Kelan korvaukset neljännestä IVF:stä

Kolmannen IVF:n tuloksia odottelen ja toivon tietysti sormet ja varpaat pystyssä, että vihdoin saisimme vuosia kaipaamamme plussan. Mutta jos joudumme vielä jatkamaan hoitoja, minkälaisia Kela-korvauksia olette saaneet neljännestä hoidosta? Minulta läydettiin vasta-aineita ja nyt eka hoito sen pohjalta - eli kortisnonit tukena. Eli syy hoidon jatkamiselle löytyy. Miten lääkkeet - eli korvaako Kela ne normaaliin tapaan? Mulla lääkekatto jo paukkunut..eli saisinko tarvittaessa neljännen IVF:n lääkkeet hintaan 1,5 ?/kpl (joista korvaus) vai poistuuko Kelan avustus????
 
Hei ! Jos kelaat keskusteluita taaksepäin, niin samasta aiheesta löytyy viestiketju, jonka aloitin 6.5.09. Meille siis korvattiin 3 ekaa ivf-hoitoa, mutta neljännestä kielteinen päätös sillä perusteella että Kela korvaa pääsääntöisesti vain 3 tuloksetonta hoitoa. Meillä tuloksena 2.hoidosta biokemiallinen raskaus (jota Kela ei katso tulokselliseksi) ja neljännestä keskenmenoon päättynyt raskaus (jonka Kela katsoo tulokselliseksi). Nyt tehty viides ivf, josta päätöstä ei ole vielä tullut. Lääkkeet on kuitenkin korvattu kaikista viidestä hoidosta, toivottavasti vaan korvauksia ei peritä takaisin. Kaikki hoidot on tehty yksityisellä.
 
Voisitko kertoa lisää tuosta vasta-aine asiasta? Missä välissä sinulle tehtiin tuo vasta-aine koe"
? Oletko yksityisellä vai julkisella? kuinka kauan meni tuloksiin? Mistä sait lähetteen? Mitä muita kokeita tehtiin samalla? Eli näköjään voit kertoa kaiken minkä tiedät :LOL: Itse halauaisin ennen seuraavaa hoitoa, että nuo katsottais, kun ei mitään tapahdu. Eikö tuo vasta-aine vaikuta kiinnittymiseenkin? Onko sinulta otettu kromosomikoekin? mihin se vaikuttaa?
 
Olisiko kyse kilpirauhasen vasta-aineista? Mulla on yks arvo (TPO) katottu ja se oli niillä viittearvojen ylärajoilla.. melko kauan sain ruikuttaa sitä että toinen oleellinen arvo (T3V) katottais, ja se tarkistetaan viikon päästä normaalin TSH.n kera. Lievää vajaatoimintaa siis on ja lääkeannosta koitetaan nyt saada kohdalleen. Kortisonin käyttöön ei vielä olla suostumassa, kun "vasta" yks epäonnistunu siirto tehty.

(muok) Tässä yksi aiempi ketju kelakorvaus-aiheesta. Siellä on linkki toiseenkin.

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1243980
 
Minulle tehtiin kahden epäonnistuneen IVF:n jälkeen (sitä enneen kaksi inssiä ) tietääkseni kaikki mahdolliset tutkimukset, mitä voi: kromosomitutkimus (myös mieheltä ), verikokeista hyytymistekijät, vasta-aineet... ja tuloksena löydettiin monien sisä-elinten ja munanjihtimien erittämät vasta-aineet. Arvot ovat pieniä, mutta todennäköisesti ne selittävät ongelmat kiinnittymisessä. Olemme hoidossa yksityisellä, mutta noi tutkimukset tehtiin julkisella puolella (lähete klinikalta) - eli kävin muistaakseni terveyskeskuksessa verikokeessa, tulokset tulivat klinikalle. Klinikalta pyydettiin konsultaatiota sisätautien erikoislääkäriltä, joka pyysi jatkotutkimuksia. Eli uusi verikoe ja sitten menin tulokset kuulemaan sisätautilääkäriltä. Tähän meni reilu 4 kk. Ja lääkärimme siis vaati tutkimuksia ennen kolmatta yritystä.

Nyt kolmas IVF tehtiin kortisonin tukemana (pitkä kaava: synarala, menopur - edellisissä kerroissa puregon ja gonal)), toiseen siirrettyyn alkioon tehtiin lisäksi kuoren avaus. Ja Lugejen oheella syön toista limakalvoa tukevaa lääkettä - Progynovaa. Ekaa kertaa siirrettiin kaksi alkiota. Ja koskaan emme ole saaneet mitään pakkaseen. Top-alkioita on aina ollut se yksi, kuten nytkin (siihen kuoren avaus, toinen ei ollut ihan yhtä hyvä ). Koskaan ei ole ollut edes kiinnittymisyritystä. Limakalvoni on suhteellisen ohut, mutta pitäisi olla riittävän paksu riittämään tarttumiseen.
Toivottavasti lääkitys auttaisi... muutama päivä piinapäiviä vielä jäljellä...
 
Kyllä luulisi asiantuntevien lääkäreiden tietävän, mitä pitää tutkia.... yleensä kai vikaa voi olla kilpirauhasen toiminnassa, kromosomeissa, hyytymistekijöissä ja sitten erilaisissa vasta-aineissa, joista tuma-vasta-aineet kai pahimpia?! Ne kai verikokeista saa tietää. Ja muita "vikoja" voivat olla endo, PCO, ovulaatiohäiriöt, tukokset munatorvissa... ja miehessä kromosomeissa tai siittiöissä (määrä, liikkuvuus). Tietääkseni tossa kaikki, mitkä voi tutkia. Meillä siis lääkäri itse halusi tutkimukset ennen tätä hoitoa, kun ei ollut juuri mitään syytä ainaisille negoille (minulla siis ennen tutkimuksia havaittu ovulaatiohäiriötä (en ovuloi joka kuukausi ja limakalvo ohut) ja kai vähäistä endokasvustoa). Luulisi, että noita kannattaisi tutkia ennen kalliiden hoitojen jatkamista, jos tuloksia ei muutaman yrityksen jälkeen näy... kun verikokeista ja miehen siittiötutkimuksesta vain on kysymys, ei isommista operaatioista. Ja munatorvien aukiolotutkimushan tehdään kai jo aika aikaisessa vaiheessa?!
 
Tahtoo vaan olla sitkaassa saada noita lähetteitä, kun ei pääse lääkärin puheille, vaan hoitajat sanoo ettei mitään voi tehdä välillä |O Siis kysyin jo edellisten hoitojen välissä, että eikö olisi jotain verikokeita, niin sanoi et ei. Onhan multa nuo hormonit katsottu viitisen vuotta sitten.. olisikohan aika ottaa uudet, jos jokin olisi muuttunut! Minullahan on munatorvet tukossa, siksi näissä hoidoissa ollaan. meille on nyt kahdessa hoidossa siirretty kuusi alkiota, joista ei yhtään plussaa, eli tuota kiinnittymistä epäilen ja siksi haluan nuo kokeet ennen seuraavaa hoitoa, joka on joskus ensi vuonna.

Nyt just pommitan hoitajan puhelinajalle, mut ei pääse läpi!!

Ja tosiaan torvet ja simpat on katsottu jo vuosia sitten. Icsi on hoitona siittiöiden vuoksi.
 
Soitin jokin päivä sitten KELAan lääkemaksukattoasioiden vuoksi ja kysyin myös korvausperusteita. Virkailija vastasi, että käytännössä KELA korvaa kaikki julkisen puolen hoidot (olipa hoitoja kuinka monta tahansa), koska julkisella hoidot ovat "aina jollakin tapaa perusteltuja". Yksityisellä puolella ollaan tarkempia ja tarvittaessa hoitavalta lääkäriltä pyydetään lausuntoa lapsettomuuden/hoidon syystä. Ainakaan tämä virkailija ei siis sanonut, että välissä edellytettäisiin täydellistä onnistumista (=lapsen synnyttämistä) hoitojen kannattavuuden osoittamiseksi.

Meillä taustalla täysin eponnistunut ivf (ei hedelmöittyneitä), 1.icsin tuoresiirrosta kohdunulkoinen raskaus, pakastealkiot kuolivat. Nyt 2.icsin tuoresiirto huomenna ja siinä kaikki, joten neljänteen hoitoon tässä on itsekin varauduttava.
 
Sain lääkärin langan päähän.. :'( Ei meiltä mitään vasta-aineita yms. tutkita. Ja mitään muutakaan ei tässä jonotellessa voi tehdä. On se kivaa olla köyhä ja lapseton :/ Nuo tutkimukset tehdään vain siinä tapauksessa, että on useita keskenmenoja. No miten voi olla keskenmenoja, jos alkio ei koskaan kiinnity? :kieh:
 

Yhteistyössä