Kenen lapsi ei vielä puhu?

Minkä ikäinen taaperosi ei vielä paljon puhele? Kysytäänpäs näin päin ja katsotaan tuleeko vastauksia ;) . Joskus vaan tuntuu, että kaikkien lapset jo tasan yksivuotiaana osaa sanoa ties mitä!
 
Miusta kans tuntuu, että melko paljon kaikki 1V:t puhuu... :whistle: On niitä tietysti sellaisiakin, mutta tuskinpa sentään jokaisen taapero vielä sen ikäisenä puhua pölpöttää "ummet ja lammet".. =) Meillä poika 1v1kk sanoo selvästi vain auto, isi, äiti, sylliin. Toki on paljon "sanoja" joilla on kyllä merkitys, mutta eivät ne mitään varsinaisia oikeita sanoja ole.. =)
 
Täältä löytyy 1v5kk neitokainen joka ei paljoa sanoja latele,nyt on vasta alkanut matkimaan kovasti sanoja,mutta ei se niitäkään sano ilman että joku muu sanoo ensin.Omaa tarinaa tulee kyllä sitten senkin edestä,koko ajan on äänessä.

Olen huomannut että joillakin lapsilla jotka hirveen nuorena alkavat puhumaan niin he eivät muuten ole kovin puheliaita ja taas sitten ne jotak eivät varsinaisia sanoja vielä osaa niin he puhuvat omaa kieltä semmosta vauhtia että pois alta.Ja tämä ei ollut kenelekkään pahasti sanottu vaan ihan oma havainto lähipiirin lapsissa.

Ja totta on että nykyään monen alle 1 veet puhuvat jo vaikka mitä.
 
Sussoo
Meidän 1v 2kk:n ikäinen neiti ei sano vielä mitään sanoja selvästi. Lamppu on "pu", ja kun tahtoo ruokaa niin sanoo "mam mam" eli nam-nam. Autot ja muut kulkupelit ilmoitellaan pöristelemällä niin että sylki lentää.
Ennen kävelemään oppimista kyllä sanoi "ääti" eli äiti ja "iä" iskä sekä isosiskollekin oli selvästi oma sanansa "aga". Kävelemisen aloittamisen jälkeen nuo sanat ovat unohtuneet.
Tyttö kyllä osaa puhaltaa kynttilät sammuksiin kakun päältä tarvittaessa tai viheltää, mutta niistä ei kai ole oikein hyötyä tuon puheen kanssa...

Esikoisella oli jo 14kk:n iässä ihan hirveesti sanoja. Mutta tyttö alkoi kävellä vasta myöhemmin. Esikoinen oli taaperona myös paljon rauhallisempi kuin tämä nuorempi siskonsa, joka on koko ajan menossa.
 
Meidän 1v 3kk ei myöskään varsinaises puhu vielä. Äi on äiti, nää-nää on nälkä, mutta siihen se suunnilleen jääkin. Välillä tuo yrittää matkia kovastikin, mutta välillä ei taas puhuminen kiinnosta yhtään. Sykleissä etenee meidän pienen puheen harjoittelu.
 
Meidän vajaa 1v1kk tytsikään ei puhu selvästi muuta kun omaa kieltään =) ja sitä kyllä riittää. Selvästi tulee anna ja joskus äiti (tai ainakin minä olen kuulevinani), isi on jotain tonnepäin ja vaippa alkaa v:llä päättyy pa, väli on epäselvää. Mutta nyt on kyllä muuttunut pulina erilaiseksi, kuuluu enemmän selviä tavuja. Eiköhän se siitä!
 
meillä 1,5 viikon päästä 2 vuotias poika ja sanoo kaksi selvää sanaa(kissa,ei)jos haluaa lisää esim. maitoa sanoo "lis". eläimien ääniä yrittää matkia, lammas on "pää",lehmä "muu".mut eiköhän puhe tuosta syksyyn mennessä aukene...
 
Meillä esikoispoika oppi ekat sanat n. 1v, mutta sit oppi kävelemään ja esim "äiti" jäi lähes voden tauolle. 1,5v erilaisia työkoneita osas luetella vaikka kuinka, mut "to" tarkoitti autoa, maitoa, mattoa, kattoa, matoa ja hemulia (Kirjassa se tutki matoa). Nyt pn 2,5v ja puhe on lähes ymmärrettävää = pääasiassa oikeita sanoja. R-kirjain ei edelleenkään suju.
Toinen poika on 1v2kk ja osaa sanoa äiti. Muuten mammam ruuasta ja pryy ajoneuvoista.

Ite olin 2v3kk kun aloin puhua ja suoraan lauseita.
 
Loiske
Meidän poika on nyt 2 v. eikä puhu vielä kuin muutamia sanoja; pupu, vaippa, napa, puu.
Hän aloitti kävelyn jo 7kk ikäisenä eli taisi jäädä kieli jalan alle.
Mutta en hätäile puhumattomuutta, koska hän ymmärtää täysin minun puheeni.
 
no eipä meiänkään puoltoista vuotias vielä puhele. Mtakii joskus sanoja ja ainoat sanat on oho ja äiti/äki. Kaikki muu tulee siansaksalla ja pöristelemällä jos se on ääntä pitävä asia.

Mutta koska poju ymmärtää hyvin puhetta en usko että on mitään hätää.
 
Kaksikielinen
1.2 v sanoo muutamia omia sanoja - mämmä=maito, kak kak= tack tack, paappa = lamppu ja sit sanotaan kaka=kakka, ja sitten on sana pa=???, se sanotaan hyvin napakasti, ja oletetaan äidin ymmästävän, mutta kun ei. Ja joskus mielestäni on sanonut äiti. Meillä kaksi kieltä varmaan osin hidastaa alkua.
 
Meidän neiti, kesäkuussa 2v sanoi ekan sanan (mamma) 8 kk:n ikäisenä. Muuta ei sitten pitkäääääään aikaan tullutkaan.

Vasta about 1,5 v ikäisenä aloitti selkokielisiä sanoja useamman, nyt puhuu jo kunnon lauseita. Tietysti puhe on sellaista lapsen puhetta, toiset sanat joutuu vähän arvailemaan. Mutta laulaa jo erittäin selkeästi piiri pieni pyörii ja Titi-nallesta nalleperhettä.

Isä puhuu aina ruotsia, selvästi neiti ymmärtää, mutta lauseita ruotsiksi tulee harvemmin. Tietyt sanat kuten esim. sammakko, tulee aina ruotsiksi. Mutta tuntuu tuokin kieli lisääntyvän koko ajan.

Muutoin puhuu jatkuvasti, tullut siis isäänsä...
 
behis harmaana
1v mileti 6kk ja ei puhu. Kyllä sieltä kirjaimia tulee OIKEASTI TODELLA PALJON peräjälkeen, mutta sellainen sanan muodostus yritystä en kyllä ole huomannut. Ainoastaan sen että 'keskustelee' kyllä vuoropohjasesti. Ei kai tässä mikään kiire ole, mutta välillä miettii että aikookohan poika lopun ikää jutella noin kun kerran on huomannut että näinkin tulee toimeen. Vaan eiköhään siihenkin 'tulee toimeen' -tilaan turhaudu, että ehkä ne sanatkin sitten sieltä tulee =)
 

Yhteistyössä