutta siitä ei saa kovaa vaahtoa niin kuin vispikermasta.

Voisin väittää,että ensikertalainen massalla kuorruttaessa ei saa kakkuun sileää pintaa :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ihmeellisiä vastauksia;28787236:
Misäpäin asut. Onko teillä siellä Iloinen keittiö-kauppaa. Jos niin käy ostamassa pastaväriä.
Käytä vispikermaa mielummin kuin kuohukermaa. Kuohukerma on niin keltaista,että vääristää halutun värin ja kuohu ei muutenkaan ole pursottessa kestävä kerma.

Floravispi on tosi valkoinen,mutta siitä ei saa kovaa vaahtoa niin kuin vispikermasta.

Voisin väittää,että ensikertalainen massalla kuorruttaessa ei saa kakkuun sileää pintaa :)

Ei ole Iloista keittiötä. Pastavärejä löytyy ihan Prismasta (tutkin niitä tänään) mutta sitä en tiedä, ovatko ne yhtä pastellisia kuin tuon yhden linkin tuotteet -tuskin, koska hyllyistä yleensä löytyy vain ns. perusvärit ja tuollaiset ihana pastellisävyt pitää tilata nettikaupoista (?).
 

Yhteistyössä