Kauramaito

Onko kellään mitään hajua, minkä ikäiselle lapselle voi juottaa kauramaitoa? Meillä 8kk lapsella luultavasti maitoallergia, vaikka verikoe olikin viitevälissä. Ruoka-ainealtistus puhuu ainakin allergian puolesta. Imetän vielä, eikä lapsi suostu juomaan almiron peptiä ollenkaan, ei edes hedelmäsokerin kanssa. Kaurapuuro on herkkua, joten tuo kauramaito menisi varmaan maun puolesta. Itsekin käytän sitä, kun olen imetyksen vuoksi maidottomalla. Epäilen ettei mikään apteekin erikoisvalmiste ole maultaan mieluinen. Aikoinaan ennen allergian alkua ei kelvannut edes tavallinen nan... Vettä hörppii nokkamukista, mutta se ei ole yksinään ravitsemuksellisesti aivan riittävän tuhtia juotavaa vielä tuon ikäiselle.

Yöt ovat aika levottomia ja mielessä on käynyt yötissittelyn lopetus. Toistaiseksi en ole uskaltanut kertoja vähentää, kun pelottaa maidon tulon hiipuminen enkä tiedä mitä lapselle rintamaidon sijaan juottaa. Muuten suunnittelen jatkavani imetystä niin kauan kuin lapsi rintaa huolii. Mutta toisinaan elämää helpottaisi, jos olisi jotain muutakin juotavaksi tarjottavaa.
 
Apteekin maitoja juotetaan allergisille lapsille 2-vuotiaaksi asti, kunnes kelalta ei enää saa niihin korvauksia. Allergioista riippuen, käytössä olevien kiinteiden ruokien ja kasvukäyrien perusteella lääkärinne osaa varmasti sanoa onko kauramaito riittävä juoma lapsellesi.
Onko lapsi koskaan juonut mitään pullosta/nokkamukista? Kuinka yritit juottaa almironia? Ystäväni terve lapsi ei suostunut vauva-aikana juomaan pullosta eikä mukeista ennen kun imetys lopetettiin ja alkuun joi tosi huonosti.
 

Yhteistyössä