"Kehitysapua 2 %:n korolla laskettuna on vuosina 1990-2024 maksettu 35,2 miljardia euroa. Kehitysavun osuus valtionvelasta on 22 %."

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija

"Kehitysaputyöntekijät itkevät omia työpaikkojaan Suomessa."
 
vierailija
Vahtera ymmärtää lukujen päälle ja tuo onneksi näitä aina silloin tällöin esiin. Tuo kehitysavun kirous on kyllä mykistävää. On vaan niin järjetöntä, että tuota "luonnonvoimaa" ei ole saatu kuriin eikä saada vieläkään. Itkeä tekisi mieli. :cry:
 
vierailija
"Kehitysjärjestöjen kattojärjestö Kepa yhdistyi Kehys ry:n kanssa Fingoksi 2018. Kirjoitin KEPAsta Iltalehteen 2014 5-osaisessa kehitysapukirjoitussarjassa.

KEPA on osa julkista sektoria, koska sen menot maksetaan verorahoista. Sen puhelinluettelosta löytyy 4 johtajan ja 58 työntekijän tiedot. KEPA Helsinki työllistää toimistokoordinaattorin, hallintokoordinaattorin, pääkirjanpitäjän, kirjanpitäjän, hallintosihteerin, taloussihteerin, hallintoavustajan, IT-tukihenkilön, tietohallintosuunnittelijan, henkilöstösuunnittelijan, 52 muun vastaavan henkilön lisäksi.

Mitä ihmettä tuollainen määrä hallinnossa voi tehdä muuta kuin seurustella keskenään. Ja lähettää sähköposteja Mosambikiin, Nicaraguaan, Tansaniaan ja Thaimaahan, joissa toimii omat yksikkönsä ja omat kirjanpitäjänsä.

Yksikään 62 henkeä työllistävä yritys ei pystyisi palkkaamaan tällaista määrää henkilökuntaa hallinnon pyörittämiseen. KEPA on malliesimerkki siitä, kuinka julkisen ja itsenäisen organisaation päätoiminnaksi tulee hallinnon pyörittäminen ja kasvattaminen."

Näinpä. :rolleyes:
 
vierailija
"Projektin suomalaiset toteuttajat elävät Afrikassa kuin kuninkaat ja kuningattaret. Huussienkin pitää olla kuin pikkupalatseja, koska yhden rakentamiseen on käytetty keskimäärin 14.000 euroa. Suomalaisten intressissä ei tietenkään ole tehdä itseään tarpeettomiksi, minkä näin yksinkertaisen teknologian yhteydessä luulisi tapahtuvan ensimmäisen mallihuussin rakentamisen jälkeen.

On afrikkalaisten aliarvioimista (siis rasismia) lähteä sinne rakentamaan huusseja. Afrikassa on toki vielä ihmisiä, jotka kaivavat pienen kuopan tarpeilleen ja peittävät sen homman jälkeen."

Itsehän olen ihan todella rasisti ja aito sellainen, mutta silti ei tulisi mieleenikään pitää afrikkalaisia niin alikehittyneinä, että he eivät osaisi huusseja rakentaa. Todistettavasti siellä on kuitenkin ihan tiilitalojakin ja asvaltoituja teitä.

Ja mitä niihin tiilitaloihin tulee, tuollaisella 14000 eurolla saa Tansaniassa hienon omakotitalon. Miten isoja käymälöitä sinne oikein rakennetaan, jos budjetti on tuota luokkaa?
 

Yhteistyössä