Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Aihe vapaa
Kaveri on opettanu lapsilleen että vehnää ja sokeria sisältävät ruuat on höttöä
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Tiedetään vanhastaan, post: 25636466"]</p><p>"Vehnäjauhojen hyvät leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta, gluteenista.</p><p></p><p>Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon.</p><p></p><p>Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista.</p><p></p><p>Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä.</p><p></p><p>Erityisesti yhden geenin (1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa.</p><p></p><p>Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui.</p><p></p><p>Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todettiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia".</p><p>Kirjasta Biotekniikan riskit, kirjoittaneet Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi</p><p></p><p>Lisäsin jokaiseen lauseeseen rivivälit, että jää aikaa miettiä niitä sanoja :wink:</p><p></p><p></p><p>Vehnäjauho tosiaan kannattaa korvata luomukananmunilla, juustoraasteella (luomuisella) ja mantelijauholla, ja hienolla luomuspeltillä, jos aikoo pullaa tehdä. mut kuka nyt enää mitään pullaa söiskään :koki:</p><p></p><p>Mantelijauhosta kun tuo sitko puuttuu kokonaan."</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Tiedetään vanhastaan, post: 25636466"] "Vehnäjauhojen hyvät leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta, gluteenista. Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon. Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista. Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä. Erityisesti yhden geenin (1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa. Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui. Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todettiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia". Kirjasta Biotekniikan riskit, kirjoittaneet Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi Lisäsin jokaiseen lauseeseen rivivälit, että jää aikaa miettiä niitä sanoja :wink: Vehnäjauho tosiaan kannattaa korvata luomukananmunilla, juustoraasteella (luomuisella) ja mantelijauholla, ja hienolla luomuspeltillä, jos aikoo pullaa tehdä. mut kuka nyt enää mitään pullaa söiskään :koki: Mantelijauhosta kun tuo sitko puuttuu kokonaan." [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta kirjainta on sanassa KISSA?
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Työttömät ja toimettomat komeroituvat- komeroituneen ainoa ihmiskontakti usein vihapuhe keskustelupalstoilla!
Tänään 03:58
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
2.
"Taksiuudistuksen jälkeen kuskien epäillyt seksuaaIirikokset moninkertaistuneet – tekijät ulkomaalaistaustaisia"
Eilen 22:45
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Räsäskä kerranki väärässä
Eilen 22:42
kruuttis
7 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Taksikuskien seksuaalirikosten määrä kasvanut vuosittain taksi"uudistuksen" jälkeen. Hienoa Sipilä, Orpo, Soini ja Berner!
Eilen 22:19
vierailija
2 Viestiä
Aihe vapaa
5.
OrpoPurran Suomessa lapset laitetaan toimeentulotukiperheiden elättäjiksi
Eilen 22:02
vierailija
57 Viestiä
Aihe vapaa
6.
Viroon ehdotetaan Suomen kireää verotusta, ex-sisäministerin mukaan muuta keinoa valtion menojen kattamiseksi ei ole
Eilen 21:13
vierailija
8 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Tynkkynen ärähtää EU:n epälogiikasta: yhtäällä Suomi on vaarassa joutua tarkkailuluokalle koska talous heikompi kuin muualla, mutta samalla Suomen...
Eilen 20:48
vierailija
8 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Brittiprofessori: woke-eliitti ja media ovat radikalisoituneet voimakkaasti ja seuraus on karu: he ovat kyvyttömiä enää ymmärtämään tavallisia ihmisi
Eilen 20:42
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
RELAATIO 1040 - IB
Started by vierailija
Sunnuntai klo 14:36
Luettu: 7K
Aihe vapaa
2.
Uusi miss Suomi 2024
Started by Johnny Appleseed
Sunnuntai klo 03:18
Luettu: 2K
Aihe vapaa
3.
"Suomi tarvitsee osaajia ulkomailta" - miksei suomalaisista voi kouluttaa niitä osaajia?
Started by Echo
Sunnuntai klo 19:19
Luettu: 1K
Aihe vapaa
4.
Donald Trump. Kuunnelkaa tämä linkki Lissu ja Palstapesu. Taidatte olla ainoat kannattajansa tällä foorumilla?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 20:35
Luettu: 620
Aihe vapaa
5.
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho on joutunut ojentamaan vassariliiton naiskansanedustajaa asiattomasta käytöksestä eduskunnan isossa salissa
Started by vierailija
Tiistai klo 18:05
Luettu: 536
Aihe vapaa
6.
Relaatio 1038
Started by vierailija
Sunnuntai klo 11:42
Luettu: 522
Aihe vapaa
7.
"Tutkija: Tässä on punainen viiva, jonka ylittyessä SDP saattaa katkaista napanuoran Sanna Mariniin"
Started by vierailija
Sunnuntai klo 08:13
Luettu: 490
Aihe vapaa
8.
Maahanmuutolla rajut kustannukset
Started by vierailija
Sunnuntai klo 12:51
Luettu: 485
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
HS-gallup - Sdp:n etumatka kasvaa
Latest: Echo
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Työttömät ja toimettomat komeroituvat- komeroituneen ainoa ihmiskontakti usein vihapuhe keskustelupalstoilla!
Latest: Echo
6 min sitten
Aihe vapaa
3.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
23 min sitten
Aihe vapaa
4.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
Tänään 03:53
Aihe vapaa
5.
Papujen siementen keräys
Latest: vierailija
Tänään 03:29
Aihe vapaa
6.
Kuunpimennys!
Latest: vierailija
Tänään 03:21
Aihe vapaa
7.
Jeesus tulee pian. Oletko valmis?
Latest: vierailija
Tänään 03:18
Aihe vapaa
8.
KATSOKAA KUUTA
Latest: vierailija
Tänään 02:06
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Aihe vapaa
Kaveri on opettanu lapsilleen että vehnää ja sokeria sisältävät ruuat on höttöä
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu